diabolo Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 I co to niby ma przedstawiac? Ani częstotliwośc porządna ani timingi nie niskie. Mi też ramy dziłają :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 nie wiem czy wiesz ale ta plyta nie pozwala na jazde napieciem a jak będe mial taką mobo jat Ty to pogadamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 No ok nie mówię że jest dobra, to przynajmniej podaj jakie napięcie masz Vdimm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 nie wiem jak to sprawdzic programem :sad: w biosie mam ustawione ultra high to pewnie 2,0V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4cios Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 jesli chodzi o 4x1GB to max co mi sie udalo na w miare rozsadnym napieciu do codziennej pracy to: 973MHz 4-4-4-12 2,25v przechodzi 32mb superpi i memtest3.4a ... co do cl5 to poprostu zrezygnowalem gdyz wyniki byly bardzo marne. Testowane na Asus P5K-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 to jakie miales roznice miedzy cl4 a cl5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4cios Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 na cl5 nie chcial pojsc stabilnie przy 2,3v na 1090MHz wiec oszczedzilem sobie jakichkolwiek prob nizszych czestotliwosci ... wniosek te pamieci slabo toleruja cl5 a przynajmniej jest niewielka roznica miedzy cl5 a cl4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Może twoje stwierdzenie pasuje tylko do 4x1GB, bo 2x1GB CL4 2.1V to 470mhz a CL5 to już 540mhz a może i więcej nie wiem, kontroler mnie blokuje. Z tego co testowałem 860mhz CL4 jest wolniejsze od 1000mhz CL5. W DDR2 mniej się liczy niskie CL niż wyższa częstotliwość. Owszem różnice były minimalne, 0.100s w S Pi lepiej na korzyść CL5 i odczyt o 200-300MB/s lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 EDIT: naprawde uwazam ze nie ma co narzekac na te memki szczegolnie za tą kase :D (zalezy za ile kto kupił) ;) EDIT2: chciałbym zwróćić uwagę na PL... Uno : jak ktoś dostał te pamięci za mniej niż 170zł + wykręcił do 1000@4-4-4-12 to zakup jak najbardziej dobry Due: (Duo ;]? ) PL jak dla ~408Mhz to mnie raczej nie dziwi , zobacz ile wytrzymaja z PL 5-6 na ~500Mhz + ;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 proponuję, żeby wszyscy którzy do tej pory nie zopatrzyli sie w te pamięci zrobili to czym prędzej. Cena hurtowa wzrosła do 227 zł za komplet i tylko czekać jak sprzedający zakończy auckje i podniesie cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 proponuję, żeby wszyscy którzy do tej pory nie zopatrzyli sie w te pamięci zrobili to czym prędzej. Cena hurtowa wzrosła do 227 zł za komplet i tylko czekać jak sprzedający zakończy auckje i podniesie cene hehe , w hurcie 227zł ? muszę zobaczyć to , jak to prawda to niezła akcja :] , kto kupil po starej cenie to ma farta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) hehe , w hurcie 227zł ? muszę zobaczyć to , jak to prawda to niezła akcja :] , kto kupil po starej cenie to ma fartanie farta tylko dolar poszedł w góre i na dodatek pamieci równiez i nie tylko Transcend.W emarket są juz za 237zł :lol: Edytowane 22 Stycznia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Przy okazji zabaw z prockiem wyszło że memki śmigają na 2,2V 500 CL4 (no prawie :wink: - ale napewno śmigaja 496) i 550 CL5 (screena jakoś sie mi nie zrobiło) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ty mi podawaj timingów resztę będą potrzebne za dwa dni :) ot, tak po sigu przeleciałem i widzę że mamy ten sam zasilator,, mało popularna zabawka a ciężko ją zamienić na cokolwiek bo co innego np na moim sigu zrobi max wahanie idle/load 0,05v :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ty mi podawaj timingów resztę będą potrzebne za dwa dni :) ot, tak po sigu przeleciałem i widzę że mamy ten sam zasilator,, mało popularna zabawka a ciężko ją zamienić na cokolwiek bo co innego np na moim sigu zrobi max wahanie idle/load 0,05v :D Reszta timingów - AUTO :lol: Pamięci jednak nie działają stabilnie Cl4 500MHz 2,2V z BIOSu Prawie 550 :wink: OT A co do zasilacza to wymiata i nie ma sensu zmieniać B) Mój ma już blisko 3 latka i gwara nawet jeszcze jest :D EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 szybkie pytanko: te pamięci są jednostronne czy dwustronne ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 szybkie pytanko: te pamięci są jednostronne czy dwustronne ??? Dwustronne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 lukasp dzięki Trzeba bedzie zmienić mobaska :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 jakieś screeny z memseta żeby się nie musiał męczyć ??? męczył ktoś dłużej ?? ;) moje na biegu all auto 480/960 2,24v fsb mem 5/6 ,, procek 9x - 3600 na szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 2.25V z BIOSu - 5 5 5 15 reszta auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ojjj, żaden tam wynik, chyba, że napięcie by było niższe o 0.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Bez rewelacji :) Przy tym napieciu to nie wiem czy 32M zrobisz... (mówie o ramie) do tego pewnie juz ~2.4v bedzie potrzebne. Na przyszłośc do screenów załączaj memseta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Ojjj, żaden tam wynik, chyba, że napięcie by było niższe o 0.2vTak tak i jeszcze żeby temperatura spadała liniowo wraz ze wzrostem MHz :lol: Po co MemSET jak reszta leci auto - wyniki gdziesik wcześniej z memsetem dawałem a co do SPI1M to sprawdzałem ile mi proc pociągnie z FSB więc nie uśmiechało mi sie czekać aż sie policzy 16M ;] Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 taki lajtowy wynik - 935MHz 4-4-4 2.14v ze wszystkim auto ;) więcej to już bym musiał over 1100 popchnąć to co podawałem wcześniej sypnęło jednym błędem w memteście - pamięci ugotowane dosłownie, nie dało sie ich dotknąć,, taki już urok 4x1, radiatorami się dotykają na dfi, do tego zasłania je ninja zdejmował ktoś z nich radiatory ? zejdą na pewno łatwo,, nie wiem czy ich nie zdejmę wyciągając pamięci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Radiatorki baaardzo łatwo się ściąga - pare stron cześniej są fotki. Zdejmujesz zapinke i pomału odklejasz radiator, i tyle. Na moje wieje 120mm Coolermaster więc nic im nima ale jak nie wiał to na 2.15V były wyraźnie ciepłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) radiatory zlatują łatwo, ale bez nich u mnie gorzej pamieci latają :) u mnie bezposrednio na nich 92 i jak w sigu ustawione i leciutko ciepłe Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Pamięci z tematu 5-5-5-15 @1200Mhz @2.4V CL4 jeszcze niesprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Pamięci z tematu 5-5-5-15 @1200Mhz @2.4V CL4 jeszcze niesprawdzałem nie ten test :PP użyj BLEND :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 nie ten test :PP użyj BLEND :)wiem ze to od procka,pozniej zapodam odpowiedni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...