Skocz do zawartości
svende

Jaki wybrać zasilacz do komputera?

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, Bonusso3 napisał:

Z dwojga złego chyba raczej Endorfy. Do tego zestawi spokojnie 500-550W wystarczy 😉 

Szajslentiu miało problem z tymi zasilaczami, na labie był obszerny temat. Za cztery stówki jest MSI Mag, zaraz blak frajer to może gdzie będzie w promocji, obserwować peppera, co chwila coś tam wpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ostatnio postanowiłem zrobić mały upgrade mojego PC i do 

i5 10600kf z płytą z490msi która potrzebuje złącza 1x4+4 i 1x4 

doszedł rtx 2080ti który potrzebuje 2x8 +1x6.

obecny zasilacz corsair rm650x niestety nie posiada  tyle wyjść, co byście polecili w zamian, żeby posiadał te wszystkie wyjścia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem o RM750x bo 650 z tego co widzę już nie robią.

Ale co do tych 750 to widzę, że są 2 wersje jedną z klasycznymi wyjściami a druga rev2024 ze złączem 2x6 12v. 

Co do złącza 2X6 12v to czy są jakieś kable 2x6 na 3x8 pin żeby wykorzystać to złącze do zasilana RTX 2080ti?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Bzn napisał(a):

Co do złącza 2X6 12v to czy są jakieś kable 2x6 na 3x8 pin żeby wykorzystać to złącze do zasilana RTX 2080ti?

To jest osobne złącze pod nowe GPU, poza tym masz zdaje się klasyczne 4x 6/8-pin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Caleb napisał(a):

To jest osobne złącze pod nowe GPU, poza tym masz zdaje się klasyczne 4x 6/8-pin.

Oki to zasilacze z tym złączem mogę sobie odpuścić.

Tak tylko kartę wolał bym zasilić osobnymi 3kablami. Bo tak mam zrobione customowe kable

Edytowane przez Bzn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, szybkie pytanie, który z tych zasilaczy najlepiej kupić, chciałbym jeszcze dziś zamówienie złożyć więc z góry dziękuję za szybką odpowiedź :)

Ceny Wszystkich to w promocji obecnie: 89 funtów, jedynie AeroCool kosztuje 69 funtów.

1. MSI MPG A850G, FullyM, 80plus Gold

2. AeroCool Integrator Gold, 850w, FullyM, 80plus Gold

3. MSI MAG A850GL , FullyM, 80plus Gold

4. Montech Century Gold G5. 850w, FullyM, 80plus Gold

Podejrzewam że opcja 3 najlepsza, zwłaszcza że jak pisałem wyżej wszystkie ceny takie same, oprócz AeorCool.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

kupując np. z alledrogo warto zainteresować sie np. czasem udzielanej gwarancji , bo ta wypasiona oferta 

3 godziny temu, Gerg7 napisał(a):

z opisu gwarancja 24 miesiące ,  a nawet w takim owocowym sklepie czy x-com  10 lat

https://www.morele.net/zasilacz-msi-mpg-a850g-pcie5-850w-12685121/

https://www.x-kom.pl/p/1098313-zasilacz-do-komputera-msi-mpg-a850g-pcie50-850w-80-plus-gold-atx-30.html

to pomyślmy pomyślmy, czy mieć gwarancje 24 miesiące czy 120 miesięcy , no nie wiem nie wiem co wybrać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi