xisio Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Jako ze ida święta i w ogóle radosny czas postanowiłem zrobić sobie prezent. Moja ninja na q6700 nie daje rady juz powyżej 3.6 w stresie a procek ładnie wstaje na 4.3 ale pod obciazeniem wysiada wiec pomyslalem o chlodzeniu wodnym :) Obudowa nie jest szczytem marzeń posiadacza WC ale mi pasuje wiec jej nie ruszamy, chłodnica z tylu bedzie 3x12 PA120.3, na grafikę myślę o jakimś fullplate Mam jedynie problem z bloczkiem na cpu i pompką, bo na NB to kazdy wlasciwie da rade z racji niskiej temperatury chipsetu (mysle o MNP Channel Pro V3)to z prockiem mysle ze juz nie kazdy... Moje pytanie tutaj wlasnie powstaje.. Ktory bloczek do cpu i jaka pompka by zapewnic sensowną wydajnosc i cisze Swiftech MCP655 czy jakis Laing DDC ? jezeli Laing to jaki? Jaki bloczek na cpu : D-Tek Fuzion CPU (jak cos to warto zmieniac dysze ?) Swiftech APOGEE GTX EK - Supreme Przewertowałem forum szukając porównań, ale wszędzie sa do juz nie produkowanych albo nie do dostania bloków, nigdzie nie ma obciążenia na podkręconym quadzie miedzy tymi 3 blokami. Jak myślicie ile lepsze sa markowe bloki ktore wymieniłem jezeli porównamy do ponad 2x tańszego np Prison Pro V2? a moze nie warto szaleć z cenami jeżeli okaże sie ze temperatura jest niższa o 2 stopnie od np Prison Pro V2 / Channel Pro V / BWA 123 rev 2 ? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zajrzyj do mojego zestawu czekam na opinię ale myślę że będzie dobry KLICK ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 A mam takie "osobiste" pytanie... Ten zasilaćz wystarcza dla Twojego zestawu??? Zawsze mnie kusiły te pasiwy :) A różnica w temperatuże bedzie tym większa - im bardziej się procesor grzeje (Jeśli rożnica w blokach na procu 100W bedzie 2* - to na procu 200W powinna byc 4 - tak w przybliżeniu :) według mnie opłaca się przy takim quadzie zainwestować w lepszy bloczek - ja bym d-teka bral - wydajniejszy od gtx a ten ek ponoc top peka - jakieś kiepskie materiały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 A mam takie "osobiste" pytanie... Ten zasilaćz wystarcza dla Twojego zestawu??? Zawsze mnie kusiły te pasiwy :) A różnica w temperatuże bedzie tym większa - im bardziej się procesor grzeje (Jeśli rożnica w blokach na procu 100W bedzie 2* - to na procu 200W powinna byc 4 - tak w przybliżeniu :) według mnie opłaca się przy takim quadzie zainwestować w lepszy bloczek - ja bym d-teka bral - wydajniejszy od gtx a ten ek ponoc top peka - jakieś kiepskie materiały To nie w EK pęka top tylko w Enzotech'u...takie małe sprostowanie z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 W EK pęka top? A to nie przypadkiem w Enzotechu pękł komuś top? http://shackit.pl/display.php?iid=267 Blok na procesor: Weź ten, który ci się bardziej podoba GTX albo Fusion IMO. Różnice będą niewielkie, EK chociaż bardzo ładny i tańszy to znacznie zmniejsza przepływ. Pompę Laing (ja bym brał z plusem ew. dasz niższe napięcie pompce), chyba że chcesz mieć masakryczny przepływ kosztem funduszy wtedy Swiftech (tu masz regulację przepływu). Do Lainga DDC można dokupić bardzo ładne topy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 OK - mój bląd - pomyliłem bloczki - sorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...