pascual Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Cześć, mam taką sprawę. Od pewnego czasu z moim G-force4mx 440 jest pewien problem. Gdy gram w jakieś gry (zaznaczam, że są oryginalne) dość często komp zawiesza się lub obraz staje się rozmazany a komp nie odpowiada na polecenia. Jedynym sposobem jest twardy restart systemu. NA PEWNO odpowiedzialna za to jest ta karta grafiki, gdyż niedawno zmieniłem całą konfigurację komputera właśnie z wyjątkiem grafy. Mam Win98SE. Używam sterowników w wersji 30.82; jednakże chyba to nie one są winne... Aha jeszcze jedno, karta nie była poddawana działaniu overclockingu :) Proszę o jakieś sugestie co robić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 oddaj na gwarancji.. jesli jeszcze masz.......... aha..... sprubuj obnizyc taktowanie na grafike.......:) moze pomoze :) ale to i tak musi isc na gwarancje....... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 jedyne co można zrobić to iść do serwisu i zlecić naprawę gwarancyjną karty , a jeśli gwarancja minęła - edycja biosu , zaniżyć taktowanie rdzenia i pamięci do takich wartości , żeby było ok i szukać jelenia który to kupi za atrakcyjną cenę... podejrzewam też , że ta karta będzie stosunkowo niedługo działać na zaniżonych taktowaniach więc wskazany byłby pośpiech przy sprzedaży Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascual Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Hmm, no nie spodziewałem się, że z tym jest aż tak tragicznie... Spróbuję komuś to opchnąć, a jeszcze wcześniej dowiem się jak wygląda sprawa z serwisem. Jedno pytanie: ile moge wziąć za tą kartę, bo ostatnio nie siedze w cenach kart grafiki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 jakiej firmy jest ten gf ?? palita chodza po 200 zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Hmm, no nie spodziewałem się, że z tym jest aż tak tragicznie... Spróbuję komuś to opchnąć, a jeszcze wcześniej dowiem się jak wygląda sprawa z serwisem. Jedno pytanie: ile moge wziąć za tą kartę, bo ostatnio nie siedze w cenach kart grafiki ? nowy najtańszy MX440 kosztuje około 185zł , ale są też takie po 350zł - zależy od producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascual Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Ten Gforce to Prolink Pixelview. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 czyli ok. 285zł brutto z hurtu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...