kemot82 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Temat stary jak świat, ale... jest problem! Kompy (ten z neo i ten, który ma dostawać internet - oba Win XP SP2) są połączone kabelkiem krosowym. Przy konfiguracji korzystałem z poradnika znalezionego w necie pod tytułem "Jak podzielić Neostradę na 2 komputery za pomocą sieci domowej" z elektrody. Adresy ustawiane recznie na obu kompach: 192.168.0.1 i 192.168.0.2 Wszystko jest ładnie, pięknie, net śmiga na drugim kompie, ale do czasu... Problem w tym, że karta sieciowa na kompie z neo gubi ustawienia Po przypisanym recznie adresie 192.168.0.1, po ponownym uruchomieniu kompa, nie ma śladu, a we właściwościach protokołu tcp/ip jest zawsze zaznaczone "automatycznie pobierz adres" zamiast ustawionego poprzednio recznego trybu... adres karty po restarcie to jakies 169.123.cos tam, cos tam... Zaczyna mnie to juz powoli irytować!! :mur: Co moze byc tego przyczyna?? Powtorze, że udostępnianie polaczenia internetowego działa tak jak powinno do czasu ponownego rozruchu kompa pod ktorym jest modem do neo... Edytowane 17 Grudnia 2007 przez kemot82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...