kocioł Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) witam wszystkich, dysk nowy dopiero co kupiony tak jak i pozostałe podzespoły, instalacja systemu i sterowników przebiegła bezproblemowo, potem ze starego dysku zgrałem kilkadziesiąt giga danych, kopiowanie tez przebiegło prawidłowo, mam utworzone 3 partycje. Problem polega na tym, że gdy otwieram jakiś folder niezależnie od rozmiaru, lub partycje mam czas zwłoki z 2 sekundy. Dzieje sie to losowo czasami otwiera sie odrazu czasami mysli i to, że otwierałem ten folder 10 razy nie ma wpływu, otwieram inny powracam do tego i to samo(choc niezawsze jak mu sie zachce). Jeżeli ktoś spotkał sie z takim problemem lub wie o co chodzi prosiłbym o porade. pozdr. Mój konfig to: AMD Athlon 64 X2 4200+ Asus M2N-SlI Deluxe 2x1Gb Kingston Geforce 8600Gt Palit Sonic+ Segate 250Gb Baracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły,1talerz) Chieftec 500w Windows Xp SP2 Test w HD TACH : Edytowane 11 Grudnia 2007 przez kocioł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 czas dostępu masz za wysoki, burst speed za niski, wyciągnąłeś zworkę z tyłu dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 czas dostepu jest w normie wystarczy spojrzec na tego screena: http://img503.imageshack.us/my.php?image=s...410asp35hh2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocioł Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Faktycznie zapomniałem o zworce, po odblokowaniu zrobiłem nowy test. Jeżeli chodzi o te opóźnienia to sie niezmieniło, nadal mysli przy otwieraniu, nie mam pojęcia od czego to może być na starym tak nie miałem. HD tach: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) też tak mam ale na 320 gb znalazłem rozwiązanie takie: panel strowania >dzwięki i urządzenia audio>dzwięki> schemat dziękowy: brak dzwięków Edytowane 11 Grudnia 2007 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocioł Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Dzięki kolego pomogło. Ciekawa sprawa z tym, pewnie jakies sterowniki muszą kolidować z czymś. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) czas dostępu masz za wysoki, burst speed za niski, wyciągnąłeś zworkę z tyłu dysku ? dla tego dysku czas dostępu 15ms to norma tak jak zanaczył Velocity Edytowane 12 Grudnia 2007 przez hill70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 aha to przepraszam że wprowadziłem w błąd z tym czasem dostępu myślałem ze jak 1 talerzówka to ma trochę mniejsze czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...