pci Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Witam zakupiłem głośniczki Klipsch ProMedia GMX A-2.1 Niestety nie jestem specjalistą od dźwięku więc nie napisze porządnej recki tylko moje odczucia, i porównanie do zestawów 2.1 popularnych firm. Ten zestaw gra całkiem inaczej niż 2.1 logi lub creative które słuchałem, barwa dźwięku, detale i dynamizm. Jak na mój gust głośniczki grają bardzo ładnie i dynamicznie, góra i środek nie są jakoś przytłumione jak to odczuwam, w zestawach 2.1 logi/creative Bass schodzi bardzo nisko i jest przyjemny dla ucha prawie jak w moich starych kolumienkach tonsilka, ale trzeba go przykręcić żeby nie zaczął dominować. W 2.1 logi/creative bas nie schodzi tak niziutko jest bardziej płaski. Tak poza tym pierwsze wrażenie jakie odczułem przy tych głośniczkach nie było pozytywne niestety, oto dlaczego: -Podłączyłem głośniczki i ustawiłem głośniczki -nacisnąłem power I nagle bzyczenie i nagłe BUUUUUUUU, -Co jest :?: 2x i powtórka <_< -Sprawdziłem wszystko czy dobrze podpięte, i czy może coś nie łączy, ale wszystko OK, -Włączyłem cicho muzyczkę w winampie i skręciłem głośniczki na najciszej. -Włączyłem i dalej to samo wielokrotnie :( (mimo że wszystko przyciszone dalej tak bardzo buczy) myślę coś chyba są z[ciach!]e:/ Ale kolejna próba i: -BUU i nagle zaczęło grać bardzo głośno (mimo ustawienia głośności na minimum) pograło 6sec. Strzeliło coś i tak jakby zaśmierdziało ale nie jestem pewien, i ucichło -Hmm wyłączyłem i włączyłem i CISZAAAA nawet lampka zasilania sie nie zapalała:/ -Wielokrotne próby i nic lampka nawet sie nie zapali cisza, sprawdzenie kabelków i dalej głośniki martwe :/. To sobie myślę ale gnój :mur: i wyszedłem z pokoju zadzwonić (głośni zostawiłem włączone) -I nagle BUUM grają !!!!!! i wszystko już parę godzinek chodzi OK Pierwsze godzinki Wydawało mi sie jakby basss troszkę charczał i był opóźniony, ale sie chyba wygrzały i już grają normalnie :) Głośniczki podłączone są do SB live 24bit +winamp +Asio (według mnie ten plugin daje wielką różnice w dźwięku) Nieoceniajcie mnie zbyt ostro :) Edytowane 16 Grudnia 2007 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aztec Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 I jak po dwóch dniach? Co mogło być przyczyną problemów? Na pewno dobrze podłączyłeś?? Jaki dźwięk (jakie logi i creaty słuchałeś)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Dzieki pci za recke : ) Ja równiez rozwazam zakup tych glosników. Zrobilem nawet mały wywiad srodowiskowy :) skrobnąłem maila do goscia który zakupil identyczny zestaw na allegro. Odpisał mi ze jakość grania jest wysmienita ale jak nic nie gra, nie ma puszczonego sygnału, a w pokoju ma idealną cisze, to słychać taki cichy biały szum z glosników, sączy się cichutki ale słyszalny syk. Ty tez zaobserwowales cos takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Co do ASIO, zainstaluj FOOBARA a nie winamshita. Co do objawow, czy glosniki byly zimne? Moze odrazu jest podlaczyles po przyniesieniu ze dworu?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) 1.Po dwóch dniach wszystko bez zarzutu. 2. Co do przyczyny problemów to nie mam pomysłu podłączyłem na 100% dobrze, w końcu na takim samym ustawieniu nagle zaczęły grać bez dopychania kabelków :) 3.Głośniczki były ciepłe były w chacie o 4rano a podłączyłem je koło 11-12.00 4. Co do syku to owszem ale jest to słyszalne z odległości 1m i trzeba mieć 100% ciszy w pokoju:) inaczej komputer zagłuszy. Dodam ze najgłośniejsze co mam w kompie to dysk samsunga reszta bezgłośna :) 5. Jakich głośników słuchałem dokładnie to będzie trudne bo to z reguły u znajomych okazyjnie, i nawet dokładnie modeli nie pamiętam bo niestety uwagi nie zwracałem i mało mnie to interesowało. Wiem ze długo słuchałem, Logitech G-51 bo współlokator miał i sie nimi podniecał . A taka moja uwaga: trzeba umarzać z ustawieniem suba, według mnie najlepiej na jednej wysokości z głośnikami. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...