dom_free Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) jesli chodzi o Corsair 650w to tam sa 2 koncowki 6+2 PCI-E... a nie 6 PCI-E... w takim przypadku bede mogl spokojnie podlaczyc taka koncowke do karty graficznej?? z tego co wiem to te 2 piny sa odłączane.... zsilacz do zestawu: -płyta: Asus p5q Deluxe (P45) -procek: core 2 duo e8400 3Ghz -RAM: OCZ Reaper 2x2Gb 1066Mhz -grafa: Gigabyte HD4850 512Mb -dysk: seagate 250gb, 16Mb -DVD-RW i 2 wentylatory 120mm może znacie lepsze propozycje?? kasa do 250zl Edytowane 30 Czerwca 2008 przez dom_free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLUFIAR Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) Konfiguracja juz dosc stara: Sempron Socket A 2500+ ABIT NF7-S Seagate Barracuda 120GB 2x256MB Radeon 9600Pro Komputer nie podkrecany ani nigdy nie bedzie podkrecany, chodzi poprostu o jakis dosc dobry zasilacz, ktory utrzyma to jakies 3-4 lata. Jaka zasilke wybrac? Budzet to tylko 50zl, moc jaka wystarczy to 300W. Jakies propozycje zasilek? do 50zł za dużo nie powalczysz;] np. http://www.allegro.pl/item391308288_orygin...hurt_f_vat.html http://www.allegro.pl/item392195245_zasila...er_fvat_gw.html Edytowane 30 Czerwca 2008 przez FLUFIAR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jakies propozycje zasilek?a czytać [ciach!]a potrafisz czy tylko pisać bezmyślnie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 a czytać [ciach!]a potrafisz czy tylko pisać bezmyślnie :mur: dobra, a jesli chodzi o to pytanie: w zasilaczu Corsair 650w sa 2 koncowki 6+2 PCI-E... a nie 6 PCI-E... w takim przypadku bede mogl spokojnie podlaczyc taka koncowke do karty graficznej??te 2 dodatkowe piny nie beda przeszkadzaly... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 spokojnie da rade włożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) neotec 440w przy włączaniu do sieci(uruchamiam wszystko z listwy, nie pytajcie czemu) potrafi zapiszczeć -dźwięk o głośności gdzieś z 20db zanika po 5 sekundach, potem cisza. takie "wziuumm" zanikające, nie wiem do czego porównać. Jakby sie kondensator ładował? obawiać się czy olać? edit tak patrząc wg kalkulatora mocy na zenfist, to moja zasiłka już trochę odstaje pod względem zalecanego obciążenia dla 12V...a ja chciałem kartę zmieniać...ma za mało W na tej nieszczęsnej 12V. Za mocna grafa, za dużo wentylatorów, no i ten 3 letni zasilacz przystosowany do zestawów z "innej epoki" :) Edytowane 1 Lipca 2008 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLUFIAR Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Zenfist, svende i pozostali koledzy, czytaliście mój post stronę wcześniej odnośnie UPS-a + 520HXEU? Bo nikt nic nie odpisał :/ Doradźcie coś.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) obawiać się czy olać?olać, u mnie też syczy jak odpale z listwy czy po włożeniu wtyczki FLUFIAR, jak ups robi pełny sinus to będzie działało, a jak są jakieś mydliny typu aproxyma sinusa to bedą kłopoty, poszukaj- czy robi pełny sinus Edytowane 1 Lipca 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) @Gregu - a to nie czasami dźwięk Twojego Samsunga przy starcie? masz HD322HJ które wydają taki charakterystyczny, głośny dźwięk przy starcie, jakby startującego odrzutowca. I szybko zanika. Uruchom może kompa bez podłączonego dysku do zasilania i zobacz jak będzie. PS. Nie posądzam Cię o to, że nie potrafisz zlokalizować hałasu, tylko dopytuję ;) Edytowane 1 Lipca 2008 przez cezar1125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Dziękuję za wcześniejsze sugestie co do zasiłki, ale ostatecznie wziąłem Seasonica 430W, bo trafiła mi się okazyjna cena 148zł (wyprzedaż) :rolleyes: Na razie sprawuje się super, wreszcie jest cisza w idle, Chieftec GPS to jednak suszara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLUFIAR Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 FLUFIAR, jak ups robi pełny sinus to będzie działało, a jak są jakieś mydliny typu aproxyma sinusa to bedą kłopoty, poszukaj- czy robi pełny sinus sprawdzałem na kilku aukcjach allegro i wszyscy piszą coś w stylu: "SINUSOIDALNY PRZEBIEG NAPIĘCIA PRZY PRACY NA BATERIACH" a na stronie producenta (LINK) jest coś takiego: "Typ przebiegu: Sine wave" Svende czy ten zapisas "Sine wave" będzie oznaczać pełny sinus? wydaje mi się że tak, ale zanim zamówię tego corsira wole się upewnić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 oznacza to pełny sinus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 A ktoś się wypowie na temat Corsair 750W (CMPSU-750TXEU)? Zasilacz jest w niskiej cenie, a chyba nie cieszy się jakąś specjalną popularnością i ciężko coś o nim znaleźć, a chyba w tej cenie i z takim zestawem wtyczek oraz mocą jest bardzo dobra propozycją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_zibi Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Panowie zestaw E8200 (OC) MSI P35 FIR 4x512 (Goodram PRO900_ Grafika 8600GT SONIC + 2x DYSK Twardy 2xNagrywarka Szukam zasilacza, z pierwszej strony wynika ze spokojnie wystarczy 400/450W, jednak chce by był cichy. Polecacie Amacrox AX (450)PNF czy lepiej CHIEFTEC GPS-450AA + wymiana wentyla. Cena max 150zł no chyba ze za 20zł więcje będe miał coś extra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 A ktoś się wypowie na temat Corsair 750W (CMPSU-750TXEU)? Zasilacz jest w niskiej cenie, a chyba nie cieszy się jakąś specjalną popularnością i ciężko coś o nim znaleźć, a chyba w tej cenie i z takim zestawem wtyczek oraz mocą jest bardzo dobra propozycją?Czasem dobre rzeczy z nieznanych powodów nie cieszą się popularnością, bliźniakiem tego corsaita jest Chieftec 14C i TT Thoughtpower. OCZ Vindicator jest troche tańszy od Ninji, ma wentylator 1000rpm i byłby jako gotowy zestaw lepszy do budowy cichego komputera niz Ninja ale tak nie jest. dj zibi: Do tego starczy 350W, w cenie ok 150zł kupisz BQT Straight Power 350W i nie musisz robić fanswapa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 To sądzisz, że jest odpowiednim produktem do tej ceny? Warto brać czy rozglądać się za jego odpowiednikami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_zibi Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Tylko lepiej miec zapas bo możliwe ze wymienie grafike na lepszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 To sądzisz, że jest odpowiednim produktem do tej ceny? Warto brać czy rozglądać się za jego odpowiednikami?Jak najbardziej, jest to jedna z lepszych propozycji cena/jakość. TT jest chyba troche droższy, Corsair ma więcej kabli, Chieftec ma odpinane. Jak mozesz to sprawdź/zapytaj czy w corsairze jest płytka z plexi na wentylatorze (zajmuje ok 40% jego powierzchni), bo w Chieftecu nie wiem czemu ale jest ten debilizm, gdyby nie było tego to zasilacz byłby bardzo cichy, a tak ta ścianka zaburza przepływ powietrza i sie kotłuje. Niestety na serii 14C są plomby. dj zibi: ale na jaką grafike bo jak nie planujesz GTX260 lub dwugłowych Radeonów to BQT 350W starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Jeżeli chodzi Ci o to: http://enthusiast.hardocp.com/images/artic...FRIQX_3_8_l.jpg To faktycznie jest ta ścianka i na innych zdjęciach plomby też zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni92-14 Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Mam pytanie, czy Chieftec GPS 400W z fanswapem pociągnie ten sprzęt: Foxconn P35A-S Core 2 Duo E7200 @ OC + Pentagram Karakorum A - Data 2x2 GB 800 MHz CL4 EE PowerColor HD4850 512 MB DDR3 @ OC + AC Accelero S1 + wentyl 120 mm Samsung F1 320 GB Pioneer DVR-215 Myślę, że powinien sobie poradzić, ale czekam na waszą opinię. Może coś innego za ok. 150 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_zibi Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Czyliz adałe praktycznie to samo pytanie co ja wyżej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Jeżeli chodzi Ci o to: http://enthusiast.hardocp.com/images/artic...FRIQX_3_8_l.jpg To faktycznie jest ta ścianka i na innych zdjęciach plomby też zauważyłem. Tak, o tą szybkę mi chodziło. Ogólnie konstrukcyjnie, technicznie, sprawnościowo, ilościa wtyczek/modularnością świetna zasiłka, wadą jest chłodzenie -> niskiej jakości wentylator (może terkotać), szybka która powoduje hałas, plomba utrudniająca fanswapa i 14cm wentyl - nie ma zbyt wielu zamienników jak już sie zdecydujesz na fanswapa arni92-14: moja odpowiedź jest w pierwszym poście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) jaka zasilke (nowa) polecacie do takiego zestawu: PDC E2160, P35, Radek X1950 Pro, 2GB RAM, 2xHDD, 1xDVDRW priorytety: cisza (dobrej jakosci nie terkocacy wentyl + brak swierczenia elekroniki), chlod, wysoka sprawnosc (zeby malo sie grzal i nie marnowal za duzo pradu), fan-swap friendly (jesli zachodzi taka potrzeba). NIE szukam zasilki na zapas do nie wiadomo czego, co wyjdzie w przyszlosci, wiec cos w miare dopasowanego do j.w. + niewielki zapas styknie. cena: najchetniej do ~200 (im mniej, tym lepiej - w sumie do tego juz dosc leciwego sprzetu, zwlaszcza grafa, to i tak mysle, ze duzo). Edytowane 3 Lipca 2008 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 BeQuieta któregoś bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 fan-swap friendly (jesli zachodzi taka potrzeba). http://allegro.pl/item389077230_chieftec_c...n_box_gwar.html http://zenfist.pl/ocz-stealthxstream-ocz50...ev2-p-2126.html OCZ ma mocniejszą +12V, ale przy zmianie wentylatora tracisz gwarancję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) witam chce złożyć zestaw na E8400 i 2x Radeon 4870 w CF, 4GB ramu, do tego 4 dyski, wszystko chłodzone WC Nastawiam się na OC proca do ok. 4GHz i grafiki, czy zasilacz -enermax-modu82-625w pociągnie mi ten zestaw??, jesli nie to jaki polecacie? Zależy mi na odpinanych długich kablach i odpowiedniej ilości wtyczek dla kart graficznych... Dobrze by było gdyby był w miare cichy, cena nie gra roli... pozdrawiam Edytowane 6 Lipca 2008 przez silver_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Który zasilacz lepiej wziąć Corair 550W OCZ StealthXStream 600W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 corsair bedzie troche cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Enermax Pro82+ 425W pociagnie HD4850 + E8400? (reszta konfigu w sygnaturce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Tak. Pociągnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...