Skocz do zawartości
pascual

awaria grafy !

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam taką sprawę. Od pewnego czasu z moim G-force4mx 440 jest pewien problem. Gdy gram w jakieś gry (zaznaczam, że są oryginalne) dość często komp zawiesza się lub obraz staje się rozmazany a komp nie odpowiada na polecenia. Jedynym sposobem jest twardy restart systemu. NA PEWNO odpowiedzialna za to jest ta karta grafiki, gdyż niedawno zmieniłem całą konfigurację komputera właśnie z wyjątkiem grafy. Mam Win98SE. Używam sterowników w wersji 30.82; jednakże chyba to nie one są winne...

Aha jeszcze jedno, karta nie była poddawana działaniu overclockingu :)

Proszę o jakieś sugestie co robić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddaj na gwarancji.. jesli jeszcze masz.......... aha..... sprubuj obnizyc taktowanie na grafike.......:) moze pomoze :) ale to i tak musi isc na gwarancje....... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyne co można zrobić to iść do serwisu i zlecić naprawę gwarancyjną karty , a jeśli gwarancja minęła - edycja biosu , zaniżyć taktowanie rdzenia i pamięci do takich wartości , żeby było ok i szukać jelenia który to kupi za atrakcyjną cenę...

podejrzewam też , że ta karta będzie stosunkowo niedługo działać na zaniżonych taktowaniach więc wskazany byłby pośpiech przy sprzedaży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, no nie spodziewałem się, że z tym jest aż tak tragicznie... Spróbuję komuś to opchnąć, a jeszcze wcześniej dowiem się jak wygląda sprawa z serwisem.

Jedno pytanie: ile moge wziąć za tą kartę, bo ostatnio nie siedze w cenach kart grafiki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, no nie spodziewałem się, że z tym jest aż tak tragicznie... Spróbuję komuś to opchnąć, a jeszcze wcześniej dowiem się jak wygląda sprawa z serwisem. 

Jedno pytanie: ile moge wziąć za tą kartę, bo ostatnio nie siedze w cenach kart grafiki ?

nowy najtańszy MX440 kosztuje około 185zł , ale są też takie po 350zł - zależy od producenta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...