W2K Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Już normalnie cholera mnie zaraz weźmie. Facet z pomocy technicznej Gigabyte polecił mi aktualizację BIOS'a do wersji F12(problemy z RAIDem-płyta GB P965-DS3 rev 1.0). Robiłem to już 3 raz na tej płycie więc myślałem że to będzie rutyna.Nietety okazało się że nie... Po aktualizavcji zostałem powitany komunikatem: Scanning BIOS image in Hard Drive... Oczywiście nie muszę wspominać że dysk nie jest skanowany . Program nie przeszukuje też dyskietki, więć w sumie wszystko jest do d... Dodam że zapasowy BIOS jest ale na dysku RAID więc marne szanse. Dyskietki ani płyty ratunkowej ne czyta. Jest cos jeszcze co mogę z tym zrobić ? Bateria była wyciagana... W sumie płyty nie jest mi jakoś szczególnie szkoda, ale już 3 stów w plecy tak... Domyślam się że nie ma już większej szansy na ratunek(gwarancji mi pewnie nie uznają), więc co możecie polecic tak do 300 zł +-30 . Kurde, co mnnie podkusiło.... a taki ładny dzień był Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Scanning BIOS image in Hard Drive... Oczywiście nie muszę wspominać że dysk nie jest skanowany . Program nie przeszukuje też dyskietki, więć w sumie wszystko jest do d... Dodam że zapasowy BIOS jest ale na dysku RAID więc marne szanse. Dyskietki ani płyty ratunkowej ne czyta.Na allegro są goście, którzy zaprogramują BIOS (z wylutowaniem) - poszukaj... Domyślam się że nie ma już większej szansy na ratunek(gwarancji mi pewnie nie uznają), więc co możecie polecic tak do 300 zł +-30 ."U góry" jest dział "Co kupić" - poczytaj - takie posty są tam praktycznie co dzień - po co pisać kolejny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) co do biosu 7zł na allegro , załatwisz w jakieś 3-4 dni a od siebie polecam pana herobert1951 Edytowane 15 Grudnia 2007 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W2K Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zastanawiam się szy powodem może być iż dysk jest w NTFS ie ... Czy jeśli podłączę zwykły dysk pod IDE, SATA sformatowany w FAT32, na którym będzie tylko bios i reszta potrzebnych do tego plików, to może się udać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 skoro dyskietki nie przeszukuje to raczej marne szanse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Gwarancję oczywiście uznają :). MI też padł BIOS w mobo i zrobili. Jak wyślesz na allegro i ci zrobia to wtedy stracisz gwarę. Lepiej wysłać do GIgabyte i czekać 3 tygodnie niż stracić bezmyślnie gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...