Skocz do zawartości
xisio

Odwieczne Pytanie Co Kupic... Do Q6700/p35/8800gtx

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze ida święta i w ogóle radosny czas postanowiłem zrobić sobie prezent.

Moja ninja na q6700 nie daje rady juz powyżej 3.6 w stresie a procek ładnie wstaje na 4.3 ale pod obciazeniem wysiada wiec pomyslalem o chlodzeniu wodnym :)

Obudowa nie jest szczytem marzeń posiadacza WC ale mi pasuje wiec jej nie ruszamy, chłodnica z tylu bedzie 3x12 PA120.3, na grafikę myślę o jakimś fullplate

Mam jedynie problem z bloczkiem na cpu i pompką, bo na NB to kazdy wlasciwie da rade z racji niskiej temperatury chipsetu (mysle o MNP Channel Pro V3)to z prockiem mysle ze juz nie kazdy...

Moje pytanie tutaj wlasnie powstaje.. Ktory bloczek do cpu i jaka pompka by zapewnic sensowną wydajnosc i cisze

Swiftech MCP655 czy jakis Laing DDC ? jezeli Laing to jaki?

Jaki bloczek na cpu :

D-Tek Fuzion CPU (jak cos to warto zmieniac dysze ?)

Swiftech APOGEE GTX

EK - Supreme

Przewertowałem forum szukając porównań, ale wszędzie sa do juz nie produkowanych albo nie do dostania bloków, nigdzie nie ma obciążenia na podkręconym quadzie miedzy tymi 3 blokami.

Jak myślicie ile lepsze sa markowe bloki ktore wymieniłem jezeli porównamy do ponad 2x tańszego np Prison Pro V2? a moze nie warto szaleć z cenami jeżeli okaże sie ze temperatura jest niższa o 2 stopnie od np Prison Pro V2 / Channel Pro V / BWA 123 rev 2 ?

Pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam takie "osobiste" pytanie... Ten zasilaćz wystarcza dla Twojego zestawu??? Zawsze mnie kusiły te pasiwy :)

A różnica w temperatuże bedzie tym większa - im bardziej się procesor grzeje (Jeśli rożnica w blokach na procu 100W bedzie 2* - to na procu 200W powinna byc 4 - tak w przybliżeniu :)

według mnie opłaca się przy takim quadzie zainwestować w lepszy bloczek - ja bym d-teka bral - wydajniejszy od gtx a ten ek ponoc top peka - jakieś kiepskie materiały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam takie "osobiste" pytanie... Ten zasilaćz wystarcza dla Twojego zestawu??? Zawsze mnie kusiły te pasiwy :)

A różnica w temperatuże bedzie tym większa - im bardziej się procesor grzeje (Jeśli rożnica w blokach na procu 100W bedzie 2* - to na procu 200W powinna byc 4 - tak w przybliżeniu :)

według mnie opłaca się przy takim quadzie zainwestować w lepszy bloczek - ja bym d-teka bral - wydajniejszy od gtx a ten ek ponoc top peka - jakieś kiepskie materiały

To nie w EK pęka top tylko w Enzotech'u...takie małe sprostowanie z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W EK pęka top? A to nie przypadkiem w Enzotechu pękł komuś top?

http://shackit.pl/display.php?iid=267

Blok na procesor: Weź ten, który ci się bardziej podoba GTX albo Fusion IMO. Różnice będą niewielkie, EK chociaż bardzo ładny i tańszy to znacznie zmniejsza przepływ.

Pompę Laing (ja bym brał z plusem ew. dasz niższe napięcie pompce), chyba że chcesz mieć masakryczny przepływ kosztem funduszy wtedy Swiftech (tu masz regulację przepływu). Do Lainga DDC można dokupić bardzo ładne topy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi