Komixx Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam, a więc mam taki oto sprzęt: Athlon 3000+@2,5 1,3V (standardowe chlodzenie) Mobo: Asus m2n-mx Grafika: GeForce 7600GS 1,2 ns zalman RAM: 1024 Kingston 667Mhz 5-4-4-12 512 Kingston 667Mhz 5-4-4-12 i takie pytanie.. ponieważ moja płyta główna bardzo ogranicza podkręcenie ramów jak i procesora chciałbym go wymienić... I tutaj pytanie na jakie MOBO najlepiej go wymienić?Może być z SLI, ale żeby się dobrze kręciło... Ceny maksymalnej nie ma :) Przypomnę że pod socket AM2 ;) Z góry dziękuję i pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jak ma być niedrogo to Abit KN9, DFI Infinity NF UltraII-M2 / SLI-M2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 cena nie wchodzi w gre.. wiec moze byc nawet taka za 900 zł... byle by byla dobra do podkrecania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja polece: Asus Crosshair nForce590 SLI SocketAM2 - droga FOXCONN C51XEM2AA-8EKRS2H nForce 590 SLI Socket AM2 - bardzo dobra plyta wydajna dobre oc i cena przystepna wiem bo mialem ja na testy ASUS M2N-SLI Deluxe SAM2 - ewentualnie ta zreszta polecam cały artykuł Test płyt AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 900 pln to możesz sprzedać płytę ram i procek i kupić za sumę zestaw na intelu.Będzie wydajniejsze niezależnie od tego ile udałoby Ci się podkrecić tego a64;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 my tu piszemy o AMD a nie o intelu to nie ten dzial..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) cena nie wchodzi w gre.. wiec moze byc nawet taka za 900 zł... byle by byla dobra do podkrecania http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...d=s2DFI790FXM2R :) EDIT: Miała być najlepsza płyta i taka jest, nie brałem pod uwagę stosunku cena/jakoś. Ogólnie kupowanie tej mobo do tematowego CPU wg mnie jest kompletnie bez sęsu / nieprzemyślane ale napisałem to czego chciał autor tematu :P Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Tjaaa :twisted: 12 razy droższa płyta od proca, ale jaki szpan :) Ogólnie płyta jest genialna, lepszej do OC się na dzień dzisiejszy nie znajdzie, ale ja myślę że do athlona syci jednak DFI Inf. za <250zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Skoro masz troche grosza to moze kup sobie do tej wypasnej plyty lepsze cpu? Jakis X2 @3000? Kasa nieduza a i pozytek wiekszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Hm.. myslalem o tym.. a na jakiego procka najlepiej zmienic? pieniadze tez nie graja roli (chrzestny powiedzial ze kupi co bede chcial.. bez zakresu..ale tylko do kompa).. tylko zeby byl jak najwydajniejszy i jak najlepszy do podkrecania i grania.. i jakie chlodzenie bo standardowe to nei wytrzyma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 athlon 62 x2 6000 box goodram pro 1066 2x1gb DFI z postu spookiego ;-) do tego jakąś karte graficzną i gitara nie zapomnij o zasilaczu. to tak ode mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) a jakie chlodzenie?:) Ac Freezer64 Pro? czy może już jakieś WC? lepiej? bo chce zobaczyc ile by potrafil nowy sprzet ^^ Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Komixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Komix zadam Ci jedno, zajebiscie ale to zajebiscie proste pytamie - po co Ci to AMD? I to za taka kase? Skoro juz masz naciagac chrzestengo to zrob to z glowa :> Zadnego AMD tylko INTEL i bedzie nawet taniej a wydajniej. Mobo za 800 i cpu za 450 i juz 1250 w plecy - za to dostaniesz u Intela wiecej i szybciej. Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 hm.. szczerze? też na tym właśnie pomyślałem... wiesdz mojego chrzestnego nie obchodzi cena.... więc mogę troche wydać... (nawet powyżej 5000zł) A więc co polecicie z intela? i jaki sprzęcik.. grafa.. obudowa.. chlodzenia czekam na odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Człowieku za 5.000zł to ty kupisz r.e.a.k.t.o.r a nie komputer. Z tym, że nie ten dział. http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=59 i warto by było zapoznać się z tym: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=247005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Komix zadam Ci jedno, zajebiscie ale to zajebiscie proste pytamie - po co Ci to AMD? I to za taka kase? Skoro juz masz naciagac chrzestengo to zrob to z glowa :> Zadnego AMD tylko INTEL i bedzie nawet taniej a wydajniej. Mobo za 800 i cpu za 450 i juz 1250 w plecy - za to dostaniesz u Intela wiecej i szybciej. Nie mam nic do inela ale jeśli niema oc to tylko amd i wcale taniej nie będzie a wydajność inela bez oc jest słabsza a nie każdy podkręca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) On chce kupić sprzęt za 5k zł więc raczej nie AMD. ;] Przykładowo cytat z zestawów Sysak'a: MOBO ABIT IP35 Pro ____________________ 540zł CPU Intel Core 2 Quad Q6600 BOX__________825zł RAM Corsair XMS2 4X1GB 667MHz CL4 ____________________ 274zł GRAFIKA Gigabyte 8800GTX______________ 1562zł HDD Seagate 7200.11 500GB 16MB ______________ 394zł DVD-RW Samsung SH-203B SATA _______________________ 92zł Zasilacz Chieftec CFT-650-14C 650W __________________ 333zł można jeszcze zmienić mobo na X38. Do tego lepszejsza obudowa i monitor, cooler za 200zł ;] i masz ponad 5k zł ;] i Don Ojciec vel chrzestny będzie wydojony a ty zadowolony. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...