NightClubber Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam. Spalił mi się stary zasilacz w jednym z komputerów. AMD64 3000+ (2GHz) s.754 2xHDD DVD Floppy. Szukam jakiegoś zasilacza do tej konfiguracji. Niestety w sklepach praktycznie nie ma już nic w standardzie ATX 1.2/1.3 Na allegro jakieś same albo serwisowane albo jakieś używane, ew niby nowe ale praktycznie zero gwarancji. Jest szansa jeszcze gdzieś kupić nowy zasilacz ATX 1.2/1.3 z pełną gwarancją ? Myślałem o jakimś Fortronie albo czymś podobnym jakościowo, marki WhiteEnergy i podobne nic do mnie nie mówią. Na zakup przeznaczone jest max 100zł z przesyłką. Może polecicie coś wartego uwagi i pewnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 A coś się stanie jak kupisz normalnego ATXa 2.0? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightClubber Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam. Znalazłem tutaj coś normalnego w końcu 1KOMP.PL NEO24.PL Chodziło mi o to że zacząłem przeglądać i nowe zasilacze już mają np. same złącza zasilające SATA, niektóre złącza 24pin do płyty w całości jako 24. Myślę że ten Fortron powinien być ok, chyba że jeszcze coś lepszego można znaleźć w tej cenie, z przesyłką albo odbiór na terenie Katowic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 To jest to samo co modecom mc, nie wiem jak z okablowaniem. Nic rewelacyjnego ale też nie kicha. Zanczy na odwrót - mc to fortron pnf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Chodziło mi o to że zacząłem przeglądać i nowe zasilacze już mają np. same złącza zasilające SATACo za bzdet :) Nie widziałem nowoczesnej zasiłki bez molexów. Ten fortron jest w porząsiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 HD4770 + to co w sigu - karta wali artami w 3d, za słabe psu? czy szukać przyczyny gdzie idziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Raczej, to nie psu u mnie ciągnie PDC@3ghz + 8800GTS, który żre więcej watów od 4770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 cześć purepc.pl mam Modecom MC-350 powiedzieliście że uciągnie taki sprzęt ( z o/c ): Gigabyte MA770T-UD3P AMD Athlon II X2 240 Radeon HD4850 a czy da rade z AMD Athlon II X3 425 zamiast tego X2 ? sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Powinien dać sobie radę z x3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 a jak uda sie odblokować czwarty rdzeń ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 IMO to już była by przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 no ale w specyfikacji jest napisane, że pobór mocy AMD Athlon II x3 425 s.AM3 BOX jest taki sam jak AMD Athlon II x4 620 s.AM3 BOX ( 95W ). Jak to jest z tym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizmut Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam, Czy Corsair 450V starczy na ten oto zestaw? Asus P5K Pro (motherboard) Intel Core 2 Duo e8400 Radeon 4890 HIS 1GB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler x4 Creative X-Fi Xtreme Audio 1xHDD (starszy, 320gb) + nagrywarka, myszka i klawiatura Wcześniej jechałem na 8800GTS i nie wiem, czy na nową kartę starczy mocy. Nie planuje żadnego OC, więc mam nadzieję, że jest OK, ale wolę opinie ludzi, którzy się na tym znają :] Oprócz tego mam pytanie odnośnie podłączenia zasilania do tego radka z zestawu. Domyślnie potrzebuje on 1x6pin + 1x8pin. Problem w tym, ze nie mogę namierzyć 8pin, mimo, że teoretycznie powinien być w tym zasilaczu. W każdym razie, byłem zmuszony użycia przejściówki 2x4pin na 8pin, a z tego co się naczytałem (zarówno w instrukcji do karty jak i na różnych forach), odradza się takiego procederu. Czy mam się czego obawiać? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zastanawiam się nad zmianą zasilacza. Obecnie mam to co widać w podpisie i bardzo żałuję :) Na niskich obrotach jest wprawdzie cichutki, ale nie wiem czy przypadkiem nie trafiłem na jakiś felerny egzemplarz, bo czasem bez powodu wentylator wydaje dźwięk takiego dziwnego terkotania (nie wiem jak to inaczej nazwać). W każdym bądź razie jest to dosyć irytujący i wkurzający dźwięk i muszę wkładać coś między łopatki wentylatora, żeby go zatrzymać. Ponadto podczas grania obroty wzrastają (co jest normalne) i wtedy hałas jest większy, jednak kiedy skończę grać to hałas potrafi się utrzymywać przez pół godziny albo i więcej. Co wg mnie chyba nie jest normalne. Komp jak w podpisie, więc pod obciążeniem max co pobiera to 200W. Wydaje mi się (chociaż mogę się mylić), że przy takim obciążeniu zasilacz nie wymaga tego, żeby wentylator chodził na wysokich obrotach. Dlatego chciałbym coś cichszego :) Coś, co nie ma automatycznej regulacji obrotów. Kiedyś Topower, a teraz Mushkin ma z tyłu zasilacza specjalny przycisk do zwiększania obrotów, który na czas np grania można włączyć. Czy to dobry wybór? Chciałbym coś w okolicach 200 zł (250 to absolutne max). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) BQ L7. Topower miał przycisk dzięki, któremu można było dać max obroty i wtedy jest naprawdę głośny. U mnie pracował pół roku i się spalił. Edytowane 15 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) BQ L7. Topower miał przycisk dzięki, któremu można było dać max obroty i wtedy jest naprawdę głośny. U mnie pracował pół roku i się spalił. Właśnie. Mi też się zjarał po kilku miesiącach, ale to chyba dlatego, że nie korzystałem z tamtego przycisku :) Ale pewien nie jestem. Dostałem zwrot kasy i kupiłem tego nieszczęsnego OCZ. A ten BQ to sprawdzony sprzęt? Bo szczerze mówiąc jak patrze na te wszystkie zasilacze za ok. 200 zł (OCZ, Corsair i kilka innych) to wyglądają prawie identycznie jakby jedna i ta sama fabryka je robiła ;) Edytowane 15 Listopada 2009 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 no ale w specyfikacji jest napisane, że pobór mocy AMD Athlon II x3 425 s.AM3 BOX jest taki sam jak AMD Athlon II x4 620 s.AM3 BOX ( 95W ). Jak to jest z tym ? Bo te tranzystory dalej tam są fizycznie i ciągną prąd. Ale jak myślisz o OC to chyba jednak wypadałoby zainwestować w coś ciut mocniejszego Natomiast mam pytanie jaki zasilacz powinienem mieć by bezpiecznie pociągnąć 4870x2 i Q6600 z oc ? Według poradnika 600W conajmniej więc zastanawiam się nad: Antec EarthWatts 650 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=13349 CMPSU-650TXEU http://www.agito.pl/agitopl/corsair-tx650-650w.1.334510.html CFT-650-14CS ( w sumie wersja 750 jest pare zlotych drozsza) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=15440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
varik Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam. Mam zamiar kupic zasilacz. Tylko nie wiem jaki ;-) Wazne, zeby byl dobry. Sprzet: E8200 - OC ok. 4.5Ghz 4Gb ramu DDR2 dysk 320Gb dvd pompka 2 katody do tego kupuje karte prawdopodobnie gtx260 i tez bedzie OC zasilacz 600W ? Sam nie wiem jaki. Bede podkrecal karte i procesor, nie chcialbym, zeby pracowal na pelnym obciazeniu. Pieniazkow mam tak do 300zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 Jakbyś mógł trochę dołożyć to warto kupić ten. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Koledzy jaki zasilacz do mniej więcej takiego konfigu: - Amd X2 S.939 ( 2 x 2500 MHz +/- na tyle chcę kręcić ); - 512 MB lub 1 GB DDR ( 1/2 kostki ); - 1 dysk około 80-120 GB; - 2 x Radzio 4770; - sieciówka; - bez fdd, cd i innych pierdół; Zasiłka musi być cicha ( priorytet ) przy powyższym zestawie obciążonym na maksa przez 24/7h. Kasa oczywiście im mniej tym lepiej, ale priorytetem jest tutaj stabilność i cisza ( trzeba wziąć coś mocniejszego by się nie pocił ;) ) 300-350 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 bq E7 500W gdybyś się nudził to możesz dorzucić do 550W pare groszy tak na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 może http://www.allegro.pl/item812150982_ocz_fa..._fv_zabrze.html czytałem w kilku reckach że bdb 450W @ +12V, modularny i do tego naprawdę cichy, cena też atrakcyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 może http://www.allegro.pl/item812150982_ocz_fa..._fv_zabrze.html czytałem w kilku reckach że bdb 450W @ +12V, modularny i do tego naprawdę cichy, cena też atrakcyjna. Hmm, cena faktycznie świetna, zwłaszcza na tle BeQuiet'a, tylko czy to nie wiąże się z jakąś oszczędnością? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pupatek Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam. Skladam taki oto zestaw Core i7 920 Asus P6T HIS Radeon 4890 1GB Corsair 3x2GB 1600MHz 7-7-7-20 WD CAVIAR BLACK 1TB (x2) i w sumie dalem sie namowic na CORSAIRA 650TXEU a jako, ze chce zestaw krecic (w rozsadnych granicach - nie hardcore'owo) to zastanawiam sie czy nie lepiej wymienic poki moge na 750W ? Zastanawiam sie jeszce do ilu moge bezpiecznie krecic taki zestaw tak, zeby zywotnosc mi nie spadla :D czyli zeby mogl bezpiecznie pracowac 24/7? Bede MEEEEEEEEEEEEGA wdzieczny za pomoc :) Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Bierz więcej, się kiedyś przyda. Im więcej mocy tym lepiej w każdej konfiguracji - mniej się męczy jednostka jeśli ma więcej zapasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam! Potrzebny zasilacz o mocy 430-450W i do tego meega cichy. Do wydania 250zł max Propozycja to pewnie BQ L7?? Może jakaś alternatywa? Peace! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam! Potrzebny zasilacz o mocy 430-450W i do tego meega cichy. Do wydania 250zł max Propozycja to pewnie BQ L7?? Może jakaś alternatywa? Peace! Zainteresuj się Tacensami - ja mam i cichy bardzo jest, jedynie parametry ten mój model ma bez szału..ale poczytaj na zanfist.pl - dość dokładnie je poisują.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 @Hesos BQ E6 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Pytanie: Czy OCZ Fatal1ty 400W pociągnie e6750 + HD4850 (trochę OC procka)? Do tego 4GB RAMu i reszta standard (1HDD, 1DVD, ze 3 wentyle) Chcę się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Hesos - Enermax Pro82+ 425W pod względem cichości zjada powyższe, a zwłaszcza BQ L7. Edytowane 21 Listopada 2009 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...