qamca Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Wygląda spoko... Ja na przykład nie toleruje obudów z zamykaną klapką, bo korzystam często z DVD, no i tak jakoś nie wiem, jak ma być cały czas otwarte to sterczą drzwiczki bezsensu... wiem że można wymątować często, ale wtedy po co płacić za coś co wymontujesz... Ale fajny ten boczny fan... ciekawe tylko czy jest cichy... Acha, no i ja chciałem coś z bezśrubokrętową obsługą, bo zdarza mi się grzebać w napędach, no i ten tacens ma dziurkowany top, a ja mam swój zamysł przewiewu w obudowie... nooooo niech będzie może jestem trochę dziwny pod tym względem :P Edytowane 19 Grudnia 2007 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) zrobilem update w pierwszym poscie, co biore ; ] ps: w nowym kompie przeniose ze starego 2 dyski twarte ATA, a wyczytalem z opisu plyty głownej ATA/100 (1) Serial ATA II (8) czyli nie podlacze 2, chyba ze pod kable od dvd-romu ; p ? heh, czy moze znów cos źle zrozumialem? spac! ; ] Edytowane 23 Grudnia 2007 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 ATA/100 (1) - czyli jeden kanał ATA = dwa urządzenia ATA - dwa dyski, dysk+napęd, dwa napędy czyli dodatkowo dochodzi wymiana HDD na SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) czyli podlacze pod tą plyte albo 2 dyski ata, albo jeden dysk i nagrywarke dvd-rw ? a co do kart, ktore lepsza i w czym lepsza, x1900xt od x1950pro ? Edytowane 23 Grudnia 2007 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 bez wahania x1900XT. Super karciocha duużo lepsza od x1950PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) dlaczego, ale ta ma 256 a pro 512, monitor mam 22calowy wiec bede gral w duzych rozdz. heh i to jest Sapphire x1900xt 255mb. wiec ma gorsze chlodzenie Edytowane 23 Grudnia 2007 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 co ci z duzej rozdzielczosci jak karta nie zdąży obrobić tej grafiki?:) x1900xt jest wydajniejszym układem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) nie chce tej karty, za dużo zachodu, wymiana chlodzenia itp, wsylka itp, a tak jak zamowie to przyjdzie mi wszystko w 2 paczkach a nie w 6 ; p , a po drugie i tak rzadko bede w domu :D na razie interesuje mnie ta plyta głowna, a wiecej... czyli podlacze pod tą plyte albo 2 dyski ata, albo jeden dysk i nagrywarke dvd-rw ? Edytowane 23 Grudnia 2007 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 no niech ktos to sie na tym zna odpowie bo nie wiem czy kase z grafy przeznaczyc na dysk twardy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 wiec tak (sorry ale jeszcze śpie po pasterce) jak jest 1 kanał ATA to możesz podłączyć jedną taśme i n niej 2 urządzenia (chyba wiesz jak wygląda zwykła taśma ATA?) mozesz podlaczyc 2 napedy optyczne ATA, 2 Dyski Twarde ATA albo 1 dysk z interfejsem ATA i 1 naped optyczny ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 (edytowane) a wiec tak chyba wszystko mam, wszystko sprawdzone, przedyskutowane itp.. a wiec czas na male podsumowanie. Płyta głowna: Gigabyte GA-P35-DS3R to od poczatku mi sie podobala, i zostala. Karta Graficzna: chyba zmienialem zdanie z 6 razy az w koncu ktos mi powiedzial zebym zszedl cenowo z czegos innego albo dolozyl bo co mi z innych bajerow jak grafike bede mial slabą a wiec padlo na: ASUS EAH 3870 512MB DDR4 PCI-E 2.0 DX 10 Procesor: magia podkrecania szla na e4300 a ze mam troszke wiecej grosza i wiekszy mnoznik ma wiec padlo na Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz (S775) O/C :D do tego zamowiona pasta Arctic Silver 5 z czasem kupie jakis wiatrak np co o tym sądzicie ? http://tiny.pl/p9kg Ramy: hmm tu tez byl problem, musialem tak pokombinowac zeby dorwac dobrą kosc w sporej ilosci za nie duzą kase... padlo na Kingston DDR2 2x 2GB 667MHz CL5 Zasilacz: z opinii znajomych co bawią sie w oc i ludzi ktorzy potrzebują stabilnych i cichy 450w ,polecono mi be quiet! Straight Power BQT E5-450W , zobaczymy czy sie nie mylą[/b] Obodowa: mam nadzieje ze ten ogromny wiatrak i 2 mlodsze przewieją konkretnie kompa i temperatury nie bedą za duże. ogolnie ladna schludna obodowa :D Tacens Algeo Dysk;Naped: wyjete ze starego kompa: Seagate 250gb ata i naped dvd-rw LG a wiec chyba caly komp ? o czyms zapomnialem? zastanawiam sie czy wraz z poszczególnymi komponentami dostane kable itp zeby to wszystko po podłączać ? np kabel od karty graf do monitora to sobie chyba sam bede musial kupic, kable ata do plyty glownej czy cos tez ? mysle ze za 2350zł wyjdzie konkretny komp po malym oc ; ] Edytowane 26 Grudnia 2007 przez panterml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 kabelki ATA,SATA,FDD są z MOBO, kabel zasilający powinien być z zasilaczem, a kabel do monitora chyba z monitorem. Co do zasilacza to widze ze jest w podobnej cenie jak mój, nie miałem z nim styczności ale wiem że mój jest bezgłośny naprawde. Do 80% obciążenia (nie działa na temperaturę-noisekiller; to jest + jeśli chodzi o głośność) wentyl kręci sie jedynie około 400 razy na minute.. no moze 500. Jednak na temat zasilacza wypowie sie ktos kto w tym siedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 jednak poczekam sobie chyba na penryna. ; ] i wtedy cos mi kasy wplynie to wezme 8800gt 512mb pewnie te pare $ stanieją ; ] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clydey Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Chcesz tak czekać do us**#... Śmierci? ;) Ja i tak bym bral XFX 88gt :P * Edytowane 3 Stycznia 2008 przez clydey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panterml Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 poczekam az wyjdzie penryn, wtedy c2d E6### powinno troche z ceny spasc ;] wtedy kupie, bo mi sie bardziej oplaci, zwlaszcza ze teraz nie za bardzo bede siedzial przy kompie, brak czasu itp ; ] pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...