Skocz do zawartości
forest kila zbila

Service Pack 3 Dla Windows Xp W Fazie Beta

Rekomendowane odpowiedzi

Długo zapowiadana zbiorcza poprawka dla Windows XP już jest. Nie jest to jeszcze wersja finalna ale dopisek Release Candidate świadczy o tym że może nią być.

Z rzeczy mniej interesujących w SP3 znajdziemy opublikowane wcześnie poprzez Windows Update poprawki. Z rzeczy interesujących bardziej poprawione ponoć zarządzanie pamięcią. Ze wstępnych informacji wynika, że Service Pack 3 może poprawić wydajność systemu.

http://fileforum.betanews.com/detail/1197391546/1

englisz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie pasuje , czyli to "stary" sp3 rc1. Już jakiś czas temu sprawdzałem go , wydajność w syntetykach jest minimalnie lepsza niż na sp2. Co do błędów to standardowa przeglądarka zamykała się samoczynnie dość często.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kretfr - jesli mozesz to potwierdz/zdementuj plotke o tym, ze w SP3 wywalono pasek narzedzi Adres.

Potwierdze, jednak nie wiem jeszcze kiedy, bo troche dłużej mi się schodzi z testowaniem poprzednich SP. Może niech Lukmek się wypowie :-P

jezyk polski mu nie pasuje...

Specjalnie musiałem angielską wersję windowsa załatwiać, żeby go zintegrować (nlite) :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie zainstalować to coś na polskiej wersji systemu to postąpcie tak jak opisane jest poniżej:

1. Kliknij na START

2. Kliknij URUCHOM

3. Wpisz REGEDIT

4. Znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNlsLanguage

5. Zjedź na dół i odnajdź klucz Default

6. Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409

7. Odnajdź InstallLanguage

8. Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409

9. Uruchom ponownie komputer.

10. Teraz możesz zainstalować Service Pack 3 dla Win XP

Ps

Pamiętajcie, że będzie mieli w 100% ENG wersję systemu potem.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra tam, konkret konkretem, ale mnie bardziej interesuje co to wprowadza nowego poza zmniejszeniem ilości miejsca na twardzielu. Ktoś może coś powiedzieć pobieżnie/ Zużycie pamięci, procka itepe itede względem starej łaty? Obsługa jakichś nowych standardów ? Wykrywanie normalne powyżej 2GB pamięci ? O DX10 nie wspominam bo to chyba byłaby kpina :twisted:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi