RadGow Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam, udało mi się wyciszyć mój cooler poprzez zmniejszenie programem SpeeFan obrotów, ale po restarcie komputera wentylator wchodzi na wysokie obroty, czy da się to jakoś zapisać by przy restarcie leciał na obniżonych obrotach. Nie wiem czy to dobry dział, ale jestem nowym użytkownikiem i nie ogarniam jeszcze, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam Radek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Speedfan nie posiada takiej możliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Da sie to zrobic poprzez konfiguracje automatycznej regulacji obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Speedfan nie posiada takiej możliwości Zalezy o jaka chodzi autorowi. Bo od Biosu do zaladowania speedfana sie zgodze. Ale pozniej wystarczy zaznaczyc wentylator, przypisac do danej temperatury ( spodziewana i ostrzezenia ) i okreslic zakres jego obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadGow Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zalezy o jaka chodzi autorowi. Bo od Biosu do zaladowania speedfana sie zgodze. Ale pozniej wystarczy zaznaczyc wentylator, przypisac do danej temperatury ( spodziewana i ostrzezenia ) i okreslic zakres jego obrotow. Chodzi o to, że mój wentylator przy 100% mocy ( 2200 Obr ) jest strasznie głośny, przy zmniejszeniu do 80% ( 1600-1700 Obr ) jest niesłyszalny, a więc wystarczy, że w biosie ustawie że ma pracować od xxx do 1700 obr ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zależy od bios u mnie tak się da B-) No ale pewnie każdy ma taka opcję :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...