GRANDMASTER Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) mam zamiar kupić ten telefonik. interesuje mnie wifi. można normalnie netować przy odpalonym wifi? jak wygląda strona www na tym tel? przy takiej rozdzielczości nie powinno być źle. gg, skype przez wifi na jakiej zasadzie działa? Edytowane 9 Marca 2008 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) No strony www moższe oglądać bezprobemu po wifi, z racji tego że ten ekranik do zaduzych nie należy to zawiele na tym ekranie nie zmieścisz bo będzie niezbyt czytelne. Edytowane 10 Marca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 też tak właśnie myślałem dla tego lepszym rozwiązaniem chyba będzie e61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 No ekran e61 jest zdecydowanie przyjemniejszy do www no i qwerty też przyjemna sprawa, tyle tylko że pamiętaj że e61 jest wolniejsza od e51. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Może troche poza tematem ale do neta lepiej IMO wziąć coś z VGA , mam N93 i wiem że QVGA to troche mało :( i wielkość ekranu tu nic nie zmieni... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Ciężko znaleźć coś z VGA w cenie e51, praktycznie zostaje tylko universal WM tyle że to kobyła straszna ido dzwonienia się nie nadaje zbytnio. Za większą kase można szukać już np etenów z VGA tyle tylko że taki np x500+ z vga na 2,8" to już przesada bo i tak strony trzeba skalowac pod vga bo nic nie widać a w dodatku jeszcze wolne. Fajna wydaje się też toshiba g900 tyle że to też grubo ponad 1000zł. No a z symbianowych wygodnych przeglądarek neta to e90 tyle że to już ze 3 razy taka cena jak e51, ale neta za to przegląda się mega wygonie jak na telefon. Jak szukasz czegoś do okazjonalnego przeglądania neta czy sprawdzenia czegoś na szybko albo poczty to qvga w e61 spokojnie wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelMK3 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego telefonu, wcześniej posiadałem Nokie E50 i miałem tam taką funkcję jak czytanie sms, czy w E51 też jest taka funkcja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Ma opcje czytania sms, tylko sposób w jaki to robi pozostawia wiele do zyczenia; jednym słowem ŻAL.. Pojedyncze słówka da sie jeszcze zczaić, ale zdania to tragedia. U mnie mimo polskiego OS opcja ta dostepna jest tylko dla jezyka angielskiego- i to pewnie dla tego ;) Czyta jak Microsoft Sam ;) Edytowane 17 Marca 2008 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ma opcje czytania sms, tylko sposób w jaki to robi pozostawia wiele do zyczenia; jednym słowem ŻAL.. Pojedyncze słówka da sie jeszcze zczaić, ale zdania to tragedia. U mnie mimo polskiego OS opcja ta dostepna jest tylko dla jezyka angielskiego- i to pewnie dla tego ;) Czyta jak Microsoft Sam ;) mozna sciagnac za darmo ze strony nokii, polski pakiet jezykowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zainstalowałem polski pakiet językowy i też szału nie robi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 A czego sie spodziewales, niektorzy ludzie nie potrafia dobrze czytac, a co dopiero telefon ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 od dzisiaj mam nokię e51. denerwuje mnie: ciągły wygaszacz ekranu, telefon jest z ery, ciągle włącza mi się niebieska era,coprawda jest to krótkotrwałe, mignie i włącza się zegarek lub coś innego, ale wkurza!!!!!!! wie ktoś jak tego się pozbyć? są jakieś opcje których nie znalazłem? wkurza mnie: nie mogę tapety ustawić na caly ekran. na górze ejst pasek gdzie ejst godzina, na dole mały pasek zopcjami narożnymi guzików. wifi śmiga genialnie. jest jakiś programik gadu gadu co będzie śmigać przez wifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Ustaw sobie długi czas zwłoki dla wygaszacza, a na pewno żeby był dłuższy niż czas podświetlenia. Wtedy logo Ery też się pojawia na chwilę, ale już bez podświetlonego ekranu i prawie tego nie widać. W kwestii tapety na cały ekran, to tutaj jest jakieś rozwiązanie. Poczytaj sobie, ja nie sprawdzałem, bo mi się nie chce bawić, poza tym znalazłem fajny temat. Do Palringo możesz dodać protokół gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 z tym wygaszaczem masz rację, tylko wkurzające jest to trochę. era takie wałki robi :/ wrrrrr z tapetą później spróbuję gg ściągnąłem jagadu,jakoś działa. menu dla mnie jest tak jakoś......dużo tego, ciężko się połapać. tak po za tym wszystko śmiga aż miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Czy w tej nokii jest mozliwosc ustawienia aparatu tak aby podglad byl na pelnym ekranie i zeby zdiecia robic bocznym przyciskiem (tak jak np. w se k750i)? Ewentualnie jakis dodatkowy program? Wkurza mnie, ze podglad jest na takiej malej czesci ekranu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Raczej tego tak nie ustawisz, jedyna nadzieja jak już to jakbyś znalazł jakiś program (osobiście takiego nie spotakałem, także nie wiem czy wogóle taki istnieje) Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Szkoda. Troche to bezjajecznie zrobili... ehh takie małe okienko. W SE to prawie jak aparat wygląda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ale czy w sumie przy takiej jakości zdjęć robi to jakąś różnicę, w e90, n95 czy n73 gdzie aparaty są lepsze jest normalny podgląd na cały ekran i ma on tam sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) porównałem szybkośc e65 z e51. e65 ma 220MHz 64ram e51 ma 369MHz 96ram różnica jest kolosalna! przy e65 chwytały mnie nerwy, wspomnę tylko że telefonik jest jeszcze pachnący nowością, niezasyfiony. mówię NIE dla telefonów z procem w granicach 200MHz ;) Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Coś chyba pomieszałeś z ramem, e51 zdaje mi sie ma więcej niż 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 nie ma więcej, na stronie nokii jest 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) E51 z tego co pamiętam ma 96mb ram.... Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 tak tak tak powaliłem ram z e65 <-> e51 poprostu wyżej nie tutaj wstawiłem co trzeba. ram tutaj nie odgrywa tak znaczącej szybkości telefonu przy otwieraniu jeden aplikacji (reszta pozamykana). widać różnicę w procesorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) Tak, predkosci sie zgadzaja, tylko ze e65 ma dual cpu, czyli dwa "rdzenie". A e51 single cpu. Dual CPU - dwie jednostki obliczeniowe (koprocesor np.) w sumie daje większą wydajność multimedialną. Single CPU - jedna jednosta przeliczająca wszystko. Ale: The "dual-CPU" in the case of N71 means that there's one application processor engine running Symbian/S60 and another one, the baseband processor engine (cellular modem) running the cellular software. In addition there might be various DSPs (Digital Signal Processors). It is not "dual-CPU" like in the case of, e.g., Intel's dual-core CPU for PCs. Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 intel dopiero planuje wprowadzenie 2 jaj do telefonów. przy przyciskach od głośności między srebrem przy ekranie macie minimalną szparkę taką na 1mm? ja taka posiadam i nie wiem czy nie zanieść tel na gwarę żeby spasowali lepiej. ostatnio też przylukałem że zakurzyło mi się też od aparatu pod szybką :( też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odzidek Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Witam. Planuję sobie sprawić ten model. I w związku z wi-fi i np. GG czy skype`em nasuwa mi się pytanie. Czy istnieje jakaś klawka na BT, z którą komunikował się ten aparat? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Witam. Planuję sobie sprawić ten model. I w związku z wi-fi i np. GG czy skype`em nasuwa mi się pytanie. Czy istnieje jakaś klawka na BT, z którą komunikował się ten aparat? Pozdrawiam. Oczywiście. np ta KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 a u mnie nie działa ten czujnik światła - non stop ekran świeci tak samo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 a u mnie nie działa ten czujnik światła - non stop ekran świeci tak samo :(A jak wchodzisz do ciemnego pomieszczenia to podświetlenie klawiszy zaczyna dzialać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 A jak wchodzisz do ciemnego pomieszczenia to podświetlenie klawiszy zaczyna dzialać?a gdzie tam, nic sie nie dzieje. Standardowo jest :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...