Palato Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 (edytowane) Jak nikt nie licytuje tych Seasonicow? Użytkownik Kowalewczany wystawia po kilka tych zasilaczy co kilka dni, na przedostatniej aukcji poszły za 116zł, ostatniej 136zł afair. Wciąż staram się upolować :P Może skoro się kończy o 11 to mało osób będzie licytowało do końca A święty mikołaj nie istnieje :lol: Edytowane 5 Maja 2009 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) w poniedziałek będę testował nowego Tagana BZII - podzielę się wrażeniami... być może zrezygnowanie z fabryki Topowera wyjdzie im na dobre. Na papierze zasilacz wygląda fajnie, ale wiadomo jak to jest ;D //UPDATE - sprawność od 82% - bardzo stabilna linia +12V - praktycznie cała moc może być pobrana z linii 12V - mocna +5Vsb - znacząco cichszy od poprzednika BZ jonny jak zawsze pierwszy... http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=...y5&reid=149 Edytowane 18 Maja 2009 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 witam szukam zasilacz pod zestaw: e7200 + OC p5q-e 2x2gb 4770 + oc 2xhdd 2xdvd/rw fdd card reader sb audigy 2-3 fan raczej nie bede sie ladowac w sli/crossfire. zasilacz na przyszlosc co bym mogl za rok/dwa wlozyc nowe bebechy i przy okazji nie zmieniac zasilacza. moje typy to: - BeQuiet Straight Power 450W - Corsair VXEU 450w cena to ok 300zl z haczykiem jakie chce wydac. dobrze by bylo jak by zasialcz byl jak najcichszy :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 witam. jako ze spalil mi sie nowo zakupiony zasilacz (fortron 350). potrzeba mi kupic nowy, i tym razem cos lepszego. maxx 200 zloty sprzet to: x2 7750 po oc asrock 780gxh 2 gb ramu radek 4830 oc dysk i inne ciach!ly. na oku mam bequite pure power 350. podola zadaniu ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 podoła z palcem w... nosie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Ostatnio rozbierałem : Chieftec GPS 450AA i ASUSA Atlas A-45GA 450W W srodku DELTA i to dokładnie ta sama. Asus ma tylko kosmetyke lepsza ( ładniejsza obudowa ) i rózni sie wentylatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 kupiłem tego seasonica z allegro, 140zł za 500w - aukcja:http://allegro.pl/item623602362_seasonic_s12_500_500_watt_ostatnia_sztuka_bcm.html user: allegrocomp przyszła nówka sztuka kozacko zapakowana, dobry zakup. zdawało mi sie ze będzie miał typowy problem s12 - lekkie jakby cykanie - ale w ciągu dnia mu przeszło,, mówić lekkie mam na myśli lekkie - kompa słychać ale - po przyłożeniu ucha do obudowy i w nocy przy pozamykanych oknach;) polecam, w tych pieniążkach nie ma raczej nic lepszego. 600 nie brałem bo mi nie potrzeba tyle :P cenowo różnica kosmetyczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Pewnie go nie rozbierałeś? Ciekawi mnie jaka wtyczka wentylatora jest w tych s12... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 ano nie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Witam. Poradźcie proszę co wsadzić do kompa klasy (e5200, 4850 +hdd 500GB i jakas nagrywarka z LS) ? Ma to wytrzymac i byc ciche, ale jako ze skladam to w pracy z hurtowni to wybor ciut ograniczony, dlatego wlasnie zwracam sie do Was ;) ZASILACZ AMACROX WARRIOR 400W BOX ZASILACZ FORTRON (FSP400-GLN 80+) 400W (80+) 12CM Zasilacz PENTAGRAM Silent Force 450 Value [P 9102-2] ZASILACZ XILENCE REDWING 480W (XP480.(12)R) Pasywne PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Fortron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Czy na HD4850 GDDR5 wystarczy Corsair 400W ? Na procku AMD Phenom X3 710 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Tak. Pytam , gdyż według poradnika miquela potrzeba 450W. Qurde naprawdę nie wie Pan czy jest jakiś dobry zasilacz 450W w tej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Poradzi sobie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Dzięki za poradę Fortron kupiony i działa świetnie, a przynajmniej klient nie wrócił ;) Druga rzecz. Potrzebuję zmienić swojego rupiecia z sygnaturki, którego zdobyłem zamieniając na starego huntkeya. To dziadostwo głośne i wkurzające. Szumi jak wentylator w chłodnicy...mojego auta. Tak więc co do tego configu? Pisaliście o tych Seasonicach, jak to się sprawuje? Nadaje się i ciche jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 A może fanswap?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixer9191 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam! Zamawiam komputer i nie wiem na który zasilacz się zdecydować: Corsair CX400W vs. Antec EarthWatts 380W? Zasilacz do: Dual Core E5200 i Radeona HD4770 - proszę o pilną odpowiedź bo chciałbym zamówić sprzęt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 A może fanswap?? Zaczynam o tym myśleć, bo teraz się te seasonic pokazały znowu i widzę że one tylko na gwarze 7dniowej :( Więc na jedno mi w tym wypadku wyjdzie zapewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrlooki Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Lepiej odpuść sobie ten zasilacz, a przynajmniej u tego sprzedawcy. Jestem w trakcie wózkowania się - pierwszy przyszedł niesprawny -widać było że był rozkręcany i serwisowany. Odesłałem szrota - na dzień dzisiejszy czekam na kolejny sprawny - a minęło już 30 dni od zakończenia aukcji. Wniosek jest jeden w razie kłopotów pozostaniesz bez kasy i zasilacza. Edytowane 9 Czerwca 2009 przez mrlooki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Kupiłem dziś Enermax Modu82+ 525 W, póki co jest cichuteńki (trzyma poniżej 500 RPM), dokładniej będę mógł sprawdzić wieczorem i w nocy, zwłaszcza kwestię łożyska, którego póki co nie udało mi się usłyszeć (ale na polu głośno). Odpinane kable super sprawa, obecnie nie miał bym gdzie schować nieużywanych wiązek bo mam wszystkie zatoki 5.25" zajęte. Moc powinna styknąć na długi czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Przyszedł Seasonic 500W od Kowalewczanego. Zasilacz w bdb stanie wizualnym, zero rys, a plomba gwarancyjna na śrubce wciąż jest. Dzisiaj testy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekar Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Przeczytałem poradnik (wychodzi 450W) i nie jestem pewien czy Chieftec GPS-400AA-101A da radę takiemu zestawowi ? I czy da się go bezpiecznie kręcić ? AMD Phenom X3 720 Palit HD4850 GDDR5 2x2GB ram 2 x HDD 7200rpm 1 x DVD-RW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Kupiłeś już to? Powinien sobie poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekar Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Modernizuję drugiego PC i mam stary więc chcę wiedzieć czy da radę. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez dekar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Poradzi sobie. Kup 710, bo kręci się na takie same wartości jak 720 i jest tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekar Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Na ile miarodzajny jest ten kalkulator Bo wychodzi 425W po OC. Co prawda nie ma X3 710/720 ale przyjąłem X4 920 - to ten sam rdzeń. Przy OC X3 710 trzeba podnieść HTT - czy przez to nie zwiększa się zapotrzebowanie na moc zasilacza. Przy 720 to tylko zmiana mnożnika. Edit: Znalazłemi X3 710/720 ale X4 940 symuluje zapotrzebowanie na moc po odblokowaniu czwartego rdzenia. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez dekar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Nie patrz na takie kalkulatory, bo to [ciach!]o prawda na ogół. Zasilacz sobie poradzi. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekar Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 OK A odnośnie pytania: Przy OC X3 710 trzeba podnieść HTT - czy przez to nie zwiększa się zapotrzebowanie na moc zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Raczej nie, a jak tak to takie wartości, ze tego nie odczujesz. Edytowane 11 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...