TRD Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam Was Mam pewien problem. Mam 2x 512 MB Twinmoss w dualu cl 2,5 PC3200, postanowilem dokupić jedną kość 512 Kingston cl3. Moje mobo to DFI lanparty Ultra-D. Komp nie chce wystartować z 3 koścmi, uruchamia sie jedynie i konec (swieca sie 3 lampki czerwone na plycie, nie idzie nawet do biosu wejsc) Probowalem zamienic jedna kosc twinmosa na kingstona i wszystko dziala (2 kosci) wiec pamieci wszystkei sa sprawne. Czym to jest spowodowane, da sie to jakos ustawic czy musze wymienic pamiec na inna ... z gory dzieki za odp. i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba0212 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Po pierwsze nie mieszamy pamięci różnych producentów i o różnych parametrach.Po drugie z dualem to jest tak,że albo jedna kość-albo dwie kości-albo cztery kości.I raczej na trzech kościach to ci nie będzie chodzić.Popatrz na konfig nowych kompów 512-1024-2048itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 clear cmos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Poczytaj manual do płyty jak maja byc prawidłowo obsadzone banki pamieci na tej płycie żeby chodziły w Single Channel , zrób update biosu na najnowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 A przypadkiem tu nie chodzi o to że s.939 i 3x512=lipa?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 na socket A chodziło to czemu na s939 ma nei chodzić? jesli tak jest jak piszesz to kupa te A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 na socket A chodziło to czemu na s939 ma nei chodzić? jesli tak jest jak piszesz to kupa te A64 Bo socket A ma inną architekturę a zauważ że A64 ma zintegrowany kontroler pamięci w procku który o ile mnie pamięć nie myli....niezbyt dobrze radzi sobie w konfiguracji 3x512mb ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Bo socket A ma inną architekturę a zauważ że A64 ma zintegrowany kontroler pamięci w procku który o ile mnie pamięć nie myli....niezbyt dobrze radzi sobie w konfiguracji 3x512mb ;]wiem że ma kontroler w sobie ale nie obcowałem z A64 więc się nie spieram, ale te problemy nie wystepowały tylko na prockach starszych rewizji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRD Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 clear cmos nie pomogl, pozyczylem od kuzyna 2x256 mb, + 2x512 i takze to samo.... manual od dfi jest bidny... a ten online strasznie zawily jak na moj umysl :P Macie jeszcze jakies pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...