Skocz do zawartości
B3NY

Transcend Axeram Overclocking

Rekomendowane odpowiedzi

B3NY napisał(a):

No tak czy tak wiadome było że ceny szybko skoczą w górę...

W takim wypadku chyba sie skusze na Kingston HyperX 1066 robione są na GKX i kosztują 280 zł :) Nie jest najgorzej ;)

Poza tym znalazłem też wynalazek Winteca :D Też są na GKX ;)

http://www.allegro.pl/item290339343_wintec..._5_5_5_15_.html

Te kingstony to juz nie jest D9. Winteci też juz nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DaRoN napisał(a):

W 1066 wciąż są GKX'y (1066 dostałem razem z paczką 800).

no to sie troche uspokoilem. W kazdym badz razie mam je miec w poniedzialek to od razu zrywam radiatory zeby zobaczyc co tam jest w srodku. mam nadzieje ze ich nie uszkodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

no to sie troche uspokoilem. W kazdym badz razie mam je miec w poniedzialek to od razu zrywam radiatory zeby zobaczyc co tam jest w srodku. mam nadzieje ze ich nie uszkodze.

A ja sądzę inaczej :/

MAm dwie kości po 512Mega każda. Jednak kręci się super, druga natomias fatalnie (nawet tego co gwarantuje producent widzę, że nie robi w pełni stabilnie). Przy 2.5V się w ogóle nie włącza! Podczas gdy ta druga lata powyżej 2.5V. Radiatory zdejmę z obu kostek niebawem i okaże się co jest w środku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kean napisał(a):

Poza tym kingston ma kiepskie laminaty - tak jak bylo za czasow DDR1 potrafil popsuc TCCD i ich max to bylo ok 280MHz a nie grubo ponad 300 tak jak BP

Za czasów DDR1 kingston potrafił zrobić najlepsze na świecie BH5, które po paru dniach pracy z 3,8v+ miały identyczne oc jak wcześniej, dlaej bootowaly na standardowym i nie było mowy i żadnym padzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell napisał(a):

Tylko pare dni ;) ? Znam bh5/6 kingstona co lataly ponad rok na 3.6v i dzialaly jak nowe ;) . Kiedys to fajne pamieci robili :)

Ja miałem na codzień 3,6v, do pi itd 3,8, bo więcej w temp pokojowej nie trawiły. Chodziło mi o to, że pop paru dniach pracy na 3,8v, wracając do np 3v, pamięci robiły identyczne mhz jak wcześniej. A nie D9, pochodzą trochę na 3v i do tego co wcześniej chciały 2,2v potrzebują 2,5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

svende napisał(a):

Za jakis tydzień zbadam te pamięci na DFI LP ICFX3200T2R/G, która ma niezależne kręcenie pamieci, 3V ma mem i w [ciach!] timingów. :wink:

Dobra wiadomość, przy sprzyjających warunkach, będe badał aXeRAM jutro. Czym chcecie bym sprawdzał stabilność? Jakieś szczególne życzenia? MOBO oferuje też tryb Command Rate 3T B-) Będzie to działało z E2140@2930MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

svende napisał(a):

Dobra wiadomość, przy sprzyjających warunkach, będe badał aXeRAM jutro. Czym chcecie bym sprawdzał stabilność? Jakieś szczególne życzenia? MOBO oferuje też tryb Command Rate 3T B-) Będzie to działało z E2140@2930MHz

Zła wiadomość jest taka, że chipset RD600 nie potrafi dać dużych przepsutowosci pamieci, w trybie niezależnym, i dla przykładu SPi 16M na E2140@2930MHz przy aXeRAMie np 800MHz CL4 trwa ok 40minut :mur: Throttlingi, C1 wyłączone, cep chłodzony Scythe Andy+Deltra 3100obr. - tempertaury pod obciążeniem do 55st. C, Winda czysta stawiana wczoraj. Proc ma walla na 390MHz wiec trybem synchro mogę sobie 4 litery podetrzeć. Wydaje mi sie że przy takich megaczasach pamieć nie będzie właściwie dociążona i stabilność wątpliwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paczka01 napisał(a):

A czy ktoś dostał swoje pamięci z taj aukcji?

http://www.allegro.pl/item291108093_transc...cron_d9gmh.html

z tej aukcji moze byc wlasnie problem ja jak zobaczylem ze koles zakonczyl aukcje mysle zadzwonie, albo napisze zeby opchnal jeszcze 1 parke wiecej i kupa zero odzewu na szczescie niec tam nei zamawialem ;), a teraz wzialem za pobraniem ;] ze wzg wlasnei na komki tego allegrowicza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze nie dostałem ale z pocztą to różnie jest, jak jutro nie dotrą to będę sie kontaktował ze sprzedającym.

Edit:

Moje memorki doszły dopiero dziś (czyli dziewiątego a wysłane piątego)

Dołączona grafika

Jak widać Micron wiec wsio oki.

Testy pewnie w weekend bo wcześniej chyba nie zdąże przerobić WC i lekko zmodować obudowy. No i mam nadzieje żę mobas z cepem jutro przyjdą.

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi