CLAU Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Na dniach mam otrzymac Zalmana STG. Do mojego przyszlego zestawu opartego na E2160 @ 3.0ghz bede instalowal cooler Noctua'y NH-U12P. To wszystko na plycie msi neo2. Do coolera jest dolaczana pasta z tytulu tematu. I teraz tak: Pasta Zalmana to sprawdzony i bardzo dobry produkt. Sa recenzje, testy porownawcze i duzo opini. Z pasta firmy Noctua sprawa jest taka, ze czesto mozna przeczytac, ze jest ona bardzo dobra, tylko, ze ja zadnego testu porownawczego nie mialem okazji przeczytac. Ktos moze sie wypowiedziec na jej temat, ma jakies linki do recenzji lub testow porownawczych ? Zalman latwo sie naklada ale slychac, ze po jakims czasie wysycha. Macie pomysl czy posmarowac procek zalmanem czy wybrac moze noctua'e ? Recenzja http://www.xsreviews.co.uk/reviews/misc-co...noctua-nt-h1/1/ Edytowane 17 Grudnia 2007 przez CLAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Nigdy nie widzialem aby zalman wyschnal. Uzywam juz go od dluzszego czasu i zawsze jak sciagam cooler to pasta jest plynna, ktora mozna latwo rozprowadzic ponownie badz sciagnac za jednym pociagnieciem chusteczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 No wlasnie, dla mnie tez jest to dziwne ale niektorzy uzytkownicy potrafia cos takiego na forum napisac. Ta pasta Noctu'y bardzo mnie zaciekawila ale nie ma szerszych informacji o niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja od dłuższego czasu używam stg1 i nie mam problemów. Jak miałem DFI to smarowałem NB Zalmanem i zmieniałem chłodzenie co jakiś czas a pasta nadal ta sama... może wyglądała na suchą ale nie traciła wydajności w moim odczuciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udalo mi sie dzisiaj znalezc recenzje Noctuy, nie za obszerna oraz moim zdaniem za wiele nie mowiaca ale lepszy rydz niz nic, lapcie: http://www.xsreviews.co.uk/reviews/misc-co...noctua-nt-h1/1/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...