Skocz do zawartości
KRISTERS

Jak Podkręcić Atlona64 Am2? :(

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!!! I proszę o pomoc !!!

Chce podkręcić procesor i on jest troszke nie tego ponieważ czasem jak włączę żeby chodził na 2.3GHz to śmiga i przechodzi testy i jest ok. Ale zwykle jak się włączy to potem próbuje uruchomić ponownie i się nie uruchamia a czasem pojawia się taki komunikat:

Dołączona grafika

Pokaże wam jakie mam opcje w BIOSIE żebyście mogli mi pomóc. Wiem że nie mogę podkręcić nie wiadomo ile bo nie mogę zmieniać napięcia ale tak sybolicznie wiem że te 2.3-2.5GHz powinno dać radę:) Proszę pomocy :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I tak wiem że trzeba szyne HT zmniejszyć na 4 żeby nie przekraczała 1000MHz i nie przekracza. Powiedzcie co po kolei robić żeby było ok:)

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj kumpel mial ten syf w el0-wypasionym gigabyte na nf590SLI ktore kupil za 600zl swego czasu Nijak sie tego nie moglismy pozbyc i w koncu zmienil plyte na 2x tansza DFI nf4 infinity i tam oczywiscie zero problemow :lol: nic tylko kochac gigaszita. ;-) wcisnales ctrl+f1 w biosie? mysle ze napiecia trzeba zwiekszyc, ale nie wiem czy na tej plycie sie da...

PS zmien nazwe tematu na taka zeby bylo wiadomo o co chodzi. Ta jest nieregulaminowa.

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma regulacji napięcia i oczywiście wiem CTRL + F1 nawet na 2 screenach są włąśnie z tamtąd opcje. Weźcie podpowiedzcie mi co zrobić żeby go podkręcić ??

Poooomooooocyyyyyyy!!! :)

Edytowane przez marcin kowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi