Anonymous Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Przed chwilą... Zgasł monitor ( i pecet), cisza. Otwieram obudowę, dioda się świeci. Włączyłem, jest normalnie. Szukam dziennika zdarzeń, nic nie moge podporządkować. Mam włączone BSOD, ale nic takiego nie było. Po prostu zgasł. Mam sprawny APC Smart, jak nie było prądu wcześniej to zadziałał. Pierwsze co zrobiłem jak PC padł to spojrzałem na niego (z wyrzutem ;) ) myślałem, że nie ma prądu a on nie zadziałał, ale UPS wyglądał normalnie, zgasła tylko lampkę poboru mocy (jak przy wyłączaniu pc), prąd w pokoju normalnie był. Co to mogło być? OS stabilny, czysty, zaktualizowany, zabezpieczony... :huh: Zasilacz mocny, pecet czysty w środku, generalnie stan idealny, jak to komputer entuzjasty... PS. Monitor "zgasł", tzn. przeszedł w uśpienie => zasilanie było... Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Anonymous Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 gdybym mial strzelac, to powiedziałbym ze to grafa sie resetuje, ale cos jest skopane i dochodzi tylko do wylaczenia.mialem tak na radku 9800 w 3d...ale nie wiem jak u Ciebie pytanie- z jakiego powodu, czy to bedzie powtarzalne, i co można z tym zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Proponował bym sprawdzić temperaturki .... :-P Napisz nam jak to wygląda to będziemy dumać dalej co tam sie dzieje. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 T wszystkie idealne (wszystko 30-40C). To zdarzenie miało miejsce raz. (Wczoraj, podczas ładowania strony, zero obciążenia) Pecet jest stabilny. Takich "głupot" jak OCCT, SuperPI, 3DMark, Memtest etc proszę nie polecać, bo ja to robiłem jak składałem, ustawiałem alphy etc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 bump Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...