Skocz do zawartości
Anonymous

Pad Systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą...

Zgasł monitor ( i pecet), cisza. Otwieram obudowę, dioda się świeci. Włączyłem, jest normalnie.

Szukam dziennika zdarzeń, nic nie moge podporządkować. Mam włączone BSOD, ale nic takiego nie było. Po prostu zgasł.

Mam sprawny APC Smart, jak nie było prądu wcześniej to zadziałał. Pierwsze co zrobiłem jak PC padł to spojrzałem na niego

(z wyrzutem ;) ) myślałem, że nie ma prądu a on nie zadziałał, ale UPS wyglądał normalnie, zgasła tylko lampkę poboru mocy (jak

przy wyłączaniu pc), prąd w pokoju normalnie był. Co to mogło być? OS stabilny, czysty, zaktualizowany, zabezpieczony... :huh: Zasilacz mocny, pecet czysty w środku, generalnie stan idealny, jak to komputer entuzjasty...

PS. Monitor "zgasł", tzn. przeszedł w uśpienie => zasilanie było...

Edytowane przez Anonymous

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdybym mial strzelac, to powiedziałbym ze to grafa sie resetuje, ale cos jest skopane i dochodzi tylko do wylaczenia.mialem tak na radku 9800 w 3d...ale nie wiem jak u Ciebie

pytanie- z jakiego powodu, czy to bedzie powtarzalne, i co można z tym zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T wszystkie idealne (wszystko 30-40C). To zdarzenie miało miejsce raz.

(Wczoraj, podczas ładowania strony, zero obciążenia) Pecet jest stabilny. Takich "głupot" jak OCCT, SuperPI, 3DMark, Memtest etc proszę nie polecać, bo ja to robiłem jak składałem, ustawiałem alphy etc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi