Skocz do zawartości
panterml

Taki Sobie Zestaw ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda spoko...

Ja na przykład nie toleruje obudów z zamykaną klapką, bo korzystam często z DVD, no i tak jakoś nie wiem, jak ma być cały czas otwarte to sterczą drzwiczki bezsensu... wiem że można wymątować często, ale wtedy po co płacić za coś co wymontujesz... Ale fajny ten boczny fan... ciekawe tylko czy jest cichy...

Acha, no i ja chciałem coś z bezśrubokrętową obsługą, bo zdarza mi się grzebać w napędach, no i ten tacens ma dziurkowany top, a ja mam swój zamysł przewiewu w obudowie... nooooo niech będzie może jestem trochę dziwny pod tym względem :P

Edytowane przez qamca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem update w pierwszym poscie, co biore ; ]

ps:

w nowym kompie przeniose ze starego 2 dyski twarte ATA,

a wyczytalem z opisu plyty głownej

ATA/100 (1)

Serial ATA II (8)

czyli nie podlacze 2, chyba ze pod kable od dvd-romu ; p ?

heh, czy moze znów cos źle zrozumialem?

spac! ; ]

Edytowane przez panterml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce tej karty, za dużo zachodu, wymiana chlodzenia itp, wsylka itp, a tak jak zamowie to przyjdzie mi wszystko w 2 paczkach a nie w 6 ; p , a po drugie i tak rzadko bede w domu :D

na razie interesuje mnie ta plyta głowna, a wiecej...

czyli podlacze pod tą plyte albo 2 dyski ata, albo jeden dysk i nagrywarke dvd-rw ?

Edytowane przez panterml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak (sorry ale jeszcze śpie po pasterce)

jak jest 1 kanał ATA to możesz podłączyć jedną taśme i n niej 2 urządzenia (chyba wiesz jak wygląda zwykła taśma ATA?) mozesz podlaczyc 2 napedy optyczne ATA, 2 Dyski Twarde ATA albo 1 dysk z interfejsem ATA i 1 naped optyczny ATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec tak chyba wszystko mam, wszystko sprawdzone, przedyskutowane itp.. a wiec czas na male podsumowanie.

Płyta głowna: Gigabyte GA-P35-DS3R to od poczatku mi sie podobala, i zostala.

Karta Graficzna: chyba zmienialem zdanie z 6 razy az w koncu ktos mi powiedzial zebym zszedl cenowo z czegos innego albo dolozyl bo co mi z innych bajerow jak grafike bede mial slabą a wiec padlo na:

ASUS EAH 3870 512MB DDR4 PCI-E 2.0 DX 10

Procesor: magia podkrecania szla na e4300 a ze mam troszke wiecej grosza i wiekszy mnoznik ma wiec padlo na

Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz (S775) O/C :D do tego zamowiona pasta Arctic Silver 5 z czasem kupie jakis wiatrak np co o tym sądzicie ? http://tiny.pl/p9kg

Ramy: hmm tu tez byl problem, musialem tak pokombinowac zeby dorwac dobrą kosc w sporej ilosci za nie duzą kase... padlo na Kingston DDR2 2x 2GB 667MHz CL5

Zasilacz: z opinii znajomych co bawią sie w oc i ludzi ktorzy potrzebują stabilnych i cichy 450w ,polecono mi be quiet! Straight Power BQT E5-450W , zobaczymy czy sie nie mylą[/b]

Obodowa: mam nadzieje ze ten ogromny wiatrak i 2 mlodsze przewieją konkretnie kompa i temperatury nie bedą za duże. ogolnie ladna schludna obodowa :D Tacens Algeo

Dysk;Naped: wyjete ze starego kompa: Seagate 250gb ata i naped dvd-rw LG

a wiec chyba caly komp ?

o czyms zapomnialem?

zastanawiam sie czy wraz z poszczególnymi komponentami dostane kable itp zeby to wszystko po podłączać ?

np kabel od karty graf do monitora to sobie chyba sam bede musial kupic, kable ata do plyty glownej czy cos tez ?

mysle ze za 2350zł wyjdzie konkretny komp po malym oc ; ]

Edytowane przez panterml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabelki ATA,SATA,FDD są z MOBO, kabel zasilający powinien być z zasilaczem, a kabel do monitora chyba z monitorem. Co do zasilacza to widze ze jest w podobnej cenie jak mój, nie miałem z nim styczności ale wiem że mój jest bezgłośny naprawde. Do 80% obciążenia (nie działa na temperaturę-noisekiller; to jest + jeśli chodzi o głośność) wentyl kręci sie jedynie około 400 razy na minute.. no moze 500. Jednak na temat zasilacza wypowie sie ktos kto w tym siedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi