norghe Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam. Tak jak w temacie. Mam pompkę zanurzoną w zbiorniku który jest umieszczony w środku kompa. No i chciałbym zrobic cos do pomiaru poziomu cieczy w obiegu bez kazdorazowego otwierania kompa. Najlepiej cos z elektroniki acz niekoniecznie. Ma ktoś jakis(najlepiej juz wypróbowany) pomysł na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 http://www.schematy.goldhand.com.pl/alarmy/11.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Albo jeszcze prościej bym to zrobił. Pływak z magnesem i drabinka kontaktronów. Kontaktrony do drabinki LED i zasilanie. Wręcz elektryczne rozwiązanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 op z histereza + dioda led+ troche smieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norghe Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 A może ktoś jakies fotki wrzuci ze swoich homemade.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Nie jest napisane w pierwszym poście, że nie chcesz psuć budy, ani to, że zbiorniczek jest nieprzeźroczysty. Mój pomysł: wytnij malutki prostokącik w boku budy, daj tam kawałek plexi i możesz śmiało obserwować poziom cieczy w zbiorniczku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja mam zrobiony rezerwuar z taką zakrętką z Poloneza ze zbiorniczka z płynem hamulcowym: Do tego buzer i migająca czerwona dioda LED, to wszystko pod 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...