Skocz do zawartości
veronek

Laptop Do Gier, 4200 Zł! Propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zamierzam kupić laptopa tuż po nowym roku, w cenie ok. 4200 zł. Ma służyć przede wszystkim do rozrywki (gry, filmy, muzyka). Więc żeby odpalić najnowsze gry (Wiedzmin, Pro Street, Fifa 2008) potrzeba już dość dobrego sprzętu.

Co sądzicie o:

http://allegro.pl/item279070168_nowy_dell_...e_z_kamera.html

Cena mi odpowiada, choć matryca nieco mała. Zaciekawił mnie procesor z 4mb cache.

Ale być może są tańsze/równe cenowo, ale lepsze rozwiązania?

Proszę o pomoc! i z góry dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, ale w każdym tego typu poście widzę Twoje odpowiedzi typu "użyj szukaj", zamiast konkretnych rad. Jak wiemy technika idzie do przodu, więc co mi po temacie z przed 2 miesięcy, skoro teraz ten sam komputer może być o duużo tańszy.

Gdyby był zrobiony dział z gotowymi zestawami jak przy komputerach stacjonarnych za określone sumy, na każdy miesiąc, to nie byłoby problemu. Ale pytam, bo czegoś takiego nie ma.

No więc proszę tylko o komentarz, który laptop jest lepszy/bardziej opłacalny dla gracza, dla którego będzie to pierwszy laptop:

http://allegro.pl/item283464943_compal_ifl...200gb_fast.html

czy:

http://allegro.pl/item279070168_nowy_dell_...e_z_kamera.html

Cena niemal identyczna.

Edytowane przez veronek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zrozumiales, jest ODPOWIEDNI DZIAŁ do pytań o kupno laptopa, jest na samej górze i tam też powinno się umieszczać takie posty. Nie umiescisz sam, to ja zrobie to za Ciebie, ale dodatkowo dostaniesz bonus w postaci %.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni mam podobnego inspirona, do tego z Twojego linka- tylko, że z 17"ką i 4GB ram oraz innym hdd. Wydajność bez o/c gpu i cpu nawet pod vistą w najnowszych grach jest zadowalająca, jakość wykonania obudowy, matryca i system chłodzenia (baaardzo cichy, nawet po 4h nonstop grania w TD:U) absolutnie bezkonkurencyjny. To mój najlepszy zakup, gdy chodzi o notebooki- a w osatnich 18 miesiącach wydałem na nie ok 20k brutto, więc pewne rozeznanie mam ;)

Bierz tego inspirona, bo niczego lepszego w tej cenie nie znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może uznasz że piszę nie na temat, ale moja rada jest taka: dobrze się zastanów czy nie wystarczy Ci pc. Jeśli chodzi o multimedia i gry.. no cóż zajrzyj do zestawów sysaka co możesz poskładać w twoim limicie cenowym.

Ale jeśli to na pewno ma być laptop, to pod uwagę bierz te kryteria:

1) karta graficzna - gf 8600gt - tu nie ma dyskusji. obecnie bezkonkurencyjna

2) wielkość matrycy - w zależności czy bedziesz często przenosił masz do wyboru 14-17". Optymalna jest pewnie 15,4", chociaż ja tęsknię za moim starym dellem 14,1" (może ktoś chce zamienić vostro 1400 na 1500?? ;) )

3) procek - ideałem by było gdyby zmieścić się w cenie z czymś klasy T7xxx, ale w praktyce wystarczy dual core (np T2130) a może nawet core duo.

4) FIRMA - prawda jest taka, że największe znaczenie ma konkretny model, wiec jak coś znajdziesz to napisz w poście do oceny. Najlepsze firmy wg mnie: Dell, HP, Toshiba, IBM. Ale jak pisałem warto pytać o konkretne modele. Popatrz również wśród wychwalanych Compali. Można takiego całkiem tanio poskładać z odpowiednią dla siebie konfiguracją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie sie zastanawiam, o czym piszesz :P ? Ja już podałem 2 konkretne modele nad którymi sie zastanawiam, i prosze tylko o doradzenie który z nich i dlaczego wybrać? draak, zachwala Inspirona. Ale czy dla samej nazwy, i firmy warto rezygnować z takiego Compal'a ? To już chyba najmocniejsza konfiguracja, jaka może być w tym sprzęcie. Wszystkie komponenty firmowe, najdroższe z możliwych. Tylko marka i nazwa mniej renomowana niż Dell. Składając taki komputer w Triadzie, wynosi to około 4,550 zł. Więc już 300+ zł oszczędzam. Proszę o konkretne argumenty, bo to mój pierwszy laptop.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ja mam ci pomóc to daradzam laptop Compala!!! Kumpel ma i muszę przyznać że najpierw się z niego śmialiśmy że kupił nieznanej firmy i taki jakiś dziwny ale teraz powiedzieć muszę że zrobiłbym tak samo!!! Bardzo spoko parametry za rozsądną cene! jeśli cię nie przekonałem masz tu teścik:

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Compal-FL90.4123.0.html

powodzenia w zapupach! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi