Skocz do zawartości
PolandMET

Poszukiwane MaŁe Zawory Do Rozdzielenia Węży

Rekomendowane odpowiedzi

Cze

Z wezami sobie poradzilem, kupilem zarabiste błękitne z oplotem (zbrojone).

Wymyslilem sobie nowy problem.

Jak odlaczyć bloki z wężami przy wymianie proca, płyty, grafiki czy przy jakichkolwiek modyfikachjach ? Normalnie wyciagamy węża i spuszczamy ciecz. No i tu jest problem. Ja w swoim projekcie mam tak ze to nie wchodzi w gre, bo ponowne zalanie 10m spiralnych rur bedzie wymagalo rozebrania kompa do zera.

Dlatego chcialbym moc odczepic same bloki (CPU, NB, GPU) bez spuszczania wody w blokach i rurach. Czyli miec po dwa zawory po obu stronach blokow i pompy.

czyli

=[pompa] =====<zawór>=<zawór>===[CPU]==[NB]==[GPU]===<zawór>=<zawór>== (dalej do pompy)

Wtedy zamykamy oba zawory po kazdej stronie, rozlanczamy kable, wylewa sie nam z pare cm3 cieczy i mozemy majstrowac.

Teraz kwestia, czy sa jakies male zarowki takie ?

Nie te duze do inst. wodnych gdzie jak wkrecimy krucce to sie nam robi monstrum 10cm dlugie. Widzialem takie ogrodowe z zaworami zwrotnymi ale sa kolorowe i grube i do WC nie pasuja ani ksztaltem ani kolorem, a poza tym do zatkania potrzebne jest cisnienie wody od strony zatykanej a w WC nie ma po wylaczeniu pompy.

Sa takie fajne zaworki

Dołączona grafika

ale maja tez duze wymiary , bo na waz o sr zew. 10mm ma ja dlugosc az 78mm. Jak damy po dwa to nie ma tego gdzie zmiescic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi