Yogi311 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 ja mam nadzieje ze moje beda jutr, akurat jak wroce do domu ;] nie bede jakos ich katowal bo nei mam czasu - sesja x_X ale napewno jakies wyniczki zamieszcze pomiedzy calkami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4cios Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Mam pytanie odnośnie tych pamięci, stawiam browar za odpowiedź. Jakie jest napięcie, na którym pamięci mogły by pracować bez dodatkowych nawiewów na fabrycznych radiatorach, żeby tego nie przegrzać oraz jakie przy tym napięciu można wyciągnąć taktowanie przy timingach 5-5-5-15 a jakie przy 4-4-4-12? Edytowane 9 Stycznia 2008 przez m4cios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 2.25v, powyżej bez nawiewu będą walić błędami przy wyżyłowanych taktowaniach. Bez różnicy czy to CL4 czy CL5 Moje toporki jeszcze nie doszły :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 odbieraj i testuj :) to już wiem kto mi potem podpowie z kręceniem ;] ponoć ma potestować 4500,, chciałbym coś pod 3,5ghz na powietrzu,, ninja, fanderek, clp,, tydzień temu kładłem się planowo do szpitala i skończyliśmy rozmowę na "zostaw dla mnie najfajniejszego 4500..",, widzę że od tamtej pory go na forum nie było.. jakieś wieści ? a tak bokiem puszczam oko do e8xxx,, kurde no jakby w hurcie poniżej 600zł startowały to na co sie tu przyglądać :P ew. 2160 z półki i można poczekać aż się trochę ustabilizuje no co za życie,, leży mi pod ręką 4 giga fajnego ramu a ja nie mam w co wsadzić :] nawet czasu wolnego mam sporo,, jutro zmówię chyba dfi dr lp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Doszły... póki co nieciekawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 krencić nie umisz :lol2: do jakiego napiecia ci sie te memy podnosza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Ja ci dam, że nie umiem kręcić! Jestem eLo pRo i fajny z OC memek :lol2: Póki co na Commando ~ 2.8v real. Więcej nie próbowałem bo na egzamin do sql trza było... Jak wrócę do domu. Na 2.4v na Commando przeszły SPI16M na 550 MHz. SPI32M się wywaliło. Edytowane 10 Stycznia 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 no to nieciekawie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Moje też wczoraj dojechały, ale nie mam czasu się pobawić, na weekendzie zapodam wyniki... Od razu po złożeniu kompa ustawiłem je na 1000Mhz CL4 2,2V, oczywiście działają stabilnie, ale dla nich to jeszcze nie OC... Musze całego Raid0 przenieść na nowego kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) A czym się różnią te pamiątki 1x1GB http://www.allegro.pl/item291412688_transc...cron_d9gmh.html od tych 2x1GB http://www.allegro.pl/item294474252_transc...cron_d9gmh.html laminatem(BP) ?? i jak z OC tych tańszych B-) Edytowane 10 Stycznia 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ja ci dam, że nie umiem kręcić! Jestem eLo pRo i fajny z OC memek :lol2: Póki co na Commando ~ 2.8v real. Więcej nie próbowałem bo na egzamin do sql trza było... Jak wrócę do domu. Na 2.4v na Commando przeszły SPI16M na 550 MHz. SPI32M się wywaliło. Nie umiesz kręcić i nawet mi tego nie wmawiaj :wink: I daj to na P35 a nie tam na jakis starych shitach testujesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 commando bardzo fajnie prowadzi memki, lepiej niz wiele p35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 commando bardzo fajnie prowadzi memki, lepiej niz wiele p35 Lepiej czy gorzej, nie bede kupował Commando, dlatego jeśli jest już taki pr0, to niech testuje na P35 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 nie jestem pRo i mam w pupie P35 :lol: A tak serio to mi się nie chce odpalać żadnego Blood Irona... a Commando zła nie jest - 670 MHz na memkach w dualu zaliczone :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Na Transcend'ach? :lol2: Edytowane 10 Stycznia 2008 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Na Reaperkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 orthos stable, pi stable, valid? Vdimm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 ale to reaperki :P spi stable / 2.4v a transcendy są słabe, nie chce mi się nimi bawić, teraz selekcjonuję muchy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Słabe ? Wiadomo, że każda kostka będzie się inaczej kręcić, ale może zdradzisz nam jakieś szczegóły... :> PS. U mnie kolejny dzien oczekiwania na ram... :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Słabe ? Wiadomo, że każda kostka będzie się inaczej kręcić, ale może zdradzisz nam jakieś szczegóły... :> Zazwyczaj kostki z tego samego rzutu kreca sie bardzo podobnie i niespodziewalbym sie rozrzutu wiekszego niz 20mhz na tej samej platformie. XA, a mowilem ze beda lipne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 ajj tam lipne, do palenia idealne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 I tymi dwoma postami zalamalismy pol forum co kupilo ten ram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Powiem Ci szczerze, że normalnie Transcendów bym nie kupił, ale miałem okazje i do Goodramów Value PC6400 (zero oc) dopłaciłem ze 2 piwa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4cios Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Ehh, nie załamujcie mnie, jutro mają do mnie dojść te pamięci ... powiedzcie lepiej ile wyciągnęliście przy napięciu 2.3 i timingach 5-5-5-15 bo to bardzo ważna dla mnie informacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 a samemu łaska nie sprawdzić? :> :P u każdego i tak pójdą inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4cios Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Wciąż czekam na mobo (poczta polska działa do kitu jeśli chodzi o terminy paczek) więc nie mam jak sam sprawdzić, a chciałbym wiedzieć czy nie wtopiłem po raz kolejny pieniędzy w kijowe pamięci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 hym to że do extreme za te pieniążki to niekoniecznie to się spodziewałem ;] ale. testowałeś na codziennych napięciach ? daj no jakiś wynik ;) chyba że nie chcesz potem żeby ci po lamkach jeździli jak sie okaże że każdemu latają nieźle a tobie i komandosowi zabrakło skilla :lol2: jak mi to nie zrobi >500 4-4-4 to się dla nich źle skończy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 a mnie ojciec nakrecil ze juz sa w chacie itd itd ze przyszly a przyjechalem i nie ma x_X ciagle czekam :P dla mnie do "coweekendowej pracy"wystarczyłoby 1035 @ 4-4-4-X, ale wiadomo liczy sie SuperPI ;) czekamy czekamy na memki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Do mnie pamieci "doszly" (bez zbednych skojarzen) wczoraj. Na dzien dobry zapodalem im 1000 na 4-4-4-12 i niecale 2,2V. Pomecze je bardziej w weekend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Móje nowe Mobo Foxconn P35A-S odmówiło współpracy po niecałych 8 godz. użytkowania - jakiś pech. Teraz jedzie do mnie Abit IP35. Te memki chodziły u mnie 1000 4-4-4-X przy 2,2v - i to nie był ich max na tym napięciu.. Pomęcze je na starej płycie Dfi Infinity NF Ultra II-M2 - ciekawe jak się na AM2 spiszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...