blender Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przeczytałem właśnie jakiś milion wątków i ograniczyłem się do dwóch płyt z tytułu. Główny i podstawowy warunek - płyta musi być super stabilna i bezawaryjna - komp służy do pracy i każdy reset to dla mnie dramat. Drugi warunek - możliwie wysokie OC przy zachowaniu warunku pierwszego ;) Płyta będzie współpracowała z: E2160 + AC Freezer 7 2x1GB 667 A-Data Vitesta Matrox Millenium P650 PCIe 2xWD250GB RAID (intel matrix) Wkrótce RAM zmieni sie na 4x1GB 800. Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź, jutro chciałem zamówić płytę. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Podobno coś nie tak jest z Foxconnem i procami E21XX. Ale nie wiem ile w tym prawdy bo sam tego nie sprawdziłem. Ponadto na ile chcesz wykręcić przyszłego CPU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amcio89 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przeczytałem właśnie jakiś milion wątków i ograniczyłem się do dwóch płyt z tytułu. Główny i podstawowy warunek - płyta musi być super stabilna i bezawaryjna - komp służy do pracy i każdy reset to dla mnie dramat. Drugi warunek - możliwie wysokie OC przy zachowaniu warunku pierwszego ;) Płyta będzie współpracowała z: E2160 + AC Freezer 7 2x1GB 667 A-Data Vitesta Matrox Millenium P650 PCIe 2xWD250GB RAID (intel matrix) Wkrótce RAM zmieni sie na 4x1GB 800. Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź, jutro chciałem zamówić płytę. Z góry dzięki. Powiem ci tak czytałem przed chwila na innym forum o Msi P35 Neo2-Fir!! I widze ze ludzie maja z znim problem wlasnie na tym procesorze!! A treść była taka: Witam!!! Zakupiłem MSI P35 FIR 2x 1GB LLK PATRIOT 800mhz Palit 8600GT sonic+ Procek e2160 Mam zasilacz szefa 350 W I po podłączeniu wszystkiego płyta się raz restartuje a potem odpala i nie ma wcale obrazu. .. Sprawdziłem pamięć i kartę graficzną na innych kompach i dziala:/ [...] Dalej odezwała sie jeszcze inna osoba z takim samym problemem, więc osobiście odradzam Msi P35 Neo2-Fir!! Sam nawet odczułem ten problem ale na Gigabyte P35C-S3 i żeby uruchomić kompa musiałem sie całkiem sporo namęczyć, a tak właściwie to mecze sie z ta płytą do teraz i planuje kupić nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blender Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Podobno coś nie tak jest z Foxconnem i procami E21XX. Ale nie wiem ile w tym prawdy bo sam tego nie sprawdziłem. Ponadto na ile chcesz wykręcić przyszłego CPU ? Nie wyznaczam sobie granicy, ale oczywiście im więcej, tym lepiej. Nie zależy mi zupełnie na benchmarkach, nie walczę o każdego MHz. Musi tylko być zdecydowanie szybciej w aplikacjach niż seria, oczywiście przy absolutnej stabilności. Edytowane 11 Grudnia 2007 przez blender Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) A tam gadacie....wiele osób ma E2160 na tej płycie i wszystko śmiga bez najmniejszego problemu, a problem napewno taki że płyta którym sie nie chcialo uruchomic miała bios 1.3 i patrioty, po wgraniu 1.4 wszystko śmiga. Polecam MSI. Edytowane 11 Grudnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Rozważyłbym Abita IP35. Mam i polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przeczytałem właśnie jakiś milion wątków i ograniczyłem się do dwóch płyt z tytułu. Główny i podstawowy warunek - płyta musi być super stabilna i bezawaryjna - komp służy do pracy i każdy reset to dla mnie dramat. Drugi warunek - możliwie wysokie OC przy zachowaniu warunku pierwszego ;) Płyta będzie współpracowała z: E2160 + AC Freezer 7 2x1GB 667 A-Data Vitesta Matrox Millenium P650 PCIe 2xWD250GB RAID (intel matrix) Wkrótce RAM zmieni sie na 4x1GB 800. Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź, jutro chciałem zamówić płytę. Z góry dzięki. Polecam TEN link. Sądze zę znajdziesz coś dla siebie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ja zakupiłem wczoraj tą płytkę msi p35 neo2 fr razem z E2160 i poza podwójnym startem wszystko odpala sie normalnie! Heh płyta wyposażona jest ogólem w chyba z 20 diód testowych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Przy Foxconnie są problemy przy serii E4xxx - FSB wall jest trochę niższy niż na innych płytach. Z Pentium E21xx nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blender Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Ok, dzięki za wszystkie opinie. Wygląda na to, że z punktu widzenia moich potrzeb nie ma absolutnie żadnego znaczenia którą płytę kupię. O ostatecznym wyborze zdecyduje zatem zaufana moneta dwuzłotowa :) Orzeł - Foxconn, reszka - MSI. (wypadła reszka, MSI zamowione :)) Edytowane 12 Grudnia 2007 przez blender Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...