Skocz do zawartości
duzyy

Ponownie Ocena Zestawu:]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Co sadzicie o podanym nizej zestawie, nie bedzie w nim nic podkrecane( jak na razie....)

1 x MONITOR LG LCD 19"" L194WT-SF

1 x ZASILACZ CHIEFTEC GPS-450AA-101A AT

1 x HDD SEAGATE 250GB ST3250410AS SATA

1 x DVD-REC LITEON LH-20A1S DL/RAM SATA

1 x OBUDOWA I-BOX LYNX 228K BEZ ZASILAC

2 x GOODRAM DDR2 1024MB PC800

1 x PROCESOR CORE 2 DUO E6750 2.33GHz L

1 x GIGABYTE GA-P35-DS3 Intel P35 Sock

1 x MOUSE A4-TECH X-710BF OPTYCZNA

1 x KLAWIATURA A4-TECH KL-23MU X-SLIM P

1 x GAINWARD GeForce 8800GT 512MB DDR3/128

1 x SŁUCHAWKI CREATIVE HQ-1400

prosze o konstruktywna ocene:]

i najwazniejsze czy zasilacz podola pozniejszemu podkrecaniu....

Edytowane przez duzyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Było? Szukaj?

Teoretycznie wszystko do zmiany moim zdaniem.

Foxconn P35A/MSI/Abit

E2160

2x 1024 Kingston Elpida

Grafa od innego producenta, proponuje Palita.

Amacrox 450PFN

Dysk zostaje

Napęd do zmiany na pioneera, asusa, lg, samsunga

Monitor Samsung 940FN/Fujitsu Siemens P19-2/Benq FP93GP

Klawiatura i mysz od Logitecha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegadalem te plyty i jakos nie przyciagnely mojej uwagi.....

procesor to porazka..... nie chce miec malego grzejnika w domu i modlic sie ile wytrzyma ten podkrecony procek

goodrama sprzedaje od ponad poltora roku i czesciej serwisuje kingstona niz goodrama:]

palit?? nie dziekuje.... ten sam poziom co galaxy;]

amacrox??? a to nie czasem lepsze modecomy???

pioneer za czesto sie psuje, asus ciezko dostepny, lg juz mam dziesiatki serwisow nagrywarek tej firmy;], samsunga akurat nie bylo:P

monitor samsunga hmm... moze byc, siemens i benq nie dziekuje to ta sama firma, w lg mam miesiac na szukanie kazdego bad pixela i odeslanie monitora do producenta i wymiana na nowy

logitech..... ok ale po co przeplacac na cos co sie bardzo szybko psuje i zuzywa;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegadalem te plyty i jakos nie przyciagnely mojej uwagi.....

procesor to porazka..... nie chce miec malego grzejnika w domu i modlic sie ile wytrzyma ten podkrecony procek

goodrama sprzedaje od ponad poltora roku i czesciej serwisuje kingstona niz goodrama:]

palit?? nie dziekuje.... ten sam poziom co galaxy;]

amacrox??? a to nie czasem lepsze modecomy???

pioneer za czesto sie psuje, asus ciezko dostepny, lg juz mam dziesiatki serwisow nagrywarek tej firmy;], samsunga akurat nie bylo:P

monitor samsunga hmm... moze byc, siemens i benq nie dziekuje to ta sama firma, w lg mam miesiac na szukanie kazdego bad pixela i odeslanie monitora do producenta i wymiana na nowy

logitech..... ok ale po co przeplacac na cos co sie bardzo szybko psuje i zuzywa;]

skoro wiesz lepiej to po co pytasz, kup to co SAM wybrales i nie pytaj sie nikogo. Pozniej mozesz jeszcze poplakac jak procki tansze od Twojego o 350zł zostawiaja go w tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Gwoli ścisłości Gainward=Palit a jeżeli Twoim zdaniem Palit=Galaxy wybrałeś [ciach!]ianą kartę za przeproszeniem. Galaxy była dobra w serii 6 i 7, w 8 rzeczywiście sie popsuli. Fujitsu Siemens P19-2 jest jednym z lepszych monitorów i nie jest to samo co Benq. Co do Logitecha to ja mam, używam od dawna i nic mi nie padło/popsuło sie a nad klawiaturą i myszką sie znęcam strasznie. Co do napędów mam 2 LG a trzeci leży w pudełku, wszystkie działają bez zarzutu. E2160 to nie jest Pentium D które były grzejnikami więc patrz co piszesz. A podkręcanie NIE SKRACA ŻYWOTNOŚCI podzespołów. A jeżeli sądzisz że tak to ile? Z 10 lat sie zrobi 5? I tak po 2-3 latach ten sprzęt będzie złomem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zycze powodzenia ze sprzetem:] to ze masz dwie sztuki nic nie znaczy... jakbys sprzedawal ich w tygodniu okolo 50-60 i pozniej serwisowal to wszystko to by Ci sie wyrobila opinia:]

wiem ze palit i gainward to to samo.... przeciez dlatego gainward obecnie po[gluteus maximus]da.... bo palit go niedofinansowuje... po prostu stawiam palita i galaxy na jednej polce obie firmy tyle samo warte... pojawily sie znikad i "szaleja" na rynku.....

co Ty nie powiesz.... a mi sie wydaje ze jak bylem na szkoleniu z firmy siemens to byla mowa o polaczeniu sie z firma benq...... i ze to jest jedna i ta sama firma....

podkrecanie skraca zywotnosc, ale to mniej wazne... w 90% przypadkow przez podkrecanie zostajemy posiadaczmi zlomu jaki zostaje po komputerze;] co do grzania to jaka maja temp te wasze super duper E2160???? 70 stopni? wiecej??

Yogi311 pieniadze nie maja nic do rzeczy... kupowac po to zeby zaraz podkrecac???? bezsens.... to tak jakbys kupil sobie seicento i je dociskal bo przeciez wtedy wyprzedza wiekszosc aut na drodze.... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkrecanie skraca zywotnosc, ale to mniej wazne... w 90% przypadkow przez podkrecanie zostajemy posiadzmi zlomu jaki zostaje po komputerze;] co do grzania to jaka maja temp te wasze super duper E2160???? 70 stopni? wiecej??

Yogi311 pieniadze nie maja nic do rzeczy... kupowac po to zeby zaraz podkrecac???? bezsens.... to tak jakbys kupil sobie seicento i je dociskal bo przeciez wtedy wyprzedza wiekszosc aut na drodze.... :blink:

stek bzdur....

ja widocznie sie nie znajduje w tym "90% przypadkow" zajmuje sie oc od roku 2000 i jakos nigdy nic nie zezłomowałem...wrecz przeciwnie, nawet radeon 9550 z podniesionymi vgpu i vmem po czym oc @ 610/640 przezył moje zabawy... malo tego - do teraz dziala w kompie kumpla domyslnie na takich taktach... ( to taki OT- wybaczcie... ) jeśli Cie tak strasznie interesuja temperatury mojego cpu to fakt oscyluja na poziomie 65°C po kilku godzinach orthosa... w gra temperatura utrzymuje sie na poziomie 55°C ( mowa tu o Crysisie ), jeden problem tylko - bez podnoszenia napiecia (vdef = 1.2875V u mnie ) procek lata na 3GHz wtedy po kilku h orthosa ma 45°C a wentyl na freezerze kreci sie z predkoscia 1k rpm ? skoro tak bardzo Ci zalezy na wywalaniu kasy na tego e6750 prosze bardzo - nie moj zal nie moja kasa, generalnie Twoj wybor ( powinienem zadac pytanie po raz kolejny : po co wogole pytales sie " co kupic" ? skoro sam wiesz najlepiej ? ) poza tym jesli wiesz moc intela polega m.in na wysokiej magistrali.. jesli wiesz wogole o czym mowie.

btw co jest wg ciebie "zlomem komputerowym" ?

PS: co do krecenia zaraz po kupnie... nawet jakbym kupil sobie teraz QX9850 to bym go krecil, z prostych powodow - to moje hobby, na ktore jakbym mial wiecej czasu staloby sie pasją - pamietaj ze OC to sztuka a nie sport..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

2 lata temu kupiłem sobie wypas kompa (DFI i Sempron 3000+), zresztą mam to do dzisiaj (wprawdzie zmieniłem tylko płyte ale też na DFI). Od razu zabrałem sie za OC i sprzęt był wyraźnie szybszy więc jeżeli szybsze po OC dla Ciebie jest złomem niż tak samo szybkie bez OC to pogratulować. Powiedz mi po co miałbym wtedy dopłacać do "szybszego" Athlona który miałby wątpliwe/takie same oc? Dla 2-5 klatek więcej? Dla 1-2s w pi? OC może i skróci żywotność sprzętu ale powiedz o ile? Przecież za rok/dwa/maks trzy wymienisz to i w tym czasie nic sie nie skróci.

Z mojej strony już EOT. Nie mam zamiaru sie z Tobą kłócić ani wpajać Ci "mojej filozofii". Ja tu tylko radze jak najlepiej moge. Powodzenia i szerokiej drogi.

P.S. Palita znam od dłuższego czasu i nie wyskoczył tak nagle.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze palit i gainward to to samo.... przeciez dlatego gainward obecnie po[gluteus maximus]da.... bo palit go niedofinansowuje... po prostu stawiam palita i galaxy na jednej polce obie firmy tyle samo warte... pojawily sie znikad i "szaleja" na rynku.....

co Ty nie powiesz.... a mi sie wydaje ze jak bylem na szkoleniu z firmy siemens to byla mowa o polaczeniu sie z firma benq...... i ze to jest jedna i ta sama firma....

No wiesz, ostatecznie Audi i Skoda to też w zasadzie ta sama firma, ale jak stawiasz skode na równi z audi, to ja z kolei życzę powodzenia z autami :) a na kompie niestety mniej zaszczędzisz ale to już inna historia....

W każym razie muszisz zauważyć tą różnicę między firmą a marką.... Ja nigdy nie powiązałbym jakościowo monitorów Siemensa i Benq, a przebadałem sprawę nie na szkoleniu, a empirycznie szukając dla siebie sprzętu...

To porównanie moim zdaniem nie ma nic do rzeczy bo raczej nie kupisz Seicento z silnikiem np 2,5 litra, któremu po porstu komputer dawkuje mniej paliwa przez co ma ograniczone osiągi, a w którym wystarczy zmienić ustawienia i będziesz miał może nie auto wyścigowe, ale chociaż nie będziesz musiał wyprzedzania tira omawiać z rodziną na weekendowym obiedzie.

Jeśli chodzi o moje proste rozumowanie, to do póki temperatura jest utrzymana na przyzwoitym poziomie i platforma chodzi stabilnie, trudno mówić o zmniejszeniu żywotności które może znacząco wpłynąć na użytkowanie danego zestawu... Tymbardziej, jeżeli twierdzisz, że cena nie gra roli, to nie mów mi, że masz opory przed kupieniem teraz tańszego procka i podkręcenie go i zmiana kompa za 2 lata (bo pewnie przez OC będzie wtedy złomem)...

Edytowane przez qamca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi