jawor121 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Siema, od jakiegoś czasu noszę się ze złożeniem swojego pierwszego Wc.Chcę je złożyć bo denerwuje mnie hałas dobiegający z mojego kompa no i chciał bym wycisnąć z mojego sprzętu jak najwięcej nie martwiąc się specjalnie o tempy i V-core.No to tak:mam na wydanie +/- 400zł na cały zestaw Wc na Cpu.Grafe mam narazie integre i nie zmieni się to przynajmniej do Lutego.Najprawdopodobniej wtedy będe zmieniał sprzęt na nowy,przejdę na C2D.W związku z tym chciałbym żeby bloczek na Cpu był komatybilny z 775.Pompke chce dość mocną i cichą,co do chłodnicy to nie mam pojęcia co kupić,jakiś Kadet czy coś firmowego?Prosze o propozycję ponieważ na Wc się nie znam i mimo przeglądania tematów o Wc,nie wymyśliłem jakiegokolwiek w zestawu.Dzięki z góry i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=251519 tu masy gotowe zestawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zlookałem ten temat i złożyłem narazie coś takiego: Prison Pro V2 CPU ok. 119zł COOLRIVER rev.2 12V ok.100zł Innowatek 8/10 ok.10zł za metr No i muszę jeszcze jakaś chłodnice kupić.Zostało mi na nią ok.150zł,może kupić jakiegoś kadeta albo coś innego,używanego,a reszte kasy przeznaczyć na płyn i jakieś inne drobnostki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual za 99zł lub coś większego wydajniejszego BWA 1x123 ; ] Twój wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 plyny , zlaczki tez troche kaski zzeraja , moze weze celfast ? chyba jakiejs zlej opini nie maja , castorama/praktiker cena ~2,5zl za m ja wzialem takei zobacze jak sie sprawdza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Fajne węże ale dla początkującego są złe bo są minimalnie większe niż węże inno dlatego ich montaż jest dość trudny na złączkach 8\10 ( trzeba rozwiercać nakrętki żeby gwint załapało i dało się skręcić ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Zastanawiam się nad zamontowaniem całego Wc-ta w obudowie(z chłodnicą włącznie).Mam Chiefteca BG-02B-B-B.Możliwe było by zamontowanie chłodnicy albo na górze budy albo na ściance koło mobo,musiałbym wtedy wymontować koszyk hdd.Które z tych rozwiązań będzie lepsze? Edytowane 12 Grudnia 2007 przez jawor121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Fajne węże ale dla początkującego są złe bo są minimalnie większe niż węże inno dlatego ich montaż jest dość trudny na złączkach 8\10 ( trzeba rozwiercać nakrętki żeby gwint załapało i dało się skręcić ) łee ja używałem takich i wystarczyło je dobrze zmiękczyć... czyli gorąca woda na 10 sekund szybko zakrecamy i wszystko gra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Hmm 8/11 to bez tragedii , mam dwa rodzaje zlaczek 8/10 , akurat tak sie trafily i na obie wchodza dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...