Kost@k Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Siakoś tak w końcu ruszyło - bloczek od MIKO Black Box , chłodniczka tez MIKO - CA1 z wicherkiem 80x80 no i pompka - tandetna AquaEl 700l/h . Wshystko na przewodach paliwowych 10mm wewn. , zbiornik wyrównawczy 1,8 litra - pojemnik na żywność :lol: Zmontowałem oczywiście od razu na swoim sprzęcie z podpisu - cudo , bo na AC w stresie procek dobijał do 60 stopni , a teraz max 48 . Dziwi mnie zaj...ście jedna rzecz : wyłączam nawiew na chłodniczkę , temp podejdzie ze 2-3 stopnie wyżej - znaczy chłodnica robi swoje . Ale w biosie (potwierdza to MBM w Windowsie) natychmiast po starcie kompa pojawia się 36 stopni 8O i powolutku dochodzi do 42-43 i tak stoi . Żeby było śmieszniej to przemontowałem wszystko na ECS K7S6A i szok 8O po starcie kompa w biosie 29 stopni i rośnie do 35-36 i zostaje . Co więcej , woda sprawdzana organoleptycznie :lol: :wink: jest zdecydowanie cieplejsza w przypadku Chaintecha niż ECS - na ECS ani zimne ani ciepłe , czyli koło ~30 stopni , a na Chaintechu zdecydowanie czuć lekkie ciepełko . Jest możliwe , żeby płyta miałą aż taki wpływ na temp proca? Mam najnowszy bios do 7NJL1 i na nim jest 2 stopnie mniej po starcie w porównaniu do oryginalnego biosu . Wykluczam fałszywe wskazania czujników , bo na AC było tak : - ECS - stress 48-50 stopni , zwiecha przy 64 stopniach (po zatrzymaniu wiatraczka na coolerze) - Chaintech - stress 60-62 stopnie , zwiecha przy 65 O co tu qrde chodzi? spotkał sie ktoś z czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 jesli na starcie masz 35 stopni to bloczek jest zle docisniety na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 a ja na 101% jestem przekonany , że jest ok - i nawet pasta elegancko zapodana 8) to była pierwsza rzecz która mi przyszła do głowy a wiem dlatego , że mobo się "pięknie" wygięło i pod prockiem prawie dotyka blachy - ze 3 mm zostało do zwarcia :o p.s. zapinka z MIKO - wykonana z plexi , do mocowania w otworach wkoło socketa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...