Skocz do zawartości
rydzio

Palit GF3 Ti200 vs His Radeon 9000

Rekomendowane odpowiedzi

*1*Mam właśnie taki dylemat, musze kupic przyzwoitą karte i mam do wydania 400zł.

*2*Do wyboru:

His Radeon 9000 (nie Pro, taki mały, czarny, bez DVI, TV-Out) pamiątki 4ns Hynix- 307 zł

Palit Geforce3 Ti200 (bez DVI, TV-Out) pamiątki 4ns EtronTech(Micron)- 375zł

*3*

*A*Plusy Radeona 9000 to:

+Obsługa DX 8.1

+Lepszej jakości wyjście TV

+Brak wiatraka (na karcie i tak bedzie blok wodny)

+TrueForm

+Pamięci Hynix 4ns

+Mały spadek wydajności w trybie Anizo

Minusy

-Problemy z podkręcaniem (Hogger, mod na napięcie pamięci)

-Wolniejszy od Ti200

*B*Plusy Palita to:

+Radiatory na pamięciach

+Bezproblemowy overclocking do parametrów Ti500

+Pamięci EtronTech 4ns

+Obsługa DX 8.1

Minusy

-Brak TruForm

-/+Stara, ale jara konstrukcja

-Większy spadek wydajności w trybie Anizo

Może jakieś sugestie?

Moim zdaniem Radeon 9000, choć wolniejszy, jest trochę technologicznie bardziej zaawansowany od Ti200.

niestety z Radeonem 9000 jest mnóstwo problemów przy próbach overclockingu.

R9000 nawet bez o/c jest wolniejszy od Ti200, a co dobiero po podkreceniu Ti!

Pozdrawiam i proszę o radę

Rydzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe od kiedy gforce jest zgodny z dx 8.1?, za to właśnie radeon jest!! wszystkie gforsy 3 i 4 są zgodne tylko z dx 8.0....(ktoś tu sie nie douczył.. :?: ) ale i tak bierz gforca zdecydowanie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez jestem za GeForcem.. Fakt,ze przy Anizo wydajnosc spada,ale jak go wykrecisz na Ti500 to bedzie napewno lepszy duzo od tego Radka.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze Palit Radeon9100? taktowanie 250/250 - pamieci Winbond 4ns - wchodza bez problemu na 275 (na razie :) ). B.dobry obraz 2D (mam go na czas pobytu oryginal radka 8500 w serwisie wiec mam porownanie :) ). A cena? ok. 390zl

No ale z tych dwoch to bezapelacyjnie Palit Gf3ti. Poszukaj w archiwum postow na jego temat. Raczej same pozytywne opinie - zwlaszcza podkrecanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze Palit Radeon9100? taktowanie 250/250 - pamieci Winbond 4ns - wchodza bez problemu na 275 (na razie :) ). B.dobry obraz 2D (mam go na czas pobytu oryginal radka 8500 w serwisie wiec mam porownanie :) ). A cena? ok. 390zl

No ale z tych dwoch to bezapelacyjnie Palit Gf3ti. Poszukaj w archiwum postow na jego temat. Raczej same pozytywne opinie - zwlaszcza podkrecanie.

Good idea :), a na pewno GF3 nie pobije Radka 9100 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz wynik w 3Dmarku na swoim konfigu z tym radeonem Palita???

I gdzie cos takiego mozna dostac????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm: )

Mialem HiS'a Radeon 8500 ale udalo mi sie go wymienic na oryginal 8500 by ATI, niestety mial walniete pamieci, wiec dostalem na podmianke wspomnianego Palita 9100 (YuanYuan - taka jest dokladna nazwa :)) ). Ze starego konfiga niewiele zostalo. Powiem tak. Na Kt400, 512DDr, xp1700@2000Mhz (12x166), Radek @275, Win2k SP2, Cat.3.2, reszta niewazna, mam w 3dmarku2001SE 9580pkt. I na razie mi to starcza.... zastanawiam sie nad 8rda+ (teraz mam k9a2+) ale nie wiem czy jest sens zmieniac,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...