Skocz do zawartości
NoVVy

Filmy W Klimatach Gry Fallout

Rekomendowane odpowiedzi

Tak właśnie o takie filmy mi chodzi. Od niedawna stałem się posiadaczem ładnego wydania 3 części Mad Max'a i chętnie bym jeszcze coś podobnego obejżał. Sam od siebie mogę polecić The Day After z 1983 roku. Pokazane jest tam życie przed atakiem, w trakcie i już po ataku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco polecam serial - Jericho - klimat powinien Ci się spodobać :) [atak nuklearny itp.]

Pozdrawiam, wyyzy.

Ja też polecam. Super zrobiony serial. Naprawde ma dobry klimat i wciąga. Na razie tylko jeden sezon ale niedługo rozpoczyna się drugi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jekyl: jak ja lubie ludzi ktorzy wiedza lepiej od autorow o czym oni pisza... johny nie pisze o I Am Legend...

NoVVy: jako ciekawostke mozesz sprobowac Delicatessen, francuska czarna komedia osadzona w realiach post-apokaliptycznych. Ale pamietaj, ze pisze o tym jako o ciekawostce, nie ma tam ani strzelania, ani mutantow takze zeby nie bylo ze nie ostrzegalem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuję, bo przypomniałem sobie o pewnym filmie - o ile mnie pamięć nie myli - niemal w 100% Falloutowym, który był emitowany dawno temu na TopCanal. Jest to więc pytanie do starych wyg :> Co pamiętam? W zasadzie jedną scenę...

„Grupka ludzi podróżuje przez piaszczyste pustkowia opancerzonym transporterem na gąsienicach. Docierają do opuszczonego miasteczka pośród czerwonych skał, pełnego zrujnowanych budynków, wraków pojazdów etc. część ekipy wypuszcza się na zewnątrz i wchodzi do pobliskiego baru. Dostrzegają szkielety, ale uwagę jednego z nich zwraca idealnie gładkie wypolerowanie kości... w tej chwili atakują ich zmutowane karaluchu (hehe), a gdzieś tam w oddali widać radioskorpiona. Rozpoczyna się ewakuacja, trochę strzałów i pytania „WTF?” - to tyle :> Ktoś może kojarzy ten film? Prawie na pewno jest to produkcja z lat 80. OD razu dodam nie są to: Screamers, Hardware, Mad Max ani Omega Doom.

Yeah - A jednak znalazłem: Damnation Alley z 1977 r. - Damnation Alley (1977)

Świat po III Wojnie Światowej. Wskutek wybuchów jądrowych oś ziemi zmieniła swoje położenie, a Stany Zjednoczone Zmieniły się w pustynię, nad którą góruje czerwone i radioaktywnie skażone niebo. Atak nuklearny przeżyło zaledwie kilku weteranów Lotnictwa USA: Denton (George Peppard), Tanner (Jan-Michale Vincent) i Keegan (Paul Winfield). Razem muszą przebyć drogę przez najbardziej skażone i niebezpieczne rejony w nadziei, iż spotkają gdzieś ślady cywilizacji.

1.jpg

2.jpg

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi