veronek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam! Zamierzam kupić laptopa tuż po nowym roku, w cenie ok. 4200 zł. Ma służyć przede wszystkim do rozrywki (gry, filmy, muzyka). Więc żeby odpalić najnowsze gry (Wiedzmin, Pro Street, Fifa 2008) potrzeba już dość dobrego sprzętu. Co sądzicie o: http://allegro.pl/item279070168_nowy_dell_...e_z_kamera.html Cena mi odpowiada, choć matryca nieco mała. Zaciekawił mnie procesor z 4mb cache. Ale być może są tańsze/równe cenowo, ale lepsze rozwiązania? Proszę o pomoc! i z góry dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 1. [...]- to, co napisze moderator :-) 2. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=252409 3. Zgłoś problem do admina, bo coraz więcej osób ma chyba niedziałającą szukajkę :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Ta, ale w każdym tego typu poście widzę Twoje odpowiedzi typu "użyj szukaj", zamiast konkretnych rad. Jak wiemy technika idzie do przodu, więc co mi po temacie z przed 2 miesięcy, skoro teraz ten sam komputer może być o duużo tańszy. Gdyby był zrobiony dział z gotowymi zestawami jak przy komputerach stacjonarnych za określone sumy, na każdy miesiąc, to nie byłoby problemu. Ale pytam, bo czegoś takiego nie ma. No więc proszę tylko o komentarz, który laptop jest lepszy/bardziej opłacalny dla gracza, dla którego będzie to pierwszy laptop: http://allegro.pl/item283464943_compal_ifl...200gb_fast.html czy: http://allegro.pl/item279070168_nowy_dell_...e_z_kamera.html Cena niemal identyczna. Edytowane 15 Grudnia 2007 przez veronek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Chyba nie zrozumiales, jest ODPOWIEDNI DZIAŁ do pytań o kupno laptopa, jest na samej górze i tam też powinno się umieszczać takie posty. Nie umiescisz sam, to ja zrobie to za Ciebie, ale dodatkowo dostaniesz bonus w postaci %. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Od kilku dni mam podobnego inspirona, do tego z Twojego linka- tylko, że z 17"ką i 4GB ram oraz innym hdd. Wydajność bez o/c gpu i cpu nawet pod vistą w najnowszych grach jest zadowalająca, jakość wykonania obudowy, matryca i system chłodzenia (baaardzo cichy, nawet po 4h nonstop grania w TD:U) absolutnie bezkonkurencyjny. To mój najlepszy zakup, gdy chodzi o notebooki- a w osatnich 18 miesiącach wydałem na nie ok 20k brutto, więc pewne rozeznanie mam ;) Bierz tego inspirona, bo niczego lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 może uznasz że piszę nie na temat, ale moja rada jest taka: dobrze się zastanów czy nie wystarczy Ci pc. Jeśli chodzi o multimedia i gry.. no cóż zajrzyj do zestawów sysaka co możesz poskładać w twoim limicie cenowym. Ale jeśli to na pewno ma być laptop, to pod uwagę bierz te kryteria: 1) karta graficzna - gf 8600gt - tu nie ma dyskusji. obecnie bezkonkurencyjna 2) wielkość matrycy - w zależności czy bedziesz często przenosił masz do wyboru 14-17". Optymalna jest pewnie 15,4", chociaż ja tęsknię za moim starym dellem 14,1" (może ktoś chce zamienić vostro 1400 na 1500?? ;) ) 3) procek - ideałem by było gdyby zmieścić się w cenie z czymś klasy T7xxx, ale w praktyce wystarczy dual core (np T2130) a może nawet core duo. 4) FIRMA - prawda jest taka, że największe znaczenie ma konkretny model, wiec jak coś znajdziesz to napisz w poście do oceny. Najlepsze firmy wg mnie: Dell, HP, Toshiba, IBM. Ale jak pisałem warto pytać o konkretne modele. Popatrz również wśród wychwalanych Compali. Można takiego całkiem tanio poskładać z odpowiednią dla siebie konfiguracją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veronek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 No właśnie sie zastanawiam, o czym piszesz :P ? Ja już podałem 2 konkretne modele nad którymi sie zastanawiam, i prosze tylko o doradzenie który z nich i dlaczego wybrać? draak, zachwala Inspirona. Ale czy dla samej nazwy, i firmy warto rezygnować z takiego Compal'a ? To już chyba najmocniejsza konfiguracja, jaka może być w tym sprzęcie. Wszystkie komponenty firmowe, najdroższe z możliwych. Tylko marka i nazwa mniej renomowana niż Dell. Składając taki komputer w Triadzie, wynosi to około 4,550 zł. Więc już 300+ zł oszczędzam. Proszę o konkretne argumenty, bo to mój pierwszy laptop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 jeśli ja mam ci pomóc to daradzam laptop Compala!!! Kumpel ma i muszę przyznać że najpierw się z niego śmialiśmy że kupił nieznanej firmy i taki jakiś dziwny ale teraz powiedzieć muszę że zrobiłbym tak samo!!! Bardzo spoko parametry za rozsądną cene! jeśli cię nie przekonałem masz tu teścik: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Compal-FL90.4123.0.html powodzenia w zapupach! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...