sideband Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Cechy sterownika: - Data 27/11/2007 - Rozmiar 15.9mb(old cp 11.8mb) , Vista 15.1mb - Nowy Control Panel - Obsługa serii 5 do 8 oraz Go - tweaki polepszające jakość obrazu jest straty wydajności - usunięte zbędne pliki pomocy - zmniejszony rozmiar plików instalacyjnych(Nvidia lenie :lol2: ) 32bit New CP - Link OLD CP - Link Vista - Link 64bit XP New CP - Link Edytowane 2 Stycznia 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 szkoda ze nie modujesz sterów pod Viste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeekee Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Odczuje jakiś skok wydajności w porównaniu do 169.09 ? Czy nie ma sie w nie co pakować ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Pewnie niema szansy na wersję XP x64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Za dużo roboty :wink: , ale zobaczymy , nie mam visty także nie mam jak testować. Sterowniki odświeżone - zredukowany rozmiar pliku nvcpl.dll przez co zużycie pamięci spadło o cały 1mb oraz rozmiar instalki zmalał :lol2: . Dodaktowo zamiast tej szarawej ikony jest klasyczna ikona nvidii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Sideband zawsze odwala ciężką robotę Dzięki za szybką aktualizację sterów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zaraz ściągnę, aczkolwie na innych forach ludzie zgłaszają, że nie da się ustawić z poziomu sterów aa/anizo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 j.w instalacja niezalecana(bez urazy, to nie ma nic wspolnego z tobą side) ludki zaliczają bsody, spadek frameratu w roznych grach(w tym w crysis), brak mozliwosci ustawienia aa i aniso ogolem skopane stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 j.w instalacja niezalecana(bez urazy, to nie ma nic wspolnego z tobą side) ludki zaliczają bsody, spadek frameratu w roznych grach(w tym w crysis), brak mozliwosci ustawienia aa i aniso ogolem skopane stery Potwierdzam zjazd w 3dmarku 06 ze sterów 169.09 - 12317 na 169.21 -12292 Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 j.w instalacja niezalecana(bez urazy, to nie ma nic wspolnego z tobą side) ludki zaliczają bsody, spadek frameratu w roznych grach(w tym w crysis), brak mozliwosci ustawienia aa i aniso ogolem skopane stery Jeżeli chodzi o sli to tak , do bani. Poprawiłem ten błąd odnośnie AA i AF :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 sideband używam twoich sterowników w wersji "Forceware 163.71 WHQL" , wszystkie nowsze mają coś nie halo, a to grafika skandalicznie brzydka tak jakby efekty zostały wycięte np. cienie, anizo. A to w 169.09 nie dało sie podkręcić w starym cp. Mam 7600GS. Możesz powiedzieć co w nich modujesz? Wycinasz tylko tą usługę i inne bzdety bez pogarszania grafiki? pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 W któreś wersji to zapodałem ustawienia dla wydajności , ale od 169.09ver3.0(163.75 też) zapodałem lepszą jakość obrazu niż refencyjne bez straty wydajności. W 169.09 było troche tweaków do mobilnych kart , może to też ma znaczenie. Reszta zmian to tajemnica :lol2: , a próbowałeś te?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 tylko ja nie moge na tych sterach ustawic wiekszego odswiezania niz 60hz w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Wrzuciłem 169.17 , 169.21 są lipne. Piszcie jak się sprawują i nie przestraszcie się rozmiarami :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glorn Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) yyy,ja musze pojechać z głupim pytaniem,NEW CP,to są zawsze te przerobione,tak?A Old CP to orginały? Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Glorn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monolith Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 old cp to stary kontrol panel. new to jak sama nazwa wskazuje, nowy :) nie chodzi tu o przerobione i nie przerobione drivery. caly temat jest o zmodowanych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) A czy jest mozliwosc zmiany jezyka w old CP na polski ? Jak tak to w jaki sposob ? PS. sideband zainstalowalem je i niestety nie moge wlaczyc z poziomu sterow AF :-| . moge jedynie zmienia AA Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 http://rapidshare.com/files/76753804/nvrspl.7z.html Wrzuć ten plik do windows/system32 Co do AA i AF to nic nie poradze , błąd dotyczy pliku nvcpl.dll niestety nie ma żadnego extremalnego programu by głębiej wyedytować ten plik :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Najlepsze jakie kiedykolwiek side zmajstrował to 169.09 ver 2.0 old cp. Wersja 3.0 juz się gryzła z storage panel. Zostaję przy 169.09 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 To jak możesz to wrzuć je na jakiś serwer :wink: , zobacze co tam w tych sterach siedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 były dobre lecz miały jedną wade ... nie mogłem ustawić większego odświeżania niż 85Mhz :/ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 http://www.speedyshare.com/274647561.html Ja mam lcd i 75 lata jak trzeba , ale przez kabel dvi ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 hej mógłby ktoś wrzucić te sterowniki na jakiś inny serwer ? bo juz 3 raz z rzędu dochodzi mi do 94% i rozłącza się.... :/ 169.09 ver 2.0 old cp ... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Dodałem wersje pod Viste , w sam raz pod choinke :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Dodana wersja 2.0 oraz 64bit pod XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) sideband: dlaczego na viscie, xp 64bit przy uzyciu tych sterow moge odpalic rozdzielczosc 800:600@100hz a na zwyklym xp juz nie daje rady? Różnia sie czyms poszczegolne wersje czy to z mojej winy taka akcja? Po odznaczeniu "ukryj tryby ktorych monitor nie moze obsluzyc" zawsze pokazywaly sie wszystkie tryby - 100hz,110hz itd. Teraz wyglada to tak: Edytowane 6 Stycznia 2008 przez wallec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 http://rapidshare.com/files/81838224/nv4_disp.7z.html Podmień ten plik w instalce sterownika , a jak nie pomoże to jeszcze pomyślimy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 bez zmian ale olej sprawe, przezyje bez tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Dziękować bardzo za sterowniki pod XP x64 ! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...