forest kila zbila Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Kolega składa właśnie kompa i poleciłem mu te ramy, więc niedługo się nimi pobawie :P właśnie się przyglądam tej aukcji ;) zobaczymy co odpowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Dostalem info od emarket, dostali cala palete kosci, Micron, Elpida, etc, Takze cena tam nizsza o 20zł, ale trafienie Microna bedzie loteria... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) GKX lubią ciasne alphy, GMH to srednia polka 1200 na 55515 przy 2.3-2.4 czasem mniej czasem więcej. Według pracownika firmy Corsair GMH=GKX, tylko za te drugie Micron kaze sobie wiecej placic, dlatego do takich highend XMS (8500C5, 6400C3 etc, moze takze do Dominatorów) trafiaja rownolegle GMH i GKX, w zaleznosci jak dana partia kosci im sie kreci. Z tego wlasnie powodu Corsair w oficjalnym IC Inquiry podaje np Micron 64Mx8 Rev.D, a nie GMH/GKX :) Wszelakie historie z serii GMH vs GKX mozna sobie wsadzic miedzy bajki Edytowane 2 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 dostałem informację od sprzedawcy z tej aukcji: http://allegro.pl/item291108093_transcend_...cron_d9gmh.html pogadaliśmy ostatecznie telefonicznie - nie testował pamięci w praniu ale jak mnie zapewnił 100% microny na pewno microny i tylko microny,, taniej micronów nie ma ;] ciekawe jak w praniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 dostałem informację od sprzedawcy z tej aukcji: http://allegro.pl/item291108093_transcend_...cron_d9gmh.html pogadaliśmy ostatecznie telefonicznie - nie testował pamięci w praniu ale jak mnie zapewnił 100% microny na pewno microny i tylko microny,, taniej micronów nie ma ;] ciekawe jak w praniu właśnie czaje sie tez na te memki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie musi zapewniac, wystarczy by sprawdzil na opakowaniu czy po kodzie kreskowym jest litera N w oznaczeniu i juz wszystko wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 sprawdził, wszystkie ma z n ;) chyba zaraz wezmę 2 komplety i zakup ramu będę miał z głowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 sprawdził, wszystkie ma z n ;) chyba zaraz wezmę 2 komplety i zakup ramu będę miał z głowy ;)Wcześniej już pisałem że na 100% wszystko na mikronie ma - dostałem meila i gadałem przez GG. Pamięci zamówione i jak sie kurierzy z resztą klamotów sprawią to sie w weekend pobawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 No to sie będziemy wymieniać informacjami ;) 4gigsy zamówione ;) Zamówię jeszcze mobasa no i czekam na odzew od secotra czy tam czasem nie wynalazł jakiegos cudownego procesora ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 No to Panowie, czekam na jakieś info co i jak z tym ramem :smile2: Ciekawe czy łatwo się zdejmuje radiator z nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 No to Panowie, czekam na jakieś info co i jak z tym ramem :smile2: Ciekawe czy łatwo się zdejmuje radiator z nich... Bardzo latwo kolego, dzisiaj otrzymalem te memki narazie testujemy. Zobaczymy co potrafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Bardzo latwo kolego, dzisiaj otrzymalem te memki narazie testujemy. Zobaczymy co potrafia. Rowniez czekam na informacje jak to sie kreci i w ogole, oczywiscie masz na Micronach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Rowniez czekam na informacje jak to sie kreci i w ogole, oczywiscie masz na Micronach ?Jak najbardziej Micron D9GMH, literka N na koncu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Można wiedzieć co dostajecie jako dowód gwarancji, niby na aukcji jest napisane że paragon i kartę gwarancyjną - właśnie jak to wygląda ?. Wiem że jest gwarancją wieczysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ja dostalem gware z morele.net bo tam sprzedajacy kupowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Według pracownika firmy Corsair GMH=GKX, tylko za te drugie Micron kaze sobie wiecej placic, dlatego do takich highend XMS (8500C5, 6400C3 etc, moze takze do Dominatorów) trafiaja rownolegle GMH i GKX, w zaleznosci jak dana partia kosci im sie kreci. Z tego wlasnie powodu Corsair w oficjalnym IC Inquiry podaje np Micron 64Mx8 Rev.D, a nie GMH/GKX :) Wszelakie historie z serii GMH vs GKX mozna sobie wsadzic miedzy bajki fizycznie to także te same kości, XA o tym pisał ale czym się różnią to nie wiem a mój post wziął sie z stąd ze powszechna opinia jest jaka jest (czyt. mój post cytowany przez Ciebie) ale mimo iż to jedno i to samo, co wynika z Twojego postu, coś jednak w tym jest, że GKX lubią troszeczkę ciaśniejsze alphy ;) No chyba, że sobie sam coś ubzdurałem :D edit niżej znasz się lepiej więc ja nie mam zamiaru toczyć dyskusji ;) Edytowane 2 Stycznia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 [...] A mi sie wydaje, ze GKX lubia troszeczke wiecej MHz i bardziej przepadaja za CL5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Rozumiem ze z tej aukcji na 100% sa pamieci na micronach ? Ma sporo kosci , ale moze lepiej sie pospieszyc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Czekam na te testy ;) Oczekuje głównie porównania z OCZ'kami Platinum rev.2...jeśli nsprawdę będą takie dobre to chyba sie skuszę na 4gb :D Znowu mnie pogięło :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Oczywiście, że są lepsze od OCZ'ków Platinum rev 2. Jak trafią się na Micronie to będzie bajka, a jak na Promosie to i tak lepiej (ocz też promos, ale trascend ma świetne PCB), chociaż ktoś tu mówił, że były też przypadki Elpidy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Są na elpidach i nanay promosach powerchipach i micronie coś ten microna słaby odpady d9gmh ale tani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Czyli nie oglądać się na OCZ'ki tylko wziąć Transcend'y ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Oczywiście, że są lepsze od OCZ'ków Platinum rev 2. Jak trafią się na Micronie to będzie bajka, a jak na Promosie to i tak lepiej (ocz też promos, ale trascend ma świetne PCB), chociaż ktoś tu mówił, że były też przypadki Elpidy.A skąd te info ? Bo ja coś słyszałem, że te memki się kończą przy około 1100Mhz CL4 przy ~2.4v, co nie jest jakimś nadzwyczajnym wynikiem jak na GMH i niby świetne PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ja poproszę tych co zakupili te pamięci o fotki samych kości bez radiatorów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) A skąd te info ? Bo ja coś słyszałem, że te memki się kończą przy około 1100Mhz CL4 przy ~2.4v, co nie jest jakimś nadzwyczajnym wynikiem jak na GMH i niby świetne PCB. 1100 CL4 2.4V to dobry wynik jak na Microny (w przeciwieństwie do 1000 CL4 2.3V :lol: :lol: :lol:), tym bardziej jak na Microny za 200zł A Microny w połączeniu z BP PCB łykają dużo więcej niż 2.4V :D @MaSell - Mówimy tu o CL4. Zakładając, że przeciętna mobo na P35 puści mem na 600 MHz to jeszcze można trochę woltów powyżej 2.5v sobie poładować żeby osiągnąć te 600 4-4-4 Edytowane 2 Stycznia 2008 przez Damikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Ja poproszę tych co zakupili te pamięci o fotki samych kości bez radiatorów :) A ja poprosze testy z normalnymi alphami :) . CLX-X-X-X-X-4-30-10-10-3-8-3-3 :) Damikorku, ładowanie ponad 2.5v w D9 zazwyczaj oznacza to, ze konczy sie mch, a nie pamieci ;) . Czemu z odpowiednimi mobasami zwykle microny lataja sobie na 700MHz 2.4v? Edytowane 2 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) A ja się z tym nie zgadzam... :unsure: D9 niektóre kończą się wcześniej niż myślimy... :-| Co nie zmienia faktu, że ładowanie dużego V na CL5-5-5-15 rzadko kiedy ma sens BTW Testy porządne z ostrymi alphami bardzo zalecane i screeny. Poróbcie też zdjęcia ramu bez radiatorów :wink: Edytowane 2 Stycznia 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 A ja się z tym nie zgadzam... :unsure: D9 niektóre kończą się wcześniej niż myślimy... :-| Ano trzeba trafic na dobre (nie rewelacyjne!), zeby takie cos mialo mniejsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 A na XS już DDR2 800 MHz club :unsure: B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 A na XS już DDR2 800 MHz club :unsure: B-) Raczej DQ5/6 + Crucial club, nic wiecej nie trzeba do 800MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...