Rybski Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam, w temacie Wi-fi jestem kompletnie zielony. Opisze jak wyglada cala sytuacja, co chce zrobic i licze na to, ze jakas mila, uczynna osobe pomoze mi w doborze sprzetu (najlepiej popartymi linkami na allegro :P). Przeczytalem tone tematow w tym dziale i juz kompletnie nic nie wiem. Sprawa wyglada tak: Mam z kablowki poprzez modem kablowy. Chcialbym udostepnic polaczenie drugiemu komputerowi w drugim budynku, 20metrow (od okna do okna) po drodze nic nie ma. Nie mam pojecia jaki sprzet potrzebuje zeby i jedna i druga osoba miala internet niezaleznie od siebie, jakie anteny wybrac itp. Z góry dziéki za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 A czytałeś ten podwieszony temat na samej górze? WRT54GL+Tomato i nic więcej nie potrzebujesz. Wystarczy, że postawisz go przy oknie. Koledze blok obok wystarczy jakaś karta wifi z patykiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 hm udostępnisz koledze z przeciwnego bloku i zaraz będzie paru sępów za free siedziało :P tak wiem zabezpieczenia. jednak trochę jak się poszuka i ma się czas (w domu się nie marznie ;) ) to "można wszystko" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Co ty gadasz? WPA/WPA2 z niesłownikowym 63 znakowym hasłem nie idzie złamać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Co ty gadasz? WPA/WPA2 z niesłownikowym 63 znakowym hasłem nie idzie złamać...fakt nie jest to proste jednak złamać można wszystko, trzba czasu i chęci, no i znać się na tym dość dobrze. jednak dla przeciętnego netowicza brak zabezpieczeń będzie już wyzwaniem co i jak zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...