BuLa Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Witam wszystkich uzytkownikow forum. Mam nowy sprzet od kilku dni i nasuwa mi sie pytanie odnosnie temperatury procesora (chodzi na codzien jak w podpisie). W idle tepmeratura wynosi 43-45 stopni C W stresie 48-50. Odczyty odnosnie idle sa jednakowe w BIOSie i w programie SpeedFan 4.08, wiec te spod windowsa w stresie sa wiarygodne. Podalem temperatury odczytane z diody procesora. Temperatura zewnetrzna procosora (czujnik pod procesorem wynosza Idle 37, Stress 41) Czytajac temety odnosnie temperatury wiele osob deklaruje temperatury o wiele nizsze niz moje na wyzszych napieciach procesora. Bardziej odpowiadaja im moje temperatury ale na czujniku zewnetrznym. Powiedzcie czy powinienem sie martwic ta temperatura? Poprawic cos w chlodzeniu? Obudowe mam zamkniera z zamontowanym na tylnej sciance wentylatorem ktory wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e powietrze z obudowy. Chlodzenie - Evercool CUD-725@4000RPM (miedziany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Może jeszcze jeden wentyl wyciagowy na gorze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 hahah ja mam takiego samego procka i w stresie mam czasami nawe 60*C i nie narzekam. Ale to pewnie przez to ze komp tuz przy kaloryferze stoi :P musze biurko przestawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Heh myslalem ze ja tylko mam taki problem :D Odczyt z diody maks 56 w prime95 @2.4 na tym badziewnym miedzianym Evercoolerze + ASIII. Ogolnie mam juz w d#$@% temperatury czekam az dostane nagrzewnice i odpale nukleona. Odpal program Prime95 walnij stresa mi czesto proc sie wywala jak dochodzi do 56 C. Zeby nie bylo buda chiefteca+4 wentyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuLa Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Może jeszcze jeden wentyl wyciagowy na gorze? Przy otwartej obudowie temperatura spada w stresie do 45-47 stopni C Wentyl na gorze przy zamknietej obudowie niewiele pomoze :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...