Skocz do zawartości
borek-net

E2160 (selekt) + Jakie Mobo?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamawiam dzisiaj i chciałem sie spytać o płyte na chipsecie p35. Pytania kieruje raczej w strone posiadaczy płyt Foxcoona ostatnio na forum przeczytałem że dla procków e2160 jest fsbwall przy ok. 355 Mhz czy jest to we wszystkich płytach czy pojedynczych egzemplarzach.

Proszę o rady sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiam dzisiaj i chciałem sie spytać o płyte na chipsecie p35. Pytania kieruje raczej w strone posiadaczy płyt Foxcoona ostatnio na forum przeczytałem że dla procków e2160 jest fsbwall przy ok. 355 Mhz czy jest to we wszystkich płytach czy pojedynczych egzemplarzach.

Proszę o rady sugestie

FSBWall to tylko i wyłączeni sprawa sztuki danego procka. Mobo w tym przypadku (P35) nie ma nic do walla przy 355... Pozatym ten fox na luzie robi FSB ponad 500 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zamiaru zmagać sie i ryzykować, na p35 jaki to wynik 375 Mhz, chyba wezme Neo2FR chyba ze przydek z E2160+ Foxcoon (nie przekracza 375 Mhz) zdarza sie rzadko.

A MSI nie ma chipsetu P35?? Ten sam chipset tylko inny producent płyty głównej. Więc tak nie można pisać :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A MSI nie ma chipsetu P35?? Ten sam chipset tylko inny producent płyty głównej. Więc tak nie można pisać :rolleyes:

Nie no bez przesady w takie rzeczy nie musisz mnie uświadamiać:) tylko że Neo2-FR z mojego procka wstepnie, 3200 @ ~1,34 (real)3100 @ niecałe 1.3v bedzie w stanie wyciągnąć jakiś godny wynik, >=30 stronie o Foxcoonie jest pare przypadków walki o każdy Mhz w przedziale 355-375 dla procków E21*0 i E4*00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi