KRISTERS Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) WITAM!!! I proszę o pomoc !!! Chce podkręcić procesor i on jest troszke nie tego ponieważ czasem jak włączę żeby chodził na 2.3GHz to śmiga i przechodzi testy i jest ok. Ale zwykle jak się włączy to potem próbuje uruchomić ponownie i się nie uruchamia a czasem pojawia się taki komunikat: Pokaże wam jakie mam opcje w BIOSIE żebyście mogli mi pomóc. Wiem że nie mogę podkręcić nie wiadomo ile bo nie mogę zmieniać napięcia ale tak sybolicznie wiem że te 2.3-2.5GHz powinno dać radę:) Proszę pomocy :) I tak wiem że trzeba szyne HT zmniejszyć na 4 żeby nie przekraczała 1000MHz i nie przekracza. Powiedzcie co po kolei robić żeby było ok:) Edytowane 15 Grudnia 2007 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Moj kumpel mial ten syf w el0-wypasionym gigabyte na nf590SLI ktore kupil za 600zl swego czasu Nijak sie tego nie moglismy pozbyc i w koncu zmienil plyte na 2x tansza DFI nf4 infinity i tam oczywiscie zero problemow :lol: nic tylko kochac gigaszita. ;-) wcisnales ctrl+f1 w biosie? mysle ze napiecia trzeba zwiekszyc, ale nie wiem czy na tej plycie sie da... PS zmien nazwe tematu na taka zeby bylo wiadomo o co chodzi. Ta jest nieregulaminowa. Edytowane 14 Grudnia 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) Nie ma regulacji napięcia i oczywiście wiem CTRL + F1 nawet na 2 screenach są włąśnie z tamtąd opcje. Weźcie podpowiedzcie mi co zrobić żeby go podkręcić ?? Poooomooooocyyyyyyy!!! :) Edytowane 14 Grudnia 2007 przez marcin kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Set Memocy Clock zmniejsz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 czesc! próbowałem zmniejszyc i nic to nie daje nie wiem za bardzo o co chodzi?? moze ktos jest w stanie mi pomóc? proszę o podpowiedzi co jest nie tak co robie źle że nie chce śmigać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...