rydzio Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 *1*Mam właśnie taki dylemat, musze kupic przyzwoitą karte i mam do wydania 400zł. *2*Do wyboru: His Radeon 9000 (nie Pro, taki mały, czarny, bez DVI, TV-Out) pamiątki 4ns Hynix- 307 zł Palit Geforce3 Ti200 (bez DVI, TV-Out) pamiątki 4ns EtronTech(Micron)- 375zł *3* *A*Plusy Radeona 9000 to: +Obsługa DX 8.1 +Lepszej jakości wyjście TV +Brak wiatraka (na karcie i tak bedzie blok wodny) +TrueForm +Pamięci Hynix 4ns +Mały spadek wydajności w trybie Anizo Minusy -Problemy z podkręcaniem (Hogger, mod na napięcie pamięci) -Wolniejszy od Ti200 *B*Plusy Palita to: +Radiatory na pamięciach +Bezproblemowy overclocking do parametrów Ti500 +Pamięci EtronTech 4ns +Obsługa DX 8.1 Minusy -Brak TruForm -/+Stara, ale jara konstrukcja -Większy spadek wydajności w trybie Anizo Może jakieś sugestie? Moim zdaniem Radeon 9000, choć wolniejszy, jest trochę technologicznie bardziej zaawansowany od Ti200. niestety z Radeonem 9000 jest mnóstwo problemów przy próbach overclockingu. R9000 nawet bez o/c jest wolniejszy od Ti200, a co dobiero po podkreceniu Ti! Pozdrawiam i proszę o radę Rydzio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Zalozyles dwa takie same topici !!!! Bierz lepiej tego Geforca będziesz bardziej zadowolony oraz będzie syzbszy dużo :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Cycki se usmaz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Cycki se usmaz. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ciekawe od kiedy gforce jest zgodny z dx 8.1?, za to właśnie radeon jest!! wszystkie gforsy 3 i 4 są zgodne tylko z dx 8.0....(ktoś tu sie nie douczył.. :?: ) ale i tak bierz gforca zdecydowanie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Rowniez jestem za GeForcem.. Fakt,ze przy Anizo wydajnosc spada,ale jak go wykrecisz na Ti500 to bedzie napewno lepszy duzo od tego Radka. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Cycki se usmaz. zaplulem monita :D GOOOOD TEXT :D :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 bierz gfa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 jzu byly takie tematy........... gf3 the best :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Popieram bierz Geforce3 jest lepsza i lepiej sie kreci wiec bedziesz bardziej zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Cycki se usmaz.do mnie to bylo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Palit to gowniana firma. Gf 2 mieli lipne jak cholera. Za to gf4 ti 4200 juz kreca sie i dzialaja wzorowo. Bierz tego Gfa bez namyslu. Firma sie rozwija i robi sie powoli coraz lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 ja tez mam zamiar kupic karte do 400 zł i kupie na 99% Palita geforca 3 tit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 aha przy okazji .zastanawiałem sie tez na gf3 tit od Gainworda .ale słyszałem opinie negatywne o tych kartach.kumpel mi mowił ze po roku grafa pada<powód:standardowo podniesione taktowanie>czy to prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a moze Palit Radeon9100? taktowanie 250/250 - pamieci Winbond 4ns - wchodza bez problemu na 275 (na razie :) ). B.dobry obraz 2D (mam go na czas pobytu oryginal radka 8500 w serwisie wiec mam porownanie :) ). A cena? ok. 390zl No ale z tych dwoch to bezapelacyjnie Palit Gf3ti. Poszukaj w archiwum postow na jego temat. Raczej same pozytywne opinie - zwlaszcza podkrecanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a moze Palit Radeon9100? taktowanie 250/250 - pamieci Winbond 4ns - wchodza bez problemu na 275 (na razie :) ). B.dobry obraz 2D (mam go na czas pobytu oryginal radka 8500 w serwisie wiec mam porownanie :) ). A cena? ok. 390zl No ale z tych dwoch to bezapelacyjnie Palit Gf3ti. Poszukaj w archiwum postow na jego temat. Raczej same pozytywne opinie - zwlaszcza podkrecanie. Good idea :), a na pewno GF3 nie pobije Radka 9100 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a moze Palit Radeon9100? taktowanie 250/250 - pamieci Winbond 4ns - wchodza bez problemu na 275 (na razie :) ). B.dobry obraz 2D (mam go na czas pobytu oryginal radka 8500 w serwisie wiec mam porownanie :) ). A cena? ok. 390zl No ale z tych dwoch to bezapelacyjnie Palit Gf3ti. Poszukaj w archiwum postow na jego temat. Raczej same pozytywne opinie - zwlaszcza podkrecanie. Jaki masz wynik w 3Dmarku na swoim konfigu z tym radeonem Palita??? I gdzie cos takiego mozna dostac???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 devdd a co ci sie z twoim starym 8500 stalo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 bierz gf sam mam teraz gf 3 ti 500 128 mb gs jumbo pp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Hmm: ) Mialem HiS'a Radeon 8500 ale udalo mi sie go wymienic na oryginal 8500 by ATI, niestety mial walniete pamieci, wiec dostalem na podmianke wspomnianego Palita 9100 (YuanYuan - taka jest dokladna nazwa :)) ). Ze starego konfiga niewiele zostalo. Powiem tak. Na Kt400, 512DDr, xp1700@2000Mhz (12x166), Radek @275, Win2k SP2, Cat.3.2, reszta niewazna, mam w 3dmarku2001SE 9580pkt. I na razie mi to starcza.... zastanawiam sie nad 8rda+ (teraz mam k9a2+) ale nie wiem czy jest sens zmieniac, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Moze ten Radeon Palita to rozwiazanie dla mnie. Tylko gdzie to mozna dostac???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 opolin ty nie jestes chyba krolem elokwencji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a dlaczego tak sadzisz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 opolin zrobiles chyba najwieksze glupstwo jakie mogles. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 ile wydales na ta karte? jak wiecej niz 400zl(a napewno) to oznacza ze cos masz niepoukladne w glowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 czemu ??? co takiego zrobilem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Ti500<R9100/8500<ti4200 - zapomniałes ? z tego co pamietam to najpierw miales kupic Radeona potem zachcialo ci sie Ti4200 a teraz kupiles Ti500 ktory kosztuje bardzo duzo wiecej od Radka , a jest slabszy. nie rozumiem Cie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 opolin- jestes na forum , odpowiedz na moje pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Cycki se usmaz.do mnie to bylo?Do kazdego kto zamiesci jeszcze raz taki durny topic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 NO TO CARESS LOOZIK :) JA TAM TAKICH POJE**** TOPICOW NIE ZAKLADAM :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...