romek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Klawiatura...ot kawałek plastiku z klawiszami. Zdecydowanie większość użytkowników komputerów stukając w nią bez wytchnienia nie przywiązuje do niej większej wagi. Da sie pisać ? Da. I to im wystarczy. Jakkolwiek, większość nie oznacza całości. Dla pozostałych klawiatura urasta do rangi czegoś niebywale ważnego. Ma nie tylko sprawnie działać, ale także oferować jak najwięcej, oczywiście, przydatnych i ułatwiających codzienną pracę funkcji. Producenci tego sprzętu prześcigają się w pomysłach, co do tych klawiatur jeszcze można zaimplementować, aby zyskać przychylność userów. Dziś przetestujemy klawiaturę z podświetlanymi klawiszami Revoltec Lightboard XL 2. Autor: eMJotka - Marta Jaszczyk Pełna treść artykułu pod tym linkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 jako użytkownik potwierdzam , po już ponad roku użycia , wszystko śmiga jak od nowości faktycznie często zamiast backa wduszam "\" ale nie ma doskonałych rzeczy :wink: zawsze coś sie znajdzie POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mam ta klawiaturę i muszę przyznać że chodzi bardzo ładnie ale do gier sie raczej nie najlepiej nadaje. :lol2: Wolę coś z dłuższymi klawiszami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja za bardzo nie przepadam za takimi cudami. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 cuda jak cuda, ale podświetlanie jest szalenie praktyczne, osobiscie wolę ją wielokoć od jakiejkolwiek innej klawy; ma tylko kilka dodatkowych przycisków, mała, ładna, podświetlana, full wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 W nocy, przy zgaszonym świetle, widzę wszystkie klawisze od światła monitora, więc jak dla mnie podświetlenie to zbędny bajer ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 potwierdzam słowa ^goku^, w nocy i tak mam oświetloną klawiaturę od monitora... A ponadto zawsze u mnie się pali lampka, więc tego typu klawiaturki to raczej ciekawostka, niż praktyczne urządzenia. Zresztą... i tak za swego UltraFlata bym nie wymienił :). Dzięki za arta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Taka gorsza wersja BTC 6300 CL. http://www.btcpolska.pl/2-7-25keyboard.htm#6300cl - wysokie klawisze - uboga w dodatkowe przyciski Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Miałem BTC a teraz mam Revolteca i powiem że jakością wykonania klawiszy to btc było mistrzem i klawiatura była super.Ale jak klawisze były podświetlone to nie zaskakiwały niektóre litery bez podświetlenia było ok.Trochę żałuję że nie ma BTC bez tej wady ponieważ bez zastanowienia bym ją kupił ponownie,w porównaniu do niej to Revoltec jest kiepski.Miałem 3 egzemplarze i było to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam12116 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 miałem 3 klawiatury REVOLTEC, 2 egzemplarze starej wersi i teraz mam tą odnowiona i wszystkie miały i mają problem z klawiszami, w tej nowej XL2 nieraz jak naciskam to klawisze nie reagują, a kilka razy tez przytrafiło mi się ze klawisz został wciśnięty i pyszczony a zachowywał się jak by był cały czas wciśnięty tzn. cały czas dawał impuls - w takim przypadku musze nacisnąć go jeszce raz i się wyłączy-poracha, własnei wybieram się ddac tą klawe na wymiane tlko ciekawe czy mi przyjma bo to blokowanie nie występuje za każdym razem, myślałem ze może poprawią jakość klawiszy w nowej wersji ale nic z tego :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 przez konkurs na portalu skoczy liczba odwiedzin tego arta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 przez konkurs na portalu skoczy liczba odwiedzin tego arta :D I tak masz mniej odemnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 cuda jak cuda, ale podświetlanie jest szalenie praktyczneDlaczego? Kto do licha patrzy na klawiaturę podczas pisania?! :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...