borot Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 3 zasilacze, ktory wybrac? Amacrox Warrior AX500-A 500W Chieftec GPS-500AB-A 500W OCZ GameXStream 500W Wszytkie te zasilacze sa w podobnej cenie, tylko ktory wybrac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 ludzikos> Amacrox ax450pnf Chieftec gps 400W Topower 400W Enermax DXX 400W Amacrox i Chieftec to sprawdzone konstrukcje z Twoim zestawem poradzą sobie bez problemu. Topowera polecam Ci w ciemno. Sprawnośc z pewnoscią bedzie na poziomie 80%. Ma modularne okablowanie i przyzwoitą 12V. Choc może się wydawac ze w dobie quadow i cf jest to za mało to z pewnoscią z Twoim zestawem sobie poradzi sobie bez najmniejszego problemu. Enermax z tego co pamietam to nowe rewizje tego zasilacza byly bardzo ciche (ale głowy za to nie dam) Zasilacz jest w promocji bo za 199zł. Imho warto ma mocną 12v i wysoką sprawność. Odpinane kabelki też są plusem. borot> ten zasilacz to do jakiego zestawu? Tego z sigu? Jesli tak to nie warto zmieniac tego szefa 450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Tak to do mojego blaszka, chce zmienic juz zmysla o nowszej platformie. Hmmm a jak wypada tagan z serii "bz" np 500-600wat, czy tez lepiej nie przeplacac "2-Force II" ogolnie interesuje mnie wydajny zasilacz no + w miare cichy, napewno nie tak glosny jak obecny szef. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Jesli szukasz cichego zasilacz to szczerze ani jeden ani drugi :] Obydwa są bardzo wydajne. Dobrze trzymają napięcia. Z czego Tagan u33 ma minimalnie wyższą sprawność. Tu masz ciekawą tabelke przedstawiającą możliwosci obydwu zasilaczy. Tagan BZ 500 Tagan u33 Jesli nie zalerzy Ci tak bardzo na cichej pracy. Obydwa zasilacze można z czystym sumieniem polecic. Również ciekawą propozycją jest Chieftec 650-750 14C by CWT. Z cichego sprzetu to Enermax modu/pro i BQT SP lub P7. Moja rada. Troszke dozbieraj. I kup coś naprawde fajnego. Patrząc na Twój zestaw to obecny szef daje rade. Edytowane 2 Września 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 No to jeszcze sie rozejrze, bo jednak wole zeby byl naprawde cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Zamierzam kupić sobie Sapphire HD4850 Toxic 512MB. Czy mój Chieftec GPS-350EB-101A go utrzyma ? A może warto też zmienić i zasilacz ? Np. na Pentagrama 620W lub OCZ StealthXStream 600W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Miguel, Chief 350W może nie być najlepszym rozwiazaniem do fabrycznie już podkreconego Radka. Ale z propozycji podanych to strzeż się Pentagrama CAV, grzmi jak Chieftec GPS 400W lub więcej i do tegpo sie skubany grzeje nawet na słabym konfigu. Miałem go w rękach i nie będe chwalił jak niektóre lole będące właścicielami piszący kłamstwa w komentzrzach w sklepach. Proponuję Tagan U33 rev.2 500W lub niewiele droższą wersję 600W (róznica 30zł) To jeżeli liczy sie cisza, jeżeli możesz pozwolić sobie na nieco głośniejszy sprzet, często lekko piszczacy to bierz OCZa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Dzięki svende za odpowiedź. Mówisz konkretnie o : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9146 ? A czy w tej cenie (lub mniejszej) w ESC jest lepszy zasilacz ? Przydałby mi się mocny na przyszłe modernizacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 nic lepszego nie ma, ale bym wział 600W za 290zł, ma 4 zamiast dwóch linii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 A co sądzisz o : Antec EW 650W Corsair TX650 Chieftec 650 AB-A/A12-B/A14-C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Osobiście bym zmienił zasilacz, po co się stresować:) Te OCZ to ciekawa propozycja. Ale i z Corsaira czy Szefa będziesz zadowolony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Otóż niedługo planuje małą modernizację kompa. Dokładnie to 8400 (OC) + 4870, zastanawiam się też nad 4870X2, albo dokupić drugi pod CF. Mobo oczywiście też do wymiany. Zastanawiam się więc czy już teraz nie kupic sobie zasilacza. Myślałem o tym Taganie 600W. Da radę uciągnąć 8400 + 4870X2 ? Zarówno proc i karta będą kręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 spokojnie da rade do tego będzie cichy i chłodny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathi Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 (edytowane) Witam jestem nowy na forum. Chciałbym się zapytać jaką maksymalnie kartę graficzną utrzyma mój Zasilacz patrząc na zestaw z sygnaturki ? Dodatkowe informacje: 1xNagrywarka DVD i 1xHDD 7200RPM Edytowane 6 Września 2008 przez Mathi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 hd4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Powiedzmy, że przemyślałem to - będę kupować nowe PSU. Ograniczyłem się do dwóch z nich OCZ lub Pentagram Z tego co dowiedziałem się - lepszym wyborem będzie OCZ. Chciałbym jedynie to potwierdzić tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Witam Jak w temacie co polecaćie do tej ceny.Pomyślałem że już czas zmienić mojego 2 letniego szefa 400w. Konfig taki jak w sygnaturce.... oczywiście w przyszłości będe coś zmieniał. MOC JAKA MNIE INTERESUJE TO 500W. dzięki i prosze o KONKRETNE ODPOWIEDZI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 tagan u33 rev2 500W, cena 260zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Zależy mi na szybkim kupieniu zasilacza (jutro) gdzieś w pobliżu centrum wrocławia (zenfist odpada) i ciężko było mi cokolwiek sensownego znaleźć. Górny pułap cenowy to 210zł. Zasilacz będzie w kompie z jakims pentium dual core i jakas lowendowa graficzka. BeQuiet Straight Power 350W chyba byłby akurat? Tylko jego znalazłem w poblizu - wrocławski arest.pl http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...48&katid=14 Nie wiem tylko dlaczego maja napisane w tytule "Zasilacz REVOLTEC BeQuiet StraightPower - 350 W ( BN03 )" Orientuje się ktoś, dlaczego Revoltec? O_o To chyba nie jest jakiś wałek, co? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Bo BeQuiet StraightPower jest firmy REVOLTEC :] a wystarczy ci jakiś fortron/Modecom/Amacrox 350W (te same bebechy) za ~80zł ;] Edytowane 14 Września 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Bo BeQuiet StraightPower jest firmy REVOLTEC :]Lol, revoltec zawsze kojarzyl mi sie ze straszna lipa :D kiedyś wpadła mi w rece ich myszka t_T a wystarczy ci jakiś fortron/Modecom/Amacrox 350W (te same bebechy) za ~80zł ;]Zaraz, zaraz maja te same bebechy, co ten BQT? Ktore modele dokładnie? Pierwotnie chcialem Seasonica S12-II 380W, ale klientowi zależy na czasie a ja nie zamierzam zasuwac za tym na drugi koniec miasta. Priorytet to bezawaryjnośc i trochę cisza ;) Edytowane 14 Września 2008 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 be quiet nie jest firmy revoltec, po prostu niektóre firmy nie wiedzą co sprzedają B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 be quiet nie jest firmy revoltec, po prostu niektóre firmy nie wiedzą co sprzedają B-) Powiedzmy drogi panie Marcinie że pewien sub- dystrybutor ma złe opisy w swoich stanach magazynowych ;) Stąd nieporozumienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Powiedzmy drogi panie Marcinie że pewien sub- dystrybutor ma złe opisy w swoich stanach magazynowych ;) Stąd nieporozumienia. Przepraszam za wprowadzenie w błąd :P ale u mnie też 3 sklepy i 2 magazyny mają te zasilacze pod marką Revolka ;] Edytowane 18 Września 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 be quiet nie jest firmy revoltec, po prostu niektóre firmy nie wiedzą co sprzedają B-)hmmm ... trochę tak i trochę nie :] bo właściciel obydwu marek to ta sama firma i zaczynali od revoltec'a ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledman Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Witam, mam pytanie, czy Corsair 650W CMPSU-650TXEU na pewno jest mega cichy? Bo szukam przyszłościowego zasilacza .. ale ma być cichutki, może polecacie coś innego w cenie do 300 PLN ? Z góry dziękować za odp. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loladin Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Witam Który zasilacz będzie lepszy dla takeigo zestawu: Athlon 2200+, 1.5GB RAM, 7600 GS, 80 GB DYSK, Nazwa płyty głównej Epox 8RDA / 8RGA Series http://allegro.pl/item441032325_chieftec_3..._vat.html#photo http://www.allegro.pl/item437411920_nowy_d...zestochowa.html Który z nich będzie lepszy? Prosiłbym o argumenty Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Delta bo rok gwary. A Corsair 650W nie będzie mega cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 A co powiecie o Bequiet DarkPower P7 550W?? Konfig, do ktorego sie przymierzam: Mobo: X48 Proc:E8500@OC Ram: 2x2GB 1066mhz@OC Grafa: 2x4850 Dyski 3x250GB chodzi mi przede wszytkim o cichosc zasilacza. Aktualnie mam Topower P6 420W(30A na linii 12V), wiec ten zasilacz nie pociagnal by czasem w/w konfiga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbychu1975 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Witam czy ktoś dysponuje listą zasilaczy spełniających normy 80 PLUS BRONZE i SILVER ?? jakiś link ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...