Xtreme Addict Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 No tak czy tak wiadome było że ceny szybko skoczą w górę... W takim wypadku chyba sie skusze na Kingston HyperX 1066 robione są na GKX i kosztują 280 zł :) Nie jest najgorzej ;) Poza tym znalazłem też wynalazek Winteca :D Też są na GKX ;) http://www.allegro.pl/item290339343_wintec..._5_5_5_15_.html Te kingstony to juz nie jest D9. Winteci też juz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3NY Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Pisze to co przeczytałem na liście o kościach w pamiątkac różnych producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Poza tym kingston ma kiepskie laminaty - tak jak bylo za czasow DDR1 potrafil popsuc TCCD i ich max to bylo ok 280MHz a nie grubo ponad 300 tak jak BP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 W 1066 wciąż są GKX'y (1066 dostałem razem z paczką 800). no to sie troche uspokoilem. W kazdym badz razie mam je miec w poniedzialek to od razu zrywam radiatory zeby zobaczyc co tam jest w srodku. mam nadzieje ze ich nie uszkodze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 no to sie troche uspokoilem. W kazdym badz razie mam je miec w poniedzialek to od razu zrywam radiatory zeby zobaczyc co tam jest w srodku. mam nadzieje ze ich nie uszkodze.A ja sądzę inaczej :/ MAm dwie kości po 512Mega każda. Jednak kręci się super, druga natomias fatalnie (nawet tego co gwarantuje producent widzę, że nie robi w pełni stabilnie). Przy 2.5V się w ogóle nie włącza! Podczas gdy ta druga lata powyżej 2.5V. Radiatory zdejmę z obu kostek niebawem i okaże się co jest w środku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 aha, pamieci z tematu powyzej 3,1V nie powstaja niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Poza tym kingston ma kiepskie laminaty - tak jak bylo za czasow DDR1 potrafil popsuc TCCD i ich max to bylo ok 280MHz a nie grubo ponad 300 tak jak BP Za czasów DDR1 kingston potrafił zrobić najlepsze na świecie BH5, które po paru dniach pracy z 3,8v+ miały identyczne oc jak wcześniej, dlaej bootowaly na standardowym i nie było mowy i żadnym padzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Tylko pare dni ;) ? Znam bh5/6 kingstona co lataly ponad rok na 3.6v i dzialaly jak nowe ;) . Kiedys to fajne pamieci robili :) Edytowane 6 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Tylko pare dni ;) ? Znam bh5/6 kingstona co lataly ponad rok na 3.6v i dzialaly jak nowe ;) . Kiedys to fajne pamieci robili :) Ja miałem na codzień 3,6v, do pi itd 3,8, bo więcej w temp pokojowej nie trawiły. Chodziło mi o to, że pop paru dniach pracy na 3,8v, wracając do np 3v, pamięci robiły identyczne mhz jak wcześniej. A nie D9, pochodzą trochę na 3v i do tego co wcześniej chciały 2,2v potrzebują 2,5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Jakiego napiecia wam potrzebują te memki do 1000mhz 4-4-4-12? I ile mniej więcej wam robią na 2.1V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Gdyby ktoś chciał kupić Microny to są tutaj http://allegro.pl/item293446266_transcend_...cron_d9gmh.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Za jakis tydzień zbadam te pamięci na DFI LP ICFX3200T2R/G, która ma niezależne kręcenie pamieci, 3V ma mem i w [ciach!] timingów. :wink:Dobra wiadomość, przy sprzyjających warunkach, będe badał aXeRAM jutro. Czym chcecie bym sprawdzał stabilność? Jakieś szczególne życzenia? MOBO oferuje też tryb Command Rate 3T B-) Będzie to działało z E2140@2930MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 dla mnie max CL3@3v plx ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Dobra wiadomość, przy sprzyjających warunkach, będe badał aXeRAM jutro. Czym chcecie bym sprawdzał stabilność? Jakieś szczególne życzenia? MOBO oferuje też tryb Command Rate 3T B-) Będzie to działało z E2140@2930MHzZła wiadomość jest taka, że chipset RD600 nie potrafi dać dużych przepsutowosci pamieci, w trybie niezależnym, i dla przykładu SPi 16M na E2140@2930MHz przy aXeRAMie np 800MHz CL4 trwa ok 40minut :mur: Throttlingi, C1 wyłączone, cep chłodzony Scythe Andy+Deltra 3100obr. - tempertaury pod obciążeniem do 55st. C, Winda czysta stawiana wczoraj. Proc ma walla na 390MHz wiec trybem synchro mogę sobie 4 litery podetrzeć. Wydaje mi sie że przy takich megaczasach pamieć nie będzie właściwie dociążona i stabilność wątpliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Orthos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 ja tez wkoncu sie zdecydowałem co do nowych memek od tego kogoś, tyle ze biore za pobraniem ze wzgledu na jego komentarze... jak wroce z budy do domu to cos wrzuce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item294474252_transc...cron_d9gmh.html no prosze, juz cena spadła o 14 zł :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item294474252_transc...cron_d9gmh.html no prosze, juz cena spadła o 14 zł :lol: to własnie ja zamowilem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A czy ktoś dostał swoje pamięci z taj aukcji? http://www.allegro.pl/item291108093_transc...cron_d9gmh.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A czy ktoś dostał swoje pamięci z taj aukcji? http://www.allegro.pl/item291108093_transc...cron_d9gmh.html z tej aukcji moze byc wlasnie problem ja jak zobaczylem ze koles zakonczyl aukcje mysle zadzwonie, albo napisze zeby opchnal jeszcze 1 parke wiecej i kupa zero odzewu na szczescie niec tam nei zamawialem ;), a teraz wzialem za pobraniem ;] ze wzg wlasnei na komki tego allegrowicza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ja dalej czekam na 2 komplety.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A czy ktoś dostał swoje pamięci z taj aukcji? http://www.allegro.pl/item291108093_transc...cron_d9gmh.html napisal mi ze wyslal wiec mysle, ze w srode bedą u mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Byłem dziś u kumpla, właśnie składał kompa i doszłu mu dzisiaj właśnie 2 komplety aXe z aukcji powyzej, kupił je jeszcze jak po 179/kpl. Wszystkie mają N po kodzie, narazie OC nieznane, wkrótce jednak zapodam co nie co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Ja jeszcze nie dostałem ale z pocztą to różnie jest, jak jutro nie dotrą to będę sie kontaktował ze sprzedającym. Edit: Moje memorki doszły dopiero dziś (czyli dziewiątego a wysłane piątego) Jak widać Micron wiec wsio oki. Testy pewnie w weekend bo wcześniej chyba nie zdąże przerobić WC i lekko zmodować obudowy. No i mam nadzieje żę mobas z cepem jutro przyjdą. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4cios Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 ponawiam pytanie: Jakiego napiecia wam potrzebują te memki do 1000mhz 4-4-4-12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 chyba ok. 2,2V później sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Widze ze pamieci powoli sie koncza w hurtowni Dzisiaj juz zamowinie bylo niemozliwe. Ciekawe co bedzie w nastepnym rzucie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zamowilem wlasnie dwa komplety. Wysylka za pobraniem, zobaczymy co z tego wyniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 doszły do mnie 4gigsy od pececika no problem testy coś czuję w przyszłym tyg i to nie na początku - sektor chory i mi nie selekcjonuje proca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 forest kila zbila na szybko nie da rady ;) ps. można się dowiedzieć jakiego proca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...