MaleJol Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam, Zakupiłem dzisiaj Palita 7300 GT. Mam problem z zasilaniem tej karty. Została do niej dołączona przejściówka na zasilanie (z czarnej kostki zasilającą kartę na molex). W zasilaczu wszystkie wtyczki molex mam 4 pinowe. Natomiast przejściówka dołączona do karty posiada 2x 3 pinowy molex. Co mam zrobić z tym problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Jak to 3 pinowy molex? Jest szeroki na 4 ale ma 3 piny? Jeżeli tak to podpinaj bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Ja podpialem te 3kablowe molexy normalnie pod 4kablowe molexy i karta dziala b. dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Englishman Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Trzy kable/piny bo karta korzysta jedynie z lini +12V tak wiec kabel do zasilania +5V jest zbyteczny, a co ważniejsze złącze 6 pinowe (to czarne), znajdujące się po drugiej stronie kabla ;) to złącze PCI-E 6pin które według specyfikacji dostarcza tylko +12V napięcia. Suma summarum, wykorzystanie lini +5V byłoby idiotyzmem, przez co zgodność elektryczna (jeżeli tak można to nazwać) nie byłaby zachowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) A ja zadam głupie pytanie. a czy sprawdzałeś, czy czasem z twojego zasilacza nie wychodzi czasem taki kabelek kończący się tą 6-pin'ową wtyczką? już nie raz spotkałem się z pytaniem co robić z tą przejściówką od ludzi, którzy ową wtyczkę mają przy swoim PSU. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...