andrew777 Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Delta to bardzo dobry wybór. Jeżeli nie zależy Ci na wyglądzie i nie chcesz dużo płacić to będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Hej Czy można podpiąć 2 zasilacze do jednego kompa? Słyszałem, że zasilacz zawsze musi być pod obciażeniem, jesli wtykamy kabel do sieci, ale czy wtyka ATX musi być zawsze gdzies podpieta, czy mogę sobie np grafę podpiąc pod drugi zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) Delta to bardzo dobry wybór. Jeżeli nie zależy Ci na wyglądzie i nie chcesz dużo płacić to będzie ok. Wygląd dla mnie to drugorzędna sprawa, ważniejsza dla mnie jest kultura pracy oraz sprawność samego zasilacza. Dlatego pojawia się pytanie czy w/w delte można porównać do enermaxa i anteca. Moze to już inna liga ... pz Edytowane 12 Października 2009 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Rozważ jeszcze CORSAIR'a - mają dobrą opinię i producent daje 5 lat gwary. Ceny też nie są wygórowane. Ja bym z tą opinia nie przesadzał :). Moja obecna 520 HX poćwierkuje sobie dość wyraźnie po podpięciu gtx275amp i kręconego i5. Dlatego też sam rozglądam się za czymś innym i strasznie jestem ciekaw nowej serii Be quiet! Straight Power E7 CM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Witam czy moglby ktos poradzic ktory zasilacz powinienem kupic.. http://www.overclockers.co.uk/showproduct....rodid=CA-023-OC http://www.overclockers.co.uk/showproduct....rodid=CA-031-OC Nie wiem czy warto doplacac 10 funtow? Chce zeby nie bylo problemu z tą platformą: E8200 krecony do conajmniej 3.00, max 3.4 4890 1gb z lekkim o/c, planuje w przyszlosci zmienic na 5850/5870 takze pobor mocy spadnie 2x2gb 1066 2.2v, w przyszlosci 4x2gb 2.2v 1 hdd, mozliwe raid (2xhdd) dvdrw, czytnik pamieci i inne standardowe rzeczy mobo na P45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) 10 to imo niewiele jak na UK, ale jeśli już to w tej cenie brałbym: http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1083 Sam się na niego patrzę, bo nie mogę nigdzie znaleźć jego nowej wersji w UK. pzd Edytowane 16 Października 2009 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 http://www.allegro.pl/item778839781_nowy_c..._modularny.html http://www.allegro.pl/item778846761_zasila...dularny_fv.html Czytm te zasialcze po za wygląem i ceną się różnią? Po za tym co o nich myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 10 to imo niewiele jak na UK, ale jeśli już to w tej cenie brałbym: http://www.overclockers.co.uk/showproduct....amp;subcat=1083 Sam się na niego patrzę, bo nie mogę nigdzie znaleźć jego nowej wersji w UK. pzd jakikolwiek powod dlaczego powinienem wybrac ten zasilacz? czytam recenzje i wyglada na to, ze obydwa zasilacze sa dobre, ale ocz ma troche wiecej recenzji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 http://allegro.pl/item775507635_zasilacz_a...e_300w_pfc.html Nada się to do kompa z celeronem D, do internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 http://allegro.pl/item775507635_zasilacz_a...e_300w_pfc.html Nada się to do kompa z celeronem D, do internetu? Da radę. Wolałbym jednak deltę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Da radę. Delta 300AB (ta co ma 80+ sprawności) ciągnie pod pełnym obciązeniem 8800GT, Core 2 Duo 2.25GHz, HDD, AB9 Pro i 4GB DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Przymierzam się niebawem do zmiany swojej grafy na HD 5870 potem (kwestia kilku miechów) może i plafromę zmienie zobaczymy jak to będzie, po za tym biorę też pod uwagę przyszłościowo CF. Na jaką zasiłkę wymienić swojego chiefteca z jakiego zresztą jestem bardzo jak do tej pory zadowolony no ale nie ma co go męczyć zbyt dużym obciązeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Gosu zobacz HD4870 oraz HD5870. Kupować mocniejszy zasilacz dla karty pobierającej mniej mocy? W Furmarku jest więcej co prawda ale tylko o 30W czyli 2,5A. HD4870 nie został zmierzony w Furmarku, może miałby jeszcze więcej. Poza trybem 3D jest dopiero pięknie (14,7W do 65W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Klaus , wiem że HD 5870 mniej pobiera prądu. Ale pisałem również o ewentualnym CF i zmianie platfromy za kilka miechów, więc chciałem przyzłościowo zasiłkę wymienić. Taki Core i7 przecież po o/c żre dużo watów :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 (edytowane) Niestety jakoś tak się złożyło, że jeszcze nie kupiłem zasilacza (jakoś czasu ostatnio nie było) to teraz się zastanawiam nad 400W Deltą. Czy może ktoś mi powiedzieć czym się różni seria DPS-400WB A(link allegro) od GPS-400AB (link allegro)? Która konstrukcja jest nowsza/lepsza? Różnica w cenie wynosi 12zł, więc jest pomijalna. Szukałem jakiegoś info na stronie Delty, ale niestety nic się nie udało znaleźć :/. Edytowane 21 Października 2009 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kub3n Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) czesc szukam zasilacza do 200zl, moze byc uzywany jest to potrzeba pilna, bowiem moj topower top526-p6 420watt służąc mi dzielnie od venice3000+ i x850xtx przez e6600 i 8800gtx odmówił dobrej współpracy przy phenomie II x2 550be @ x4, nawet po undervoltingu do1,2v slysze istny koncert w wykonaniu bebechów mojej zasiły, niestabilność napięć i słabe oc (za słabe - zasilacz!) na czym mi zalezy najbardziej? na tym zeby zasilacz nie blokował mi tego x4, i zebym mogl zarzucic na nim x4 na ss czy di , karta graficzna w zestawie poki co jest zintegrowana, aczkolwiek nie planuje kupowac hiendu lecz cos pokroju hd4770 itp (cos co nie zre duzo prądu) pozdr edit. za nieco ponad 200 mozna wyrwac modecom volcano 550w albo corsair hx520watt albo OCZ 500W StealthXStream, co lepsze? a moze cos innego? pozdr Edytowane 22 Października 2009 przez kub3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 mam podobny dylemat i zastanawiam się nad Be Quiet Pure Power L7 530W lub OCZ StealthXStream z przewagą tego pierwszego. ale czy to optymalny wybór w tej cenie to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Oba wystarczą do x4 i karty pokroju hd48x0/GTX 260. Ja bym brał BQ, np. dlatego, że ma więcej kabli. Edytowane 23 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
percio Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) Chcialbym kupic tagana wersje pipe rock http://www.tagan.com.tw/page/products/products-bz.htm do CF z 5870, H2o, i7 975, 2xhdd sata, 2dvdrw sata, z 6 wiatraków 120mm kilka bajerów. Co sklep to inny doradca i tak proponuja mi od 700W do 1100W w bquiet jest przelicznik i tam wyszło 850W http://www.be-quiet.net/calculator.php?websiteLang=pl> a tu mi wyszło 800W http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp czytajac wasze posty doszedlem do wniosku ze troche z moca przesadze. Jeszcze nie kupilem teraz mam chwile zwatpnienia, wiec poczekam na dane od praktykantow. Jaki najlepszy zasilacz byłby dla mnie z innych firm, i na którym miejscu ten tagan miescilby sie, tagan to opcja syna w koncu to jego komp bedzie. pozdro Edytowane 24 Października 2009 przez percio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam! HUNTKEY CP-350H Czy to dobra zasiłka? Chodzi dokladnie o takiego http://www.allegro.pl/item778558711_zasila..._120mm_wwa.html Miałby ciągnąć taki konfig: Gigabyte GA-945GZM-S2 C2D E4600 Asus GF 9600GSO TOP 384MB 2GB Ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Szybkie pytanie: Bq pp l7 430W styknie do Athlona II X4 620 & HD4850 (proc stock, gpu stock, x1 hdd/1x napęd, x1 ram kość, audio integra)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Raus - osobiście nie kupiłbym jej do tego kompa, szukałbym czegoś lepszego serwal4 - teoretycznie powinno działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Witam! Szukam cichego zasilacza 600W w cenie do 350zl. Głównie zależy mi oprócz jakości oczywiście na cichej pracy. Wybrałem OCZ ModXStream Pro 600W ale opinie nt. głośności pracy są skrajnie różne. Może, ktoś z Forumowiczów mi coś doradzi? Byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Co do L7 530W: +cichuteńki +mocny +wysoka sprawność -brak JAKICHKOLWIEK oplotów na kablach Ogólnie jak za tą cenę, IMO świetny wybór ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Niestety jakoś tak się złożyło, że jeszcze nie kupiłem zasilacza (jakoś czasu ostatnio nie było) to teraz się zastanawiam nad 400W Deltą. Czy może ktoś mi powiedzieć czym się różni seria DPS-400WB A(link allegro) od GPS-400AB (link allegro)? Która konstrukcja jest nowsza/lepsza? Różnica w cenie wynosi 12zł, więc jest pomijalna. Szukałem jakiegoś info na stronie Delty, ale niestety nic się nie udało znaleźć :/. To jest dokładnie to samo .Tylko ze WB ma 24 pin wtyke nierozłaczalna. reszta jeden pies... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rainingman Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 (edytowane) jaki zasilacz bedzie pasowal najlepiej do : Proc - Intel Core 2Duo E4500 2,20Ghz Płyta gł. - Gigabyte GA-945GCMX-S2 + zintegrowana karta dzwiękowa HDD - Hitachi 160 GB II Grafika - ATI Radeon HD 4650 1 GB Napęd - Samsung DVD-RW SH - S203B Sata Black Napęd 1,44 - 1,44KB Alps RAM - DDR II 2048 MB PC5300 (PC667) GOODRAM cena do 150 zł Edytowane 28 Października 2009 przez rainingman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Delta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Moj Chieftec CFT 560 z siga na +5V ma 5.21 w Idlu i 5.22 w stresie, na pozostałych liniach git. Coś jest nie tak, nie sądzicie? W dysku ostatnio złapałem 3 Ultra ATA CRC Error Rate (C7). Ledwie się napięcie mieści w normie ATX. Oddać go na gwarancję? Ten BQ 530 co swego czasu był w zestawach, wciaż jest warty uwagi? Edytowane 3 Listopada 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Kolega składa zestaw Core i7 na x58, hd5850, ma parę dysków twardych. Jak sądzicie jaki zasilacz do 500zł najlepiej podoła takiemu zestawowi aby można było jeszcze sprzęcik podkręcić. Kolega nie chce (nie potrzebuje) odpinanych kabli, świecących błyskających wentylatorów diodek i innego syfu, nie musi być ultra cichy, liczy się tylko moc oraz sprawność (tak aby nie było na styk). Myślałem nad Corsair TX750 CMPSU-750TXEU 750W (ciekawostka jedna linia 12v z 60A), ma sprawność 87% przy 50% obciążeniu. Z tego co czytałem to zasilacz ma świetne Japońskie kondensatory i został wyprodukowany przez CWT. Tabliczka: http://img32.imageshack.us/img32/142/corsairtx750w5.jpg Edytowane 4 Listopada 2009 przez EP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Ten BQ 530 co swego czasu był w zestawach, wciaż jest warty uwagi?L7? Jak najbardziej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...