Skocz do zawartości
svende

Jaki wybrać zasilacz do komputera?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.12.2010 o 21:16, andrew777 napisał(a):

Ile masz zł na zasilacz?

Masz zamiar zmienić kartę, kręcić proca?

Raczej więcej niż 200zł nie wydam, w miarę tani poproszę.

Co do drugiego pytania, nie mam zamiaru kręcić proca i nic zmieniać, tzn. chcę przede wszystkim, aby działał mi normalnie drugi dysk ;) A co do karty to jeśli się ona pada to trzeba będzie zmienić, a jak nie to nie mam zamiaru ponieważ w pełni mi wystarcza na razie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, do zestawu ponizej polecono mi zasilke "Be Quiet! PURE POWER L7-430W (BN105)", chcialem sie upewnic czy jest to dobry wybor i spytac czy w tym sklepie nie ma czegos odrobine tanszego (ten kosztuje nieco ponad 200 zl), a nadajacego sie do zestawu.

Sklep - Zasilacze w Morele.net

Procesor AMD Phenom II X2 555 Black Edition

Płyta główna ASRock M3A770DE

Pamięć Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB)/1333MHz PC3-10600 CL.9 (GR1333D364L9/4GDC)

Obudowa I-BOX FORCE 2107 BEZ ZASILACZA PRESCOT

Dysk Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB (HD502HJ)110,66 135,00

Karta graficzna Gigabyte GF GTX 460 768MB

Samsung SH-S223C/BEBE Wewnętrzny PC

Dzieki z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie wywalczyc lekko nizsze ceny na pare podzespolow i ten BeQuiet kosztowal mnie bedzie 200 zl (zawsze to 10 zl mniej ;p) wiec chyba nie ma co sie bawic w oszczedzenie 30 zl.

Sorry za niepotrzebne posty i dzieki za odpowiedz. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Złożyłem zestaw tylko brakuje mi włąsnie jakiegoś zasilacza... cena to do 300zł.

Zestaw się prezentuje tak:

Procesor AMD Phenom II X4 955 - do podkręcenia

Dysk twardy Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB

Nagrywarka DVD Samsung SH-S223L SATA LS czar. bulk

Pamięć DDR3 Goodram 4GB PC1333 CL9 Dual 2x2GB

Obudowa ATX Midi CoolerMaster Elite 370 bez zas.

Gigabyte GeForce GTX470 1280MB DDR5/320b PCI-E SOC

Płyta główna Asus M4A88TD-V EVO

No i do tego jakaś zasiłka radzili mi że 500W będzie na styk więc żeby lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś większego ja mam na oku pare:

OCZ stealthxstream 2 600w

Corsair CMPSU-550VXEU 550W - to troche przekracza moją kwotę

Tagan TG600-U33II 600W

Co brać z tych lub innych w tej cenie? Najbardziej skłonny jestem do OCZ...a co wy powiecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazało się, że muszę ciąć koszty w moim nowym zestawie i niestety padło też na zasilacz. I teraz pytanie: czy MC-350 pociągnie:

- PII x2 555 / AII x3 445

- ASRock M3A770DE

- 2x2gb ddr3 1333

- gf8800gt

i może jakieś małe OC...? :unsure:

Przez tą zamianę mój stary zestaw zostanie bez zasiłki. Polećcie coś 'taniego' ~60 PLN? :? (najchętniej z jakąś gwarą... :huh: ) do:

- e2140@2600mhz

- MSI p35 neo2 fr

- x300

- 1x1gb ddr2 667@900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Który z tych zasilaczy będzie najlepszy ? Zależy mi by był solidny, cichy i bardziej przyszłościowy.

1.TACENS VALEO III 500W

2.BEQUIET PUREPOWER L7 530W

3.Fractal Design Integra 500W

4.TAGAN TG500-U33II 500W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sklepie co kupuje właśnie nie ma, jest jeszcze z takich lepszych w podobnej cenie BEQUIET STRAIGHT POWER E7-450W, ma mocniejszą linie 12V niż Tacens ale czy będzie lepszy za podobną cenę ?

Edytowane przez Roshi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję pomocy w wyborze nowej zasiłki(Tagan 380W U01 wczoraj wyzionął ducha po ponad 6 latach od zakupu):

Cooler Master Silent Pro Gold 600W

czy

Seasonic X-560 560W 80 Plus Gold?

A może coś innego w cenie do 500 pln i możliwością osobistego odbioru w Warszawie?

Edytowane przez KaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.12.2010 o 13:31, s0ku napisał(a):

Witam wszystkich forumowiczów.

Złożyłem zestaw tylko brakuje mi włąsnie jakiegoś zasilacza... cena to do 300zł.

Zestaw się prezentuje tak:

Procesor AMD Phenom II X4 955 - do podkręcenia

Dysk twardy Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB

Nagrywarka DVD Samsung SH-S223L SATA LS czar. bulk

Pamięć DDR3 Goodram 4GB PC1333 CL9 Dual 2x2GB

Obudowa ATX Midi CoolerMaster Elite 370 bez zas.

Gigabyte GeForce GTX470 1280MB DDR5/320b PCI-E SOC

Płyta główna Asus M4A88TD-V EVO

No i do tego jakaś zasiłka radzili mi że 500W będzie na styk więc żeby lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś większego ja mam na oku pare:

OCZ stealthxstream 2 600w

Corsair CMPSU-550VXEU 550W - to troche przekracza moją kwotę

Tagan TG600-U33II 600W

Co brać z tych lub innych w tej cenie? Najbardziej skłonny jestem do OCZ...a co wy powiecie?

GRAFIKĘ ZMIENIŁEM NA MSI! Msi GTX470 TwinFrozrII!

A Seasonic S12II-620? To jest tzw. "hit" na rynku. 620W... spokojnie... Możecie coś powiedzić na jego temat? brać go czy zostawić tego Corsair CMPSU-550VXEU 550W. Wiem że seasonic jest 50zł droższy :)... Ale nie chce żeby komputer dusił moc z zasilacza tym bardziej że będe chciał podkręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam taki sprzęt: AMD PHENOM II X4 955; ASROCK 880GM-LE - grafika zintegrowana; GOODRAM 4 GB; SAMSUNG 500 GB oraz nagrywarka Samsung. Planuję do tego sprzętu kupić obudowę CHIEFTEC BD-02B-B-355, która ma wbudowany zasilacz CHIEFTEC 355W PS II (ANP-355A) - Dane techniczne- potem trzeba wejść w zakładkę "Technische Daten". Czy ten zasilacz uciągnie mój sprzęt? Nie planuje żadnego OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie , jak Ci nie zalezy na odpinanych kablach to smialo biez tego seasonica. Robia oni zasilacze bardzo dobrej jakosci , ze spora sprawnoscia i ciche.

Corsair tez jest dobry . Do Twojego kompa wystarczy nawe 500w zasilacz ze sporym zapasem wiec nie masz sie wogole czego obawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.12.2010 o 11:48, Maciem napisał(a):

Oczywiscie , jak Ci nie zalezy na odpinanych kablach to smialo biez tego seasonica. Robia oni zasilacze bardzo dobrej jakosci , ze spora sprawnoscia i ciche.

Corsair tez jest dobry . Do Twojego kompa wystarczy nawe 500w zasilacz ze sporym zapasem wiec nie masz sie wogole czego obawiac.

Czyli mówisz że corsair spokojnie wystarczy nawet do dużego OC? A do czego się przydają odpinane kable?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę zastąpić swojego już wysłużonego szefa nowym zasilaczem ,będe w nowym roku wymieniał grafikę możliwe że GTX 570/580 ew Radeon hd 6970 albo dwurdzeniowa wersja najnowszych HD także potrzebny mi większy zapas mocy .

Mam do Was pytanie, czym realnie różnią się te dwie zasiłki ?

Esc.pl - Zasilacz Seasonic X-650 650W 80 Plus Gold (1370637966) - Aukcje internetowe Allegro

SEASONIC S12D-850WAT 80PLUS SILVER (1366202576) - Aukcje internetowe Allegro

Cena podobna a 200 Watt róznicy (pomijając odpinane kable)

Jakiś czas temu ktoś na forum polecał mi Seasonici z serii X,

Co prawda odpinane kable dla mnie są bardzo przydatne ale czy warto za dopłacać względem mocy zasilacza?

A może polecicie mi inną solidną konstrukcję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi