Bolilol88 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Panowie i Panie oto dylemat co wybrać wielofunkcyjnego HP DeskJet F4180 czy Epson Stylus DX4450. Czyli odwieczne pytanie Epson czy HP. co lepsze i oczywiscie co tańsze w eksploatacji, co ma tańsze tusze i zamienniki ? i W ogóle wszystko na temat. Poproszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Nie wiem czy patrzyłeś ale F4180 ma wszystkie 3 kolory w 1 tuszu a to oznacza że jak skończy się któryś z kolorów to całość do wymiany Koszty tych tuszy to też masakra. Jakość również zostawia wiele do życzenia (osobne tusze do drukowania zdjęć). Ogólnie F4180 to technologia znana jeszcze z serii PSC. Ogólnie nie pakuj się w to - szkoda nerwów (ja już to kiedyś przerabiałem) EPSON DX4450 to starszy model. W jego miejsce wszedł DX7450 (250zł) lub DX8450 (z wyświetlaczem LCD jakieś 320zł). Tu masz już 4 osobne tusze po około 30-zł sztuka (centrumdruku.pl) z opcją tuszu czarnego o większej pojemności. Jakość wydruku napewno lepsza niż w 4180 (tu nie ma rozróżnienia na tuze zwykłe i foto - wszystko drukujesz z jednych tuszy w bardzo dobrej jakości). Do tego czytnika kart pamięci i skaner 1200x2400 dpi. To znacznie lepszy wybór niz 4180, wogólne nie ma co porównywać. Edytowane 17 Grudnia 2007 przez Ogre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolilol88 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 O widzisz o takie informacje mi chodziło. ale kolejne pytanie bo wiem ze do hp jest pełno tuszy zamienników, a jak sprawa wygląda z Epsonem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koleszka Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 No właśnie, też się zastanawiam co z tuszami. Są na allegro zamienniki od nawet 8 zł, ale wszędzie mnie straszą że epson stouje czipy zabezpieczające. Da się bez przeszkód stosować tanie zamienniki? Póki co mam canon IP3000 i kupuję komplet zamienników po ok 19 zł i smiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...