Skocz do zawartości
jupijupi

Wymiana PLN na korony słowackie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym sie dowiedziec co bardziej sie opłaca ... wymiana PLN-ow w Polsce (mieszkam w łodzi) czy jak juz bede tam na miejscu czyli w Oszczadnicy ... ogolnie bedziemy wymieniac jakies 10 tysiecy wiec mozemy sie targowac ... i czy moze jest mozliwosc placenia PLN-ami tam na miejscu ?? Zaznaczam ze pierwszy raz jade do slowacji na narty. Pozdrawiam i dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja właśnie słyszałem że najlepiej wymieniać na granicy bo najlepsze ceny.W Czechach byłem dawno więc nie pamiętam dokładnie ;)

PS.Wiem że pisałeś o Słowacji ale to raczej dużej różnicy nie robi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To robi duza roznice ;) Pracuje ze Slowakami, znam jednego Czecha, z ktorym tez pracuje.

Czech ow nie przepada za swoim krajem, Slowacy nie przepadaja za Czechami, ale za tym jednym Czechem tak.

Slowacy lubia swoj kraj, ale od czasu do czasu. Czech ow nie lubi go nawet od czasu do czasu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To robi duza roznice ;) Pracuje ze Slowakami, znam jednego Czecha, z ktorym tez pracuje.

Czech ow nie przepada za swoim krajem, Slowacy nie przepadaja za Czechami, ale za tym jednym Czechem tak.

Slowacy lubia swoj kraj, ale od czasu do czasu. Czech ow nie lubi go nawet od czasu do czasu ;)

Z 5 razy musiałem czytać żeby to zrozumieć : :lol:

Co do tematu na przykładzie złotówki wymieniane na euro i na odwrót to mi lepiej opłaca wymieniać sie w Polsce niżeli we Francji czy u Niemców. Więc myśle że lepirj ci wyjdzie w polsce wymieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej wymienić plny na forinty później forinty na euro ale we Francji później euro na ruskie ruble i dopiero na Korony ?

po jaki ch... takie kombinacje, przecież koleś nie jedzie tam chyba domu budować tylko na narty.

Poza tym dolar teraz stoi bardzo nisko i nie jest już mocną walutą wiec nie widzę sensu takiej operacji.

Pochodzić po kantorach dowiedzieć się gdzie mają najlepszy kurs wymiany i wymienić, tyle.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jedziesz przez Barwinek to wymienisz w Krośnie i bedziesz miał najkorzystniej w całej Polsce. jak nie chcesz to działaj inaczej. Ja tam nie narzekam jeżdżąc po piwko :P

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej wymienić plny na forinty później forinty na euro ale we Francji później euro na ruskie ruble i dopiero na Korony ?

po jaki ch... takie kombinacje, przecież koleś nie jedzie tam chyba domu budować tylko na narty.

Poza tym dolar teraz stoi bardzo nisko i nie jest już mocną walutą wiec nie widzę sensu takiej operacji.

Pochodzić po kantorach dowiedzieć się gdzie mają najlepszy kurs wymiany i wymienić, tyle.

Pojedz na wschod - tam dolar nadal mocno stoi i takie operacje z podwojna zamiana sa wciaz bardzo oplacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojedz na wschod - tam dolar nadal mocno stoi i takie operacje z podwojna zamiana sa wciaz bardzo oplacalne.

jeżeli mówimy o Ukrainie i tym podobnych Państwach to się zgodzę, tam się jedzie z dolarami bo ta waluta ma tam dalej niesamowitą wartość, ale mowa jest o Słowacji a to zmienia postać rzeczy i to dość mocno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi