redjazz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam! Poszukuje nowego sprzetu dla siebie. Obecnie mam dwu letniego della inspiron 6000 15,4" celeron M 1,3GHz, karta grafiki intel r 915 gm/gms 128MB, 512 Mb ramu, dysk fujitsu mht2060at 60GB. Dodatkowo standardowa matryca była wymieniona na wysokorozdzielczościową matryce samsunga obsługującą do 19200:1200. Napęd to: cd-rw/dvd-rom. Wydaje mi się już troche za stary dlatego zdecydowałem się na coś nowego. Zakupiony on był w USA w czerwcu 2005r. Równo rok temu była wymieniona bateria na nową (z racji tego że stara była w przedziale baterii wybuchających :] ) więc trzyma bardzo dobrze około dwóch godzinek. Oprogramowanie to oryginalny windows xp he w wersji angielskiej. I tu nasuwają mi się dwa pytania. 1 Po pierwsze ile mogę dostać za mój stary komputer. I gdzie go mogę sprzedać (allegro czy jakaś inna forma)? 2 I po drugie jakiego laptopa możecie mi polecić? Myślałem o jakimś mniejszym np 14,1" lub 15" waga do 2,5kg i długim czsie pracy baterii. Komputera używam do internetu, pracy w edytorach teksu oraz edytorach graficznych (np. photoshop), a podczas wyjazdów do oglądania filmów i zagrania od czasu do czasu w jakąś gre. Na nowy komputer chciałbym przeznaczyć do 3000 - 3200 zł najlepiej możliwość sprzedaży ratalnej ale nie koniecznie. Co mi polecicie w tym przedziale sprzętowym i cenowym? a może lepsze parametry będą miały komputery o większej matrycy np 15,4"? z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i porady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 1 ) allegro prawdę Ci powie, na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjazz Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) nie ma żadnej dobrej duszyczki która mogłaby pomóc??? :cry: z tego co przeglądałem to jest pare propozycji. która jest według was najciekawsza? a może jeszcze coś innego? Dell Vostro 1400 2999zł IBM Lenovo 3059zł HP Compaq 6510b 28000zł Compal IFT00 3055zł HP Pavilion DV2000EA 3199zł pozdrawiam! Edytowane 13 Grudnia 2007 przez redjazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 ja sie odniose tylko do dv2000ea jako ze mam podobny model czyli dv2535ea jakosc wykonania wysoka nic nie trzeszczy, ladnie spasowane, plastiki dobrej jakosci, nic sie nie wyciera co prawda mam go od wrzesnia ale dosc intensywnie uzytkowany, matryca ma dobre katy jedynie od gory slabiej ale to nie problem obrocic, dzwiek czasami mnie zadziwia jak na laptopa jest wypas raz przy ogladaniu filmu na tv non stop mialem mysli czy ten dzwiek napewno idzie z laptopa? jesli ogladasz duzo filmow napewno docenisz pilota. u mnie doszukalem sie dwoch minusow perwszy to bateria jako ze mam gf 8400gs, kamere, bt, czytnik linii papilarnych, czytnik kart to troche pradu ciagnie i u mnie trzyma jakies 2:15h ale ta wersja co podales ma mnie bajerow wiec ze 3 godzinki pociagnie drugi minus to nagrywarka matSHITa uj-851s bardzo wybredna jesli chodzi o jakosc nosnikow, na plus hp w sumie nie tylko hp przemawia 2GB ramu co napewno sie przyda w photoshopie sam na nim czasem pracuje i przyznam ze calkiem wygodnie na niekorzysc napewno cena jest najdrozszy z nich wszystkich no i przy tym compal czy dell ma lepsze wyposazenie ja jednak mialbym opory przy kupnie kadlubka ogolnie ejsli chodzi o modele hp to u nas bardziej popularne sa 15.4 ale ja wolalem 14.1 brallem troche w ciemno bo akurat o tym modelu na necie byly doslownie 2 krotkie recenzje i nie zaluje jesli chodzi o 6710b to jest chyba brat 6715b o ktorym jest dosc obszerny temat na forum o dellu i comaplu tez powinno sie sporo znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjazz Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 ano dziekuje, w końcu jakaś konkretna porada, a może coś jeszcze na tamat innych? i jak wygląda porównanie dwóch laptopów w tej samej cenie ale o różnej wielkości matrycy 14,1" i 15,4" ??? który byłby lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 2 I po drugie jakiego laptopa możecie mi polecić? Myślałem o jakimś mniejszym np 14,1" lub 15" waga do 2,5kg i długim czsie pracy baterii. Komputera używam do internetu, pracy w edytorach teksu oraz edytorach graficznych (np. photoshop), a podczas wyjazdów do oglądania filmów i zagrania od czasu do czasu w jakąś gre. Na nowy komputer chciałbym przeznaczyć do 3000 - 3200 zł najlepiej możliwość sprzedaży ratalnej ale nie koniecznie. Co mi polecicie w tym przedziale sprzętowym i cenowym? a może lepsze parametry będą miały komputery o większej matrycy np 15,4"? z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi i porady! Klik Magnezowa obudowa, duża wydajność, długa praca na baterii, ekskluzywny design, bardzo dobra gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjazz Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Dziękuje za odpowiedzi, choć nie było ich zbyt wiele... <_< Chyba będe musiał na razie zaczekać z zakupem nowego lapka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...