nuup Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 witam, na początek krótkie info: Gigabyte K8NF-9 a64 3700 gf 7600 gs 2 x 256 ddr dysk sata do powyższej konfiguracji wsadziłem kartę SB live. niestety nie przykręciłem do obudowy i podczas podłączania kabli od głośników(włączony pc) wysunęła sięze slotu. Rezultatem teog byl bluescreen (win xp). potem komputer nie chce wstanąć. próbowałem poczekać, zresetować bios - bez rezultatów. jedyne co udało mi się sprawdzić to ram - działa oraz feralny SB - także działa. niestety narazie nie mam jak sprawdzić reszty podzespołów. :( na płycie jest napięcie. kręcą się wiatraki, grzeje się procesor. nie ma natomiast obrazu na monitorze (takze kreci sie cooler). macie jakies hipotezy na temat tego co uleglo uszkodzeniu ? sama plyta ? karta grafiki ? reszta podzespołów ? dodam tylko, że nie było czuć żadnej spalenizny, na płycie ani grafice nie ma popalonych ścieżek, kondensatory także wydają się byćw normie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Myślę, że to MOBO, miałem taki wypadek, i niestety mobo dostało spięcie i było po płycie, też sie uruchamiała, wentyle sie kręciły, ale nie było obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuup Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 oby oby ...na allegor moznma dostac jakeis mobo na nforce4 za 90 pln z wysylka, gorzej jesli mobo + cos ekstra ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...