Gerlath Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 o ile jest sprawny to bez oc poradzi na pewno(proc 120W max, grafa 130max), lekkie oc też wchodzi w grę, ale nie szalałbym bo to już stary zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 (edytowane) Krótko: czy Tagan 530W udźwignie mój konfig (384W dla linii 12V, działa w trybie "combined", max 33A), ale z GTX580 zamiast Radeona 6950? Q8300 @ 3412MHz (7,5x445, def vcore), Gigabyte EP45-UD3 rev. 1.0 4GB RAM Kingston Value 800 CL6 @ 445MHz 2xHDD (Samsung F3 500GB + Samsung 250GB), 1xDVDR Sapphire Radeon 6950 1GB (bez o/c) Nie planuję podkręcania GTX580, bo przy tym procesorze pewnie i tak niewiele to by dało. Zmiana na SB lub IB przewidziana jest, niestety, w sporo późniejszym terminie, ale to teraz mało istotne edit - oczywiście, poradźcie który zasilacz wybrać, jeśli Tagana to za bardzo wymęczy ;) Tylko coś rozsądnego, 1000W to przesada ;) Edytowane 17 Lipca 2012 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 (edytowane) Panowie (i Panie) co byście wybrali: Seasonic X-560W http://www.seasonicu...660-760-850.htm czy Enermax Revolution87+ ERV550AWT-G 550W http://www.enermax.p...volution87.html I nie chodzi mi tutaj o moc bo taka dla mnie jest aż nadto, tylko chodzi mi o wyposażenie/cechy tych zasilaczy. Któryś lepszy? czy może oba są porównywalnie dobre? Oba maja m.in. odpinane kable i 80+ Gold. Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2012 przez usher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Mam około 600zł na nowy zasilacz . Obecny radzi sobie bardzo dobrze z konfigiem ale niestety jest aktualnie najgłośniejszym elementem całego kompa, do tego bardzo długo schodzi z obrotów. Priorytety dla mnie - cisza + modularny . Myślałem o AX650 ale może jest jakiś inny, który polecacie w tej cenie BeQuiet/Seasonic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 @Heat, ja bym brał Seasonic X-660. Do 20% ociążenia ten zasilacz działa pasywnie! http://www.ceneo.pl/12463817 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Jaki zasilacz wybrać zamiast Amacrox AX400-PNF o podobnej mocy i przede wszystkim ciszy w cenie tak około 100zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Hm za dwa dni będę miał w stanie idealnym zasilacz BQ pure power L7 430W. http://www.agito.pl/zasilacz-bequiet-purepower-l7-430w-bn105-221-406631.html?attr=1-375227,2239-278636 mało używany komputer służył tylko do neta... Popytaj chłopkaów czy warto i niech zaproponują uczciwą cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 Panowie do i5 2500K i GF 670GTX od Gigusia wystarczy OCZ ZT 550W czy lepiej polować w jakieś 600/650W ? Chyba, że polecacie coś innego, zależałoby mi też aby zasilacz posiadał ochronę przed przepięciami sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2012 Mój Be Quiet 550W daje spokojnie radę z konfiguracją z sygnaturki więc jak masz już ten zasilacz to nie musisz zmieniać, jednak jeśli jesteś na etapie kupna to możesz brać coś mocniejszego, ja polecam Seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 A moj seasonic da rade jesli kiedys wymienie 460 na R6950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam, Co polecacie do sprzętu z sygnaturki z zapasem na +2 dodatkowe HDD i przyszłą zmianę grafiki (sam jeszcze nie wiem na jaką) ? Sam myślałem nad Corsair AX750 750W ewentualnie wersja 850W bo BQ to ja już nigdy więcej nie kupię ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam, [...] BQ to ja już nigdy więcej nie kupię ... O a co się stało? ja właśnie myśle nad zakupem zasilacza tej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 O a co się stało? ja właśnie myśle nad zakupem zasilacza tej firmy? To lepiej się zastanów ... Miałem dwa 850W oba padły tuż to gwarancji ... A mój zapasowy 450W też od BQ nie zgadniesz też padł ... Ja rozumiem jeden, wadliwa sztuka, ale 3 słownie trzy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 No to dałeś do myślenia. Już byłem na 99,9% pewny, że w pon. zamówię ten model http://www.bequiet.com/pl/powersupply/277 niby 5lat gwarancji, jednak nie chciałbym się bawić w te procedury reklamacyjne. A które serie miałes co Ci padły? BTW: Czy Bequiet ma gwarancję producenta? jeśli tak to działa to na zasadzie Door 2 Door? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 No to dałeś do myślenia. Już byłem na 99,9% pewny, że w pon. zamówię ten model http://www.bequiet.c...powersupply/277 niby 5lat gwarancji, jednak nie chciałbym się bawić w te procedury reklamacyjne. A które serie miałes co Ci padły? BTW: Czy Bequiet ma gwarancję producenta? jeśli tak to działa to na zasadzie Door 2 Door? Dzięki Wszystkie były z najwyższej serii czyli Dark Power, wtedy nie było 5lat gwarancji ... Tak czy inaczej ja się już zraziłem do tej firmy ... A i zapomniałem dodać że posiadając pierwszą 850W poleciłem ten zasilacz koledze i chyba nie muszę dodawać co się stało po jakiś 2 latach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Kumpel też ma BQ i działa, ale coś ma też nie tak bo po wyłączeniu kompa musi odczekać z 5min aby ponownie mógł go włączyć - od razu nie da rady. Dobra, dzięki za info a ja chyba wybiorę coś z Antec/Seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Dorzuciłbym jeszcze Enermaxa Platimaxa, ja mam 750W i powiem krótko - w życiu nie miałem lepszego zasilacza. Cichy jak makiem zasiał, świetnie wykonany i 5 lat gwary. Zobaczymy, ile wytrzyma:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Enermax też mi się podoba ale ta firma się troche wysoko ceni. Bo te serie z niższej półki podobno nie oni robią i nie są już tak dobre jak prawdziwy Enermax (tak wyczytałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Osobiście waham się między serią AX od Corsair a serią ZX od OCZ, Corsair wydaje się być odrobinę lepszym wyborem ale kurde jakoś nie mam przekonania to zastosowanego tam "oplotu" na kable ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Przedtem miałem właśnie Corsaira HX520 z podobnymi kabelkami i zero problemów. Platimaxa kupiłem tylko dlatego, że miałem super okazję cenową właśnie, niestety drogi sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) same modecomy, tracery. logic itd. Stanowczo odradzam... Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeff333 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Chciałbym zapytać czy do laptopa Acer Aspire 5000 series (Model NO. ZL5), na naklejce u spodu lapka pisze jeszcze "Aspire 5002 WLMi" w zupełności wystarczy zasilacz taki jak tutaj http://allegro.pl/a-...2536437767.html czy może kupić jednak również oryginalny na 19 v ale z wyższym amperarzem taki jak tutaj http://allegro.pl/a-...2536437778.html ? Laptop jest już wiekowy i na baterii popracuje zaledwie kilka minut więc głównie będzie pracował na kablu. Obecnie używam przez kilka dni pożyczonego zasilacza od innego laptopa takiego jak tutaj http://allegro.pl/or...2547051251.html chociaż akurat nie ma tu tego mojego Acera na liście kompatybilnych ale i tak komputer działa. Zastanawia mnie tylko jeszcze wtyczka a dokładnie w tym drugim zasilaczu, czy pasowałaby do gniazda, ponieważ w tym pierwszym zasilaczu średnica wewnętrzna w końcówce to 2.5mm a w tym drugim- mocniejszym zasilaczu 1.7 mm, czyli mniejsza. Który brać ? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez jeff333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam, mam zasilacz ModeCom FEEL III 500 ATX, niestety ostatnio przez niego komputer nie zawsze chce się uruchomic. W takim wypadku potrzebuje cos dobrego do moich podzespolow: Płyta głowna: GIGABYTE GA-EP31-DS3L P31 S775 Procesor: Intel Pentium Dual-Core CPU E5200 @ 2,50 GHz Karta graficzna: ATI Radeon HD 4850 512MB DDR3 Pamięć RAM: Kingston KVR667D2N5K2/2GB DUAL Dysk twardy: Samsung HD321KJ 320 GB Prosze was o podanie jakiegos zasilacza ktory spokojnie zapewni dobre dzialanie mojego komputera, cena w okolicach 150zl, aczkolwiek moge cos dolozyc 20zl na przyklad jezeli by trzeba bylo do czegos lepszego, ale glownie chce, zeby ten nowy zasilacz SPOKOJNIE sobie dawal rade z tymi podzespolami co mam, nie potrzebuje bóg wie czego. Prosze o rade i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Be Quiet! System Power S6-450W (BN-090) albo XFX Core 550W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Be Quiet! System Power S6-450W (BN-090) albo XFX Core 550W Sprzęt pewnie pierwsza klasa, ale nie tani, co prawda mysle kiedys przyspieszyc komputer czy zmienic na nowy ale poki co mam inne wydatki i tyle nie mam zamiaru pakowac w zasilacz. Dzieki za odpisanie tak czy siak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Sprzęt pewnie pierwsza klasa, ale nie tani, co prawda mysle kiedys przyspieszyc komputer czy zmienic na nowy ale poki co mam inne wydatki i tyle nie mam zamiaru pakowac w zasilacz. Dzieki za odpisanie tak czy siak http://allegro.pl/silverpower-seasonic-650w-sp-ss650-gwarancja-i2548439610.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Czy jest tu jakiś posiadacz Be quiet pure power 530W ? Obawiałem się tego zasilacza w kwestii głośności bo lubię ciszę a tu proszę całkowita cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witam, jaki zasilacz kupic do konfigu: e5200/2gb/8800GT - nie krecone. Chodzi o uzywke do maksymalnie 80zl z przesylka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 http://allegro.pl/zasilacz-delta-400w-120mm-lezak-magazynowy-i2550220728.html http://allegro.pl/zasilacz-delta-400w-wroclaw-i2545091046.html ten sprzedawca pewniejszy, zamontowałem już dobre dwadziescia zasilaczy od tego Pana kilka z nich działa po 4lata i z żadnym nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Dnia wczorajszego z niewiadomego powodu komputer się wyłączył i już nie wstał. Po krótkich oględzinach winny okazał się zasilacz który skończył żywot, na szczęście nic ze sobą nie wziął (huntkey hk-350ap, komp ma 5 lat). Skład: Abit ab9 e4300(na standardowym chłodzeniu i huntkeyu przez 5 lat chodził 1,8@2,7 bez grzania i BS'ów - dobra sztuka). 3gb ddr2 goodram geforce 9600gso 384mb Szukam czegoś z większą mocą i zabezpieczeniami, powiedzmy sam zasilacz 150-180zł.W najbliższym czasie nie zamierzam nic wymieniać, jeżeli już to zupełnie nowy zestaw więc potrzebuje zasilacz na tą konkretną konfiguracje. Z góry dzięki. Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...