Skocz do zawartości
noose

Kurs Cisco CCNA.... Kto sie uczy?

Ukonczyles CCNA?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ukonczyles CCNA?

• tak
      10
    • ucze sie
      33
    • nie chce mi sie
      10
    • nie wiem co to jest cisco/ccna
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Jak ktoś chce sobie ściągnąć materiały CISCO to zapraszam na moją stronę. Wystarczy się zarejestrować i wejść na download --> inne :D są tam materiały spakowane rarem (zajmują jakieś 100mb i to są te materiały z których się uczymy :D (tzn w naszej wersji są poprawione literówki i nic więcej :) )

a więc zapraszam. 

aha, proszę się nie denerwować jak download będzie cieniutki.... to przez moje łącze (neo+). jak będziecie mieli problem z downloadem to napiszcie!!

Aktualnie mam problem aby wejsc na a stronke.. stronka nie działa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry.... ojciec sie servem bawil i wylaczyl apache :( ale spoko :) juz powinno byc dobrze. jak cos to przed wyjsciem do szkoly bede klawiature chowal :evil: nie dlugo download materialow bedzie szybszy bo je wrzuce na szybszego serva :D

ok, milego sciagania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaaaaaaaaa wszystko poszlo sie jeb..... :(

padla baza mysql i nie mozna na stronie nic zrobic :( :evil:

w niedziele dopiero bede mial czas, zeby cos z tym zrobic .... przepraszam, za niedogodnosci :evil: ale to nie moja wina :evil:

jak wszystko bedzie dzialac to sie odezwe....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem juz po 2 semestrze...

pierwszy to same nudy, w drugim jest juz troche praktyki, ale niewiele... teorii faktycznie mozna sie samemu nauczyc, ale ciezko zdobyc dostep do laboratorium...

za kurs placilem 400zl, ale teraz koncze szkole i skoncza sie dobre czasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo noose dalej storna nie działa, ani nie da się ściągnąć paczki rar :cry: , przez przypadek trafiłem na ten temat, a że mam teraz sieci na studiach to przydało by się takie cuś :wink: , po za tym też chciałem iść na kurs cisco ale poczekam aż skończe studia, bo nie są za tanie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem cały kurs CISCO. Wczoraj zdałem ostatnie egzaminy. Jako że CISCO wpowadziło coś takiekgo jak Voucher Exam (jeżeli ocena z tego egzaminu jest powyżej 80% to otrzymuje się prawo do zniżki 50% na egzamin CCNA) i zdałem go na 86% to zapłacę za egz. CCNA "tylko" 400 pln. A tak podsumowując całokształt to jestem z tego kursu zadowolony. Może nie jest to niwiadomo co, i nie będzie się super ekspertem od sieci po nim ale jednak dał mi dużo. Fakt że pierwsze dwa semestry były trochę nudne ale potem wszystko się rozkręciło. Przedewszystkim możliwość pracy na sprzęcie CISCO to wielki "+". Przynajmniej złapało się trochę "obycia" w tym temacie. Kurs ten ma swoje plusy i minusy i nie jest dla każdego. Ktoś kto jest w tym oblatany wystraczą materiały i "wirtualny router" (we flashu chyba zrobiony) i może iść zdawać CCNA ale jak ktoś ma średnie pojecie o sieciach to wiele na nim zyska. Ogólnie polecam. :)

No i cieszę się z tej zniżki ... :D 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co daje ukończenie ? ... wiem dużo wiecej niż wiedziałem przed kursem, poza tym umiem coś zdziałać na urządzeniach cisco. a co z pracą ? na razie nie wiem . wszystko jest w fazie testów ;-) jeszcze przedemną egzamin CCNA i potem zacznę coś sobie szukać nowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos, gdzies, ktos dal mi pytania z odpowiedziami z jakichs tam rozdzialow (semestr 1 i 2). Dokladnie nie wiem o co chodzi (bo sie narazie tymi kursami CISCO nie interesuje) ale jak ktos zainteresowany to moze sobie obadac:

http://ripdvd.republika.pl/cisco_sem1-2.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myśle nad Cisko lub Solarisem... myslę że solaris będzie bardziej praktyczny (cała sieć zus`u jest na tym oparta)

Co do Cisco to fajnie jest POPRACOWAĆ na ich sprzecie.. bo mało gdzie się tego można dotknąć.. teorja to nudy... ale potem.. tylko strach by czegoś nie upalić :) bo jeden taki bajerek może kosztować więcej niż moj dom :)

Co do ludzi któzy piszą o doświadczeniu...

W pracy admina masz czas by się bawić swoją siecią.. w końcu tak ją poznasz że na pamieć będziesz ją naprawiał...

Papierek daje ci drogę do takiej pracy. bez niego wyrosniesz na goscia so się zna i do 50 roku życia bedzie wciskał skrętkę w plastikowe rynineki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na 2 semestrze i jest spoko. Place jako uczen wiec mam niezla znizke. a na egzamin z tego po pamietam to chyba najlepiej do pRzeszowa jechac bo tam najtaniej. Ogolnie ten kto mowi ze Cisco to LIPA jest burak i tyle. To zajebista sprawa i praca j masz szybciej niz bez tego kursu. A pozatym idzeimy do Europy a tam polglowkow nie beda chcieli, chyba ze ktos woli zbierac ziemniaki to prosze bardzo, ale kasy z tego za duzych nie bedzie mial !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie :D 1LO w Sopocie ma akademie :P

szpak: Twoja uczelnia jest znana, bo to jedyne miejsce w polsce gdzie mozna zrobic drugi poziom.... :P

nawet nie wiedzialem :P nozobaczymy jak to bedzie hehe ... [ jeszcze ktos pomysli ze mi sie do szkoly spieszy ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czolers

TAK - ukonczylem ccna i zdalem egzamin. Co do samego kursu to moja opinia na jego temat jest taka, ze byl dretwy (w sumie to pewnie zalezy gdzie sie chodzi i z jakimi ludzmi w grupie - moj instruktor wyrazal raczej zerowe zainteresowanie nauczeniem kogokolwiek czegokolwiek nie mowiac o wiedzy poza zakresem materialow - tez w grupie nie mialem jakichs <span style="color:red;">[ciach!]</span>nych hardcorowcow a wiec bylo sennie ;p). Jedyny plus jaki widze w "fizycznym" uczestniczeniu w takim kursie (a nie np. uczenia sie samemu) to dostep do sprzetu (inna sprawa jest tez spotkanie pracy ze sprzetem cisco ;p).

A co do tego czy oplaca sie ten kurs robic to zdecydowanie tak ;] ;p

p.s.

Ktos wie czy konto w cisco.netacad.net i dostep do materialow zostaje dozywotnio czy oni to co jakis czas kasuja ?

p.s.2

Kto robi ccnp ? ;p

p.s.3

telnet r1r2.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi