PolandMET Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Cze Mam problemo. Wszystkie węże te przezroczyste maja scianki po 1.5-2.0 mm. Te z Castoramy sa 10/14 i nie wchodza do szybkozłączy (tych czarno niebieskich). Moge kupic przewod pneumatyczny 10/12 ale nie jest przezroczysty i minimum 5m :) Cellfasty sa tez 8/10 i 10/13 Eihemy sa zielonkawe i nie beda mi pasowac. Tygony sa jakies dziwne rozmiarowo 9.5/12.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 ja kupilem w OBI jakieś przeźroczyste węże 8/10 ze ścianka 1.5mm i na szybkozlaczki 8/10 wchodzą po rozgrzaniu ich we wrzątku ... dla mnie są świetne bo praktycznie się nie łamią ! koszt to 1.9 zł za metr :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 węże 8/10 ze ścianka 1.5mm to sobie przeczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 heh niby tak ale na etykiecie gdzie była podana cena było 8/10 a na wężu było 1.5 mm ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) heh:) w Obi kupowałem węże variolux aquaristik, one mają ściankę 1mm, były w rozmiarach 8/10 10/12 12/14, tyle że niestety są zielone, przezroczyste mają ściankę 1.5mm @PolandMET napisz do ludzi z tych aukcji: http://allegro.pl/search.php?string=poziomica+wodna ja tak kupowałem 8/10 przezroczysty, a z tego co pamiętam bywały też w takich poziomicach 10/12 :) Edytowane 13 Grudnia 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ja bym kupił Innovateki są przerzoczyste ale chyba nie 10/12. To są dobre węże. Do mojego WC je kupię :D A w Praktikerze jest duży wybór węży więc zobacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ja bym kupił Innovateki są przerzoczyste ale chyba nie 10/12. To są dobre węże. Do mojego WC je kupię :D A w Praktikerze jest duży wybór węży więc zobacz. I yu się mylisz. Węże Inno jak za swoją cenę nie są zbyt dobrym wyborem. Nie są aż tak super elastyczne, lubią się załamywać a podobny wąż można dostać w o wiele niższej cenie...Takie jest imho moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 No ale moim zdaniem nie kupuje się 100m węża tylko 3m góra. Nawet to nie jest fortuna, a w takich budowlanych to są zawsze mało elastyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jak się chce dobre węże to się kupuje tygon i starcza na bardzo długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Jak się chce dobre węże to się kupuje tygon i starcza na bardzo długo. a gdzie kupujesz te tygony. Jakiej grubości mają ściany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Również przed składaniem WCta dygałem sie co z wężami, już chciałem kupować tygony, ale będąc po coś w OBI kupiłem te ich Variolux PVC 10x2,0 mm, najzwyklejsze w jakieś śmiesznej cenie i są bardzo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Są bardzo do [gluteus maximus] bym powiedział. Ostatnio byłem w OBI i widziałem te Varioluxy. No i niestety stwierdziłem również, że Cellfasty już nie są takie same jak dwa lata temu, teraz robią je tak samo twarde jak Varioluxy i Cristallo, do niczego to sie nie nadaje. W tym momencie nie ma węży ogrodowych które by się nadawały do wc. Niestety! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Miazga a ja polecam Polixy...są ciut twardsze od Inno ale za to kosztują 1,50 zł/mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 http://allegro.pl/item312363401_poziomica_...ufwaga_15m.html Tutaj koleś daje jeszcze dwa airtrapy gratis :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) http://allegro.pl/item312363401_poziomica_...ufwaga_15m.html Tutaj koleś daje jeszcze dwa airtrapy gratis :lol2: ile to jest 3/8" w mm?:> 10 prawda? a masz mo ze taką linkę dp 12mm? Edytowane 17 Lutego 2008 przez acd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 ile to jest 3/8" w mm?icon_wink_smile.gif 10 prawda? Nie, to jest: 9,52[mm] :D a masz mo ze taką linkę dp 12mm? Jakie 12[mm] :blink: Myślałem, że 3/8 (9,5[mm] lub 10[mm] jak wolisz) to średnica zewnętrzna-grubość ścianki 1[mm]-wychodzi że to jest 10/8, a nie 12/10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...