sosna24 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Jagiel i abuuuu - kupujcie dobre 400-450W, a nie szajsowo-ponaprawowe 700-800W.............. co? na 2 poprzednich stronach tego tematu znajdziecie conajmniej 5 odpowiedzi.... Edytowane 28 Listopada 2009 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaziFTW Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Czołem Potrzebuje zasilacz pod Amd Athlon 6000+ , geforce 9600gt Jakby ktoś mógł coś polecił byłbym wdzięczny :) I swoją drogą nadaje się to jeszcze do czegoś ? klik Z góry dzięki. Edit:Ahhh i żeby nie był za drogi ;x Edytowane 28 Listopada 2009 przez MaziFTW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Nie. Kup, np. Deltę 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaziFTW Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Dzięki a jeszcze jakiś inny ? mam zamiar jutro powędrować na giełde i nie wiem czy bedzie akurat taki tak wiec jak bym wiedział jeszcze o jakimś to miałbym większe pole :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Dzięki a jeszcze jakiś inny ? mam zamiar jutro powędrować na giełde i nie wiem czy bedzie akurat taki tak wiec jak bym wiedział jeszcze o jakimś to miałbym większe pole :oZ Twoją wiedzą (propozycja Mustanga) lepiej zamów deltę na allegro bo na giełdzie zrobią Ci wodę z muzgu i kupisz gorsze ścierwo niż Mustang. Będziesz musiał kupić kolejny zasilacz i będą dodatkowe koszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaziFTW Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 AŻ tak źle z moją wiedzą nie jest.Mustanga NIE zaproponowałem tylko zapytałem czy JESZCZE się do czegoś nadaje co oznacza że posiadam takiego ;x //sry za off top Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) Witam! Potrzebuję cichego zasilacza tak gdzieś do 350zl.(400-500W) Po długich poszukiwaniach ograniczyłem się do trzech: Enermax Pro82+ EPR425AWT 425W i Seasonic S12II-430 Bronze 430W i Corsair VX450 CMPSU-450VXEU 450W Priorytetem jak już wspomniałem jest cisza, przeczytałem cały wątek odnośnie enermaxa pro82+(i corsair-a) i przyznam szczerze,że obawiam się pisków lub metalicznych odgłosów łożysk. Może ktoś mógł by mi doradzić w tej kwestii? Edytowane 29 Listopada 2009 przez kordek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) Ja bym Tobie polecił coś takiego : http://www.allegro.pl/item806668645_zasila...bn084_450w.html ewentualnie wersja 500W - jednak troszkę droższy. Mam 500W ponad 1,5 roku i nadal cisza jest nieziemska ;] Edytowane 29 Listopada 2009 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Mam 2 zasilacze LC Power 550 (6550) i corsaira 400CX, który bardziej pasuje do e7300 i 86GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 korsarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tearius Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ja natomiast mam zasilacz CHIEFTEC CFT-650-14CS i ciekaw jestem, czy by uciągnął dwa radki HD5770 w CF..jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ja natomiast mam zasilacz CHIEFTEC CFT-650-14CS i ciekaw jestem, czy by uciągnął dwa radki HD5770 w CF..jak myślicie? Lekko. Czasami przez zadaniem pytania warto użyć google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 (edytowane) Oświećcie mnie, LC power to ścierwo, prawda? Zauważyłem, że te zasilacze sporo kosztują np taki LC 6550 550W - 239 zł. Pytam się, za co? http://www.proline.pl/sklep.php?p=LC+POWER+LC6550+V2 Tak przy okazji - więcej nie kupię już Chiefteca, na wcześniejszym 420 DF napięcie dla +5V miałem 5,30 (oddałem go do sklepu, na serwisie nie naprawili, sklep kasę oddał) w stresie przy mocno średnim jak na tamte czasy configu, na tym co mam teraz w stress mam 5,24V, czyli o 0,01V mieści się w normie. Dodam, że jako nowy ten CFT 560W pokazywał 5,06V w stress (mierzone miernikiem), ma prawie 2 lata ;). Edytowane 7 Grudnia 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Co kupić w rozsądnej cenie do poniższego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Konkretnie ile? np. BQ L7 430W/530W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Oświećcie mnie, LC power to ścierwo, prawda? Zauważyłem, że te zasilacze sporo kosztują np taki LC 6550 550W - 239 zł. Pytam się, za co? http://www.proline.pl/sklep.php?p=LC+POWER+LC6550+V2 niemiecka firma chyba + sprzedają huntkeye (nie wiem czy wszystkie ale część napewno). takich firm jest wbrew pozorom dużo, wyciągacze kasy od niedoinformowanych, czyli ogromnego % wszystkich kupujących kompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdsmaniak Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Panowie sprzęt jak w sygnaturce i pytanie czy mój zasilacz mu podoła? Według kalkulatora z strony zenfist potrzebuje zasiłke o mocy ponad 600wat. W chwili obecnej procesor nie podkręcany aczkolwiek kusi by podbić mu zegar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Podoła ale nie długo, bez oc i tak to dla niego sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja tylko sypnę takim przemyśleniem. Jeśli wymieniasz gdzieś zasilacz to najtańszym i najlepszym wyjściem jest zrobienie podwójnych zakupów. Delta na allegro (w moim przypadku 400-BB) i dokupienie do tego akasowych przedłużek do ATX24 i EPS. Wychodzi wtedy jakieś 160zł (z przesyłkami) i w tej cenie nie znalazłem nic ciekawszego (gdzieś nieco wyżej zaczynają się Modecomy Carbony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam, zastanawiam się nad zakupem zasilacza do nowego kompa, biorę w tej chwili dwa pod uwagę: -Be-quiet Straight Power E7-550W lub -Antec TruePower New 550W TP-550 zestaw który będzie na tym chodził to i5, 2x2gb ddr3, gtx260, jeden dysk 7200obr, proc i grafa beda krecone, a głównym kryterium w doborze zasiłki jest dla mnie cisza pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 podobne, antec ma dużo lepszą gware więc: antec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Chlopaki mam tego SEASONIC SS-500HT Active PFC F3 z allegro uzywke :) Mam pare pytan :) 1. "Mierze" za pomoca programow wiec bierzcie na to poprawke :D 2. Wydaje mi sie ze zaniza napiecie na core bo w biosie mam ustawione na 1.35v 3. Czy jedyna metoda testow (bez miernika) to puszczenie speedfana z pomiare pradu na wykresie w jakiejs gierce ? Ewentualnie co jeszcze sprawdzac ? 4.12V wyglada dziwnie ale na Fortronie bylo podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Kup miernik i nie ośmieszaj się z pomiarem softowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Powraca Wasz ulubiony pytający. Kolejny konfig do wymiany zasilacza, jednak budżetowo :/ A X2 5000+, 7300-7600GS, 1xHDD, 1xDVD i tyle w zasadzie. To czy to? http://allegro.pl/item838125631_nowy_zasil...12cm_cichy.html -błagam powiedzcie że ten wystarczy, ale tak szczerze oczywiście, bo znów mi się mieszkanie zasmrodzi :D http://allegro.pl/item844927702_zasilacz_d..._fv_zabrze.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Kup miernik i nie ośmieszaj się z pomiarem softowym ok to napisz konkretnie gdzie mierzyc i co dokladnie. Mysle ze nie tylko mi sie przyda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Vcore to zależnie od płyty musisz sobie poszukać. A resztę napięć to masz przecież w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Jak mierzyć napięcia w zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Jak mierzyć napięcia w zasilaczu Czyli np +12V2 trza mierzyc na wlaczonym kompie ? No bo chyba inaczej nie poda napiecia - jesli sama zasilke podlacze do pradu ? A wtyczki nie odepne ? I bedzie trza celowac ?:P Bo z molexami nie ma problemu ... A jak mam sprawdzac +3.3V ? Chyba tez celowac w 24 pin siakos ? No wlasnie jesli chodzi o vcore to na fortronie dawalo w miare to samo wiec nie wiem ... tzn w biosie pisalo tyle ile dawalem mniej wiecej ... Ps. Havoc NW power ?:) Czy mi sie wydaje ? xD Edytowane 14 Grudnia 2009 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Raczej się wydaje bo nie wiem ocb ;) To jak? Da radę taka Delta? A może jednak FSP http://allegro.pl/item855005725_zasilacz_a...dn_wroclaw.html I mała poprawka, 8600 na pokładzie będzie. Edytowane 15 Grudnia 2009 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 @Havoc proponuję: 1. http://allegro.pl/item840261795_delta_350w...ss_wroclaw.html 2. http://allegro.pl/item840865438_zasilacz_d...rdzo_cichy.html lub inna aukcja http://allegro.pl/item852672160_delta_400w...ss_wroclaw.html 3. http://allegro.pl/item844927917_zasilacz_d..._fv_zabrze.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...